Открийте ни и в

Музика

Moonwalks: дарк-спейс-психеделик рокендрол от Детройт

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Ударно начало на годината е подготвил екипът на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Първите гости за 2018г., когато и концертната серия, и предаването-майка „Аларма“, честват 10 години от създаването си, са психеделик-дарк-спейс-рокендрол триото Moonwalks от Детройт, Мичиган. Това са трима съвсем млади музиканти (две момичета и едно момче – Кейт Гутвалд – бас, Кериган Пиърс – барабани и Джейкъб Дийн – китара, вокали), които обаче доста уверено са хванали дявола за опашката и свирят „дяволската музика“ така, както мнозина музиканти днес, увлечени в трикове на ниво технически прогрес и аранжименти, забравят, че трябва да се свири. А именно – с хъс, с първичност, така, сякаш краят на света е зад ъгъла…

Moonwalks имат три издания зад гърба си – едноименното от 2014, пълнометражният дебют Lunar Phases от 2015 и сингълът A Little Touch Of Gravity от 2016г.,  а новият албум на групата In Light (The Scales In The Frame) излиза буквално по време на българската отсечка от януарското им европейско турне, което започва тази седмица. Да, официалната дата на излизане е точно 26 януари 2018г. (разбира се, първите бройки ще са налични заедно с групата).

На 25 януари (рождения ден на БНР) в София „Аларма“ обединява усилия с платформата Alive Trhursday на Tell Me Bar, а на 26, петък вечер, домакин на концерта е „Пост-културната сцена“ на град Пловдив.

Откриващата група и за двете вечери от българска страна е OOHS!синт-поп/инди дебютът на Максим Мокдад и Margg Names, чийто първи албум Tropic Of Cancel излезе миналия месец с логото на лейбъла за авангардна електронна музика Amek.

FACEBOOK-СЪБИТИЯ:

БИЛЕТИ: онлайн в системата на EpayGo и физически на касите на EasyPay в цялата страна:

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо