Открийте ни и в

Музика

Максим Ешкенази и Балкански Младежки Оркестър взривиха „Варненско лято“ със специален концерт

снимка: PRМаксим Ешкенази и млади музиканти от София, Пловдив, Солун и Ниш бяха специални гости в музикалната програма на Международния фестивал „Варненско лято”. Световноизвестният диригент и талантливите младежи вдигнаха на крака публиката в препълнената зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна. Стотиците почитатели на класическата музика извикаха 4 пъти на бис младите музиканти, които по време на концерта изпълниха с невероятно вдъхновение и професионализъм творби на Джузепе Верди, Шуберт, Ян Сибелиус, Константинидис, Стеван Христич, Петко Стайнов.

MIKA

публикувано

на

Максим Ешкенази и млади музиканти от София, Пловдив, Солун и Ниш бяха специални гости в музикалната програма на Международния фестивал „Варненско лято”. Световноизвестният диригент и талантливите младежи вдигнаха на крака публиката в препълнената зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна. Стотиците почитатели на класическата музика извикаха 4 пъти на бис младите музиканти, които по време на концерта изпълниха с невероятно вдъхновение и професионализъм творби на Джузепе Верди, Шуберт, Ян Сибелиус, Константинидис, Стеван Христич, Петко Стайнов.

Идеологът на образователните формати „Фортисимо Фамилия” и „Фортисимо в клас” Максим Ешкенази редовно се включва в подобни музикални инициативиза деца и млади таланти в цял свят.

Участието във фестивала „Варненско лято” беше дебют за новосформирания Балкански младежки симфоничен оркестър, идеята за който се ражда след турне на Филхармония „Пионер” в Ниш и Солун. Основатели на оркестъра са Александър Пешев – Изпълнителен директор на Фондация „Влади Симеонов” и Татяна Досева – Директор на Националния дворец на децата София. Концертът на новата симфонична формация и Детско-юношеската филхармония „Пионер” беше под почетния патронаж на Министъра на науката и образованието Анелия Клисарова.

Подготовката на младите музиканти протече от 6 до 13 юли, в рамките на творческата ваканция “Хайде да творим заедно” на Министерство на образованието и науката.

Инициативата доказа, че е плодотворна за развитието на млади музиканти, които имат възможност да обогатят симфоничния си репертоар, да придобият концертен опит, да изпълнят музика от различни национални школи, да споделят преживявания, да генерират нови приятелства и творческа енергия.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо