Открийте ни и в

Lifestyle

Lucky Hunt Foundation проведе мирен протест срещу Тричането на кучета

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

На 25  февруари (събота) се проведе мирен протест срещу обичаят „Тричане на кучета“, който беше организиран от фондация Lucky Hunt начело с основателя й г-жа Светлана Хънт.

Той се състоя в бургаското село Бродилово, където местните от години провеждат крайно жестокия и неприемлив за общество в 21-ви век обичай, официално забранен от няколко години и със закон.

Обичаят представлява хвърляне на кучета във вода посредством въжета и два кола. Изпълнява се от ергените и мъжете, които връзват двойно въже с примка по средата на два дълги кола и в тази примка поставят кучето. Коловете са приведени един към друг и допрени в горния си край. При рязкото им изправяне, кучето се завърта във въздуха с голяма скорост и накрая пада в предварително изкопан трап с вода или в речен вир.

Протестиращите, които се появиха още рано сутринтта в село Бродилово, бяха „въоръжени“ единствено с плюшени играчки и цветя в символ на мир и толерантност към животните и хората. Те бяха посрещнати от местните жители изключително негостоприемно и агресивно.

Обиди и опити за физическа саморазправа веднага заляха групата мирни природозащитници, чийто призиви не пожелаха да бъдат чути от никого. Само благодарение на полицията, която подходи изключително професионално, не беше допуснато по-драматично развитие на събитията.

Въпреки забранения със закон обичай и споделеното неодобрение от страна на медии и цялото общество, местните жители заявих публично, че ще продължават да Тричат и никакъв закон или протест не би могъл да ги разубеди. Те дори споделиха пред събралото се множество, че рано сутринтта преди да дойде групата от протестиращи, вече били Тричали кучета.

Демонстративното неподчинение пред закона и призивите на обществото за цивилизовано отношение към живите същества на една малка група хора, които оправдават своите варварски действия с един обичай, крие опасност не само за правата на животните, но и за тези на хората.

 „Искахме да се запознаем и поговорим с жителите на село Бродилово. Да им покажем, че обичаите могат да се спазват без болка и страдание, но получихме отсреща обиди и липса на желание за диалог. Тъжна съм, но това няма да ми попречи да продължа борбата си за правата на животните“ – коментира във връзка с организирания от нея протест, г-жа Светлана Хънт, създател на Lucky Hunt Foundation.

 Следете още новини за протеста във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/386407825071630/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 3 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 3 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо