Открийте ни и в

Lifestyle

Lucky Hunt Foundation проведе мирен протест срещу Тричането на кучета

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

На 25  февруари (събота) се проведе мирен протест срещу обичаят „Тричане на кучета“, който беше организиран от фондация Lucky Hunt начело с основателя й г-жа Светлана Хънт.

Той се състоя в бургаското село Бродилово, където местните от години провеждат крайно жестокия и неприемлив за общество в 21-ви век обичай, официално забранен от няколко години и със закон.

Обичаят представлява хвърляне на кучета във вода посредством въжета и два кола. Изпълнява се от ергените и мъжете, които връзват двойно въже с примка по средата на два дълги кола и в тази примка поставят кучето. Коловете са приведени един към друг и допрени в горния си край. При рязкото им изправяне, кучето се завърта във въздуха с голяма скорост и накрая пада в предварително изкопан трап с вода или в речен вир.

Протестиращите, които се появиха още рано сутринтта в село Бродилово, бяха „въоръжени“ единствено с плюшени играчки и цветя в символ на мир и толерантност към животните и хората. Те бяха посрещнати от местните жители изключително негостоприемно и агресивно.

Обиди и опити за физическа саморазправа веднага заляха групата мирни природозащитници, чийто призиви не пожелаха да бъдат чути от никого. Само благодарение на полицията, която подходи изключително професионално, не беше допуснато по-драматично развитие на събитията.

Въпреки забранения със закон обичай и споделеното неодобрение от страна на медии и цялото общество, местните жители заявих публично, че ще продължават да Тричат и никакъв закон или протест не би могъл да ги разубеди. Те дори споделиха пред събралото се множество, че рано сутринтта преди да дойде групата от протестиращи, вече били Тричали кучета.

Демонстративното неподчинение пред закона и призивите на обществото за цивилизовано отношение към живите същества на една малка група хора, които оправдават своите варварски действия с един обичай, крие опасност не само за правата на животните, но и за тези на хората.

 „Искахме да се запознаем и поговорим с жителите на село Бродилово. Да им покажем, че обичаите могат да се спазват без болка и страдание, но получихме отсреща обиди и липса на желание за диалог. Тъжна съм, но това няма да ми попречи да продължа борбата си за правата на животните“ – коментира във връзка с организирания от нея протест, г-жа Светлана Хънт, създател на Lucky Hunt Foundation.

 Следете още новини за протеста във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/386407825071630/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 3 дни

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 1 месец

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 1 месец

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 1 месец

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо