Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Lifestyle

MyKi проби в Дания, Латвия и Южна Африка

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Любимият детски часовник MyKi вече е наличен в над 60 държави. През последните два летни месеца смарт устройството достигна до три нови международни пазара – Дания, Латвия и Южна Африка. Хиляди деца в тези 3 нови страни вече общуват свободно с родителите си, където и да се намират, и се чувстват в безопасност с помощта на продуктите на Алтерко Роботикс: MyKi Watch и MyKi Touch.

„В резултат на тези нови завоювани пазари продажбите на нашите часовници вече надхвърлят 100 000 бройки, което утвърждава MyKi като една от най-успешните продуктови марки, създавани в България и жънещи международен успех“ – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

В момента продуктът се предлага в комплект с абонаментни планове в: България (Мтел, Виваком, Теленор), Румъния (T-mobile, Vodafone), Сърбия (Телеком, ВИП, Теленор), Македония (ВИП), Хърватска (T-mobile, VIP), Словения (Simobil), Австрия (А1), Албания (T-mobile), Косово (Vala), Латвия (BITE), Мексико (America Movil), Южна Африка (Vodacom), Дания (Telia). Най-предпочитан като цветова комбинация в Европа е синьо-зеленият MyKi.

снимка: ПР

Нова учебна година, нови MyKi оферти

По повод старта на новата учебна година в цяла Европа мобилните оператори предлагат най-различни оферти за закупуването на MyKi. Kъм днешна дата часовниците на Алтерко са най-търсеният подарък за първия учебен ден в много държави. В Латвия например в мрежата на оператора BITE само срещу 5 евро на месец всеки латвиец може да се сдобие с MyKi Watch, SIM карта, подходящ тарифен план и безценното спокойствие да знае къде са децата му във всеки един момент. Цената на touch версията на часовника – MyKi Touch, е 6 евро на месец.

Устройството се радва на голям интерес както сред деца, така и сред родители. Родителите оценяват възможността, която MyKi им предоставя, да следят за безопасността на детето си от разстояние, като виждат текущото му местоположение на телефона или компютъра си.

Децата пък оценяват самостоятелността, която им осигурява MyKi – да ходят сами на училище, да излизат свободно с приятели и същевременно да знаят, че винаги може да се свържат с родителите си.

снимка: ПР

Останалите държави, в които MyKi е наличен, са: Албания, Алжир, Аржентина, Азербайджан, Бахрейн, Бангладеш, Белгия, Босна и Херцеговина, Бразилия, Канада, Чили, Кипър, Чехия, Египет, Гибралтар, Великобритания, Холандия, Унгария, Исландия, Индия, Ирак, Ирландия, Израел, Италия, Кувейт, Литва, Люксембург, Малдиви, Малта, Молдова, Черна гора, Мароко, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Катар, Руската федерация, Словакия, Испания, Швеция, Швейцария, Тунис, Турция, Украйна, ОАЕ, САЩ, Венецуела.

MyKi – приятелят на твоето дете

MyKi Watch и MyKi Touch сa смарт часовници, предназначен за деца над 4 г. възраст. Те работят със SIM карта и са устройства от ново поколение, които дават възможност на родителите да се свързват с децата си, както и да следят локацията им със специално и безплатно мобилно приложение MyKi Watch app, което може да бъде изтеглено от Apple Store и Google Play. Служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-сигурни относно безопасността на най-милите им същества.

MyKi Watch може да осъществява обаждания до 10 номера, които са зададени от родителя през приложението. MyKi Watch също може да изпраща гласови съобщения, както и да получава текстови съобщения през чата на приложението. Родителите могат по всяко време да се свържат с детето си, стига да разполагат със смартфон или компютър.

Голямо предимство на MyKi е, че родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Родителят получава нотификация и ако детето се движи с необичайно висока скорост или свали MyKi. Часовникът разполага и с SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай. MyKi Watch е предпочитан от родители на по-малки деца между 4 и 10 г., защото е изключително лесен за употреба от малчуганите, не ги разсейва, докато са на училище, и има удобна и мека силиконова каишка.

MyKi Touch е най-новият модел детски часовник на Алтерко Роботикс, който разполага с всички предимства на MyKi Watch и още много екстри. MyKi Touch има цветен сензорен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, картинно меню за навигация и интелигентна вибрация. Родителят може да настрои предварително от приложението местата и часовете, в които часовникът телефон да работи в режим вибрация. Така детето спокойно може да го носи, когато е в час. Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят поддържани номера в телефонната книга е удвоен на 20. Те са зададени от родителя през приложението.

И двата модела имат и EUR1 сертификация, а екранът е с OLED осветление, щадящо очите. Имат вграден акселерометър, който измерва крачките и активността на детето през целия ден и ги показва в приложението MyKi Watch. Батерията на MyKi Watch е 400 mAh, а на MyKi Touch – 480 mAh, като се зареждат със стандартно micro USB зарядно.

Смарт, арт, удобен, цветен

Часовниците MyKi са компактни и удобни, а дизайнът им е пригоден така, че да пасне идеално на всяка детска ръчичка.

MyKi Watch има мека силиконова каишка, чийто диаметър може да се наглася от 13 до 18,5 см. Той е и много лек – само 40 грама. За радост на малчуганите MyKi Watch е наличен в четири цветови комбинации: синьо-зелено, червено-синьо, розово-жълто и черно-червено, а екранът е защитен с гумени предпазители във формата на усмивка.

MyKi Touch е с нечуплива, мека и антибактериална силиконова каишка. Предлага се в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено, като каишката на часовника е сменяема и децата имат възможност да създават и други цветови комбинации.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Световноизвестната семейна компания за кафе Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център в страната. С консумирането на кафе от над 95% от пълнолетните българи единственият по рода си тренировъчен център е съвместен проект на двете компании и ще осигурява обучение за българските кафе специалисти. Мястото предлага и възможност за експериментиране с нови рецепти за кафе и храна. Откриването на новото звено е част от ангажимента на семейната компания да разпространява италианската кафе култура в България.

“България е изключително важен пазар за Lavazza. Увеличавайки мрежата от учебни центрове по света, нашата цел е да представим първокласната италианска кафе култура на Lavazza на любителите на кафе в България”, сподели Паола Аутиеро, ръководител маркетинг в Източна Европа.

„Изключително щастливи сме, че Lavazza се присъединява към семейството на Кока-Кола ХБК България. Това партньорство ни позволява да продължим нашата стратегия да задоволяваме нуждите на нашите потребители 24 часа, 7 дни в седмицата чрез портфолио от водещи брандове, обхващайки всички поводи за консумация. Обучителният център ни дава уникална възможност да обучаваме баристии и бармани в изкуството на приготвяне на кафе и коктейли“, допълни Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

Новият център на Lavazza ще провежда обучения за приготвяне на кафе, за да се запазят отличните качества на продукта както в момента на подготовка, така и по време на консумация. Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе.

Разположен в сградата на Кока-Кола ХБК България, обучителният център на Lavazza с площ от 180 м2 е обзаведен по италиански дизайн и е напълно оборудван с професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучаватда приготвят кафе и специални коктейли.

Кафе училището на Lavazza предлага и уникално обучение и по-нататъшна квалификация на обучители, които са в непрекъснат контакт с Международния учебен център в централата на Lavazza в Торино, награден от SCA Specialty Coffee Association като първокласен тренировъчен център. Днес по света има повече от 50 филиала, което го превръща в най-големия център за обучение не само в Италия, но и в международен план. В него експертите работят непрекъснато със страст и творчество върху иновационните технологиии перфектната наслада от кафето.

Продължете понататък

Lifestyle

„Реактивните момичета“ на Cartoon Network вдъхновиха британската модна дизайнерка Кейти Иъри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

На Лондонската седмица на модата беше представена уникална колекция, вдъхновена от “Реактивните момичета” на Cartoon Network. Британската модна дизайнерка Кейти Иъри показа първата си изцяло женска колекция с реактивни принтове.

На него присъстваха британската певица Фльор Ийст, актьорът от „Живите мъртви“ Стивън Ог, скейтбордиската Луси Адамс.

Колекцията празнува разнообразието и разбива стереотипите за социалните роли на половете. Тя е комбинация от уникални принтове с луксозни материали – символ на смелост и грация.

“Надявам се дрехите ми наистина да вдъхновят ново поколение млади жени да се чувстват силни“, сподели Кейти Иъри.

Колекцията се състои от 15 части и съвпада с 20-годишния юбилей на “Реактивните момичета”.

снимка: ПР

Продължете понататък

Горещо