Открийте ни и в

Gaming

Nintendo пусна „направи си сам“ комплекти

MIKA

публикувано

на

Гейм компанията Nintendo винаги е била известна с факта, че се опитва да приложи нестандартния си подход и да погледне от неочакван ъгъл на класическото игрово преживяване, в опит да придаде ново измерение на думата „забавление“. Да го приближи максимално до невинността на истинските (а не виртуалните) игри на децата, при които единствените граници са тези, маркирани от собственото им въображение, а делничната реалност оживява в серия от фантастични приключения.

Най-новият повод за усмивки, който ни дава легендарната японска компания, носи името Nintendo Labo и действително обединява виртуалните игри с реалния свят около нас. Това e поредица от „направи си сам“ интерактивни комплекти, които работят с Nintendo Switch и са създадени с идеята да вдъхновяват децата и тези, които са запазили детското в себе си. С тях могат да бъдат построени играчки от твърд картон, наречени Toy-Con-и, след което да им бъде вдъхнат живот по най-разнообразни начини, с помощта на гейм конзолата Nintendo Switch и включения в Labo комплектите софтуер. Nintendo Labo направи своята премиера за България на 27 април с първите два комплекта от серията – Variety Kit и Robot Kit, които са достъпни в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас Pulsar Games.

С всеки Nintendo Labo комплект могат да бъдат сглобени различни Toy-Con играчки – от пиано, през рибарска въдица, до мотоциклет и гигантски робот, като всяка играчка може да бъде комбинирана с конзолата Nintendo Switch и Joy-Con контролерите по различни начини. По време на сглобяването децата ще разберат как точно работят технологиите, задвижващи Toy Con играчките.

Така например, с Nintendo Labo Variety Kit комплекта, може да бъде сглобено пиaно с 13 клавиша, което ще вдъхне живот на музикалните ви импровизации, когато към конструкцията бъдат добавени конзолата Nintendo Switch и десния Joy-Con контролер. Докато свирите, инфрачервеният сензор в контролера ще засича кои клавиши са натиснати и ще предава тази информация към конзолата, която ще възпроизведе съответната нота. Можете дори да построите свой собствен мотоциклет с функционално кормило, в което да поставите двата Joy-Con контролера с Nintendo Switch конзолата, заела своята позиция между тях. Просто натиснете бутона за запалване и завъртете ръчката, да дадете газ и да се впуснете в надпреварата, която виждате на екрана на Switch!

“Nintendo Labo е естествената еволюция в 129-годишната история на компанията, чиято мисия винаги е била да изненадва с преживявания от нов тип“ – обяснява Реджи Филс – Айме, Президент на Nintendo за Америка. „Това е една вълнуваща стъпка напред за платформата Nintendo Switch, създадена, за да провокира любопитство и креативност, да кара хора от всякакви възрасти да развихрят въображението си.“

С Nintendo Labo сглобяването на отделните Toy-Con играчки е толкова забавно, колкото и играта с тях, особено ако го правите заедно със семейството и приятелите си. Всяка отделна играчка ще ви постави пред едно малко предизвикателство с различните степени на комплексност при различните Toy-Con-и. А ако искате да придадете на творенията си допълнителна индивидуалност, веднъж завършени, можете да ги оформите по свой вкус с помощта на специален допълнителен комплект, включващ  лепенки и боички.

„С Nintendo Labo ние каним всеки с креативен ум и желание за игра да се забавлява по нови начини със своята Nintendo Switch конзола“ – добавя Сатору Шибата – „Лично аз се надявам да видя много хора, които се забавляват при сглобяването на своите Toy-Con-и, заедно с членовете на семейството си. Всички – широко усмихнати!“

Подходящи етикети (тагове): видеоигра, геймър, конзола, Пулсар, Nintendo Labo.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 седмици

Anew Platinum Instant Eye – Революционна грижа за кожата с мигновен лифтинг ефект и трайност през целия ден

Театър и постановкипреди 4 седмици

Програмата от представления на театрална група МЕТЕОР за месец НОЕМВРИ 2018

Lifestyleпреди 4 седмици

Седем световни имена в дизайна пристигат за фестивал през ноември

Културапреди 4 седмици

Предстои премиера на „Когато капят кестените” от Стефан Коспартов

Lifestyleпреди 4 седмици

Cannes Lions отново в България с програмата SEE IT BE IT

EDMпреди 4 седмици

Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos

Музикапреди 4 седмици

Роджър Уотърс представя нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Tехнологиипреди 4 седмици

Phoenix Point ще бъде представена за първи път пред българска публика

Обществопреди 4 седмици

Задава се първата Софийска нощ на игрите

Класическапреди 4 седмици

Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо