Открийте ни и в

Музика

Naxatras live in Sofia

MIKA

публикувано

на

Психеделията е широка и донякъде неуловима концепция, която Naxatras търсят, улавят и покоряват, за да я освободят отново в една фънки, седемдесетарска разновидност, караща публиката да участва активно със сетивата и съвестта си, пътувайки от една измерение в друго, сблъсквайки се с вулканични изригвания, пълни с енергия и спонтанност, потушавани изневиделица от един Пинк Флойдски поток от ноти, достигащи и възбуждащи всеки слой на фантазията, както правеха Hawkwind. Импровизациите им отварят врата към друга реалност, правейки място на по-строги музикални структури, които се разграждат за да се изградят отново в нова драматична по-чувствителна хипнотична версия на себе си, която спира времето завинаги.

Half Gramme of Somma са групата, която ще подгрява и която бе избрана от Naxatras. Не случайно двете групи ще пътуват заедно и ще имат няколко общи изяви. Дебютният им албум излиза през 2013 г., след което те претърпяват няколко промени. Членове на Fuzz Ink, Last Rizla и Sadhus (The Smoking Community) се присъединяват и през 2017 г. групата издава вторият си албум Groove is Black, който е продуциран от George Leodis (1000mods, Last Rizla, Lucky Funeral, Godsleep, Sadhus The Smoking Community), записан е в легендарното студио на 1000mods – Wreck it Sound Studios, а мастерингът е на Brad Boatwright at Audiosiege (SUNN O))).
Музиката им е в орбита със стоунър рока, обогатена е от халюциогенни китарни рифове, водещи до тежка психеделия с елементи от старовремски музикални стилове, която се поддържа от тежък мрачен груув, напомнящ ни за епохата на грънджа.

Ограничен брой Early Birds: 10 лв.
Предварителна продажба: 15 лв.
В деня на събитието: 20 лв.

https://bilet.bg/bg/cart/order/naxatrasspecial-guests-mixtape-5/527

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Културапреди 4 часа

Предстои премиера на „Когато капят кестените” от Стефан Коспартов

Музикапреди 5 часа

Роджър Уотърс представя нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Lifestyleпреди 5 часа

Седем световни имена в дизайна пристигат за фестивал през ноември

Lifestyleпреди 5 дни

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди 5 дни

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди 5 дни

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди 5 дни

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди 5 дни

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди 5 дни

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди 5 дни

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Горещо