Открийте ни и в

Музика

Music Together ще има свой уъркшоп на фестивала „Конкордия“

MIKA

публикувано

на

Американската образователна програма “MUSIC TOGETHER”, която успешно се реализира в България ще се включи в “CONCORDIA FESTIVAL for contemporary music and art”.  Уъркшопът се провежда на 18 октомври от 19:00 до 20:00 ч. в клуб “СТУДИО 5” в София (НДК, Вход А3), където ще бъдат изнесени майсторските класове и платформите на детското творчество.

Директорът на “MUSIC TOGETHER” в България – Светлана Авдала ще представи концепцията на този, нов за нашата страна, тип обучение, а участие в музикалната част ще вземат: Надежда Димитрова, вокал и водещ; Станислав Арабаджиев, пиано; Димитър Благоев, китара; Димитър Шанов, контрабас и Невена Григорова, ударни.

Международно признатата програма MUSIC TOGETHER се основава на съчетаването на музика и движение за деца до 6 годишна възраст и всички възрастни, които ги обичат. Създадена е през 1987 г. и една от първите, които предлагат интерактивни, неформални музикални практики, подходящи за ранната детска възраст. С помощта на тази програма дтето се научава да пее и танцува така естествено, както диша, ходи и говори. Тя може да бъде прилагана в независими центрове, предлагащи практики за деца и родители, в предучилищната възрастова група, в центрове за деца със специални потребности под формата на терапия, възможно е да бъде приложена и в езикови центрове за обучение по английски език с музика.

Светлана Авдала е завършила музикознание в Музикалната академия и има над 25 г. стаж в БНТ. Автор е на десетки документални филми и всички те – неизбежно свързани с музиката. За най-модерната образователна система тя казва: „Толкова път извървях за да намеря в “MUSIC TOGETHER” онова, което създава истинска илюзия за живот, а всъщност е училище. Това е жив досег с публика, която не е вече публика, защото всички заедно правим музика с глас-инструмент, жест, танц, движение, слово, с непосредствеността на детската игра, осъществена и с възрастни, но заради деца.  Тук  грешката може да даде тласък на импровизацията, да стане повод да творим…

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо