Открийте ни и в

Tехнологии

Nokia 5.3 вече е в България, разполага с няколко нововъведения за своя ценови клас

MIKA

публикувано

на

Домът на телефоните Nokia, HMD Global, обяви, че Nokia 5.3 е наличен в търговската мрежа у нас на препоръчителна цена от 379 лева. Nokia 5.3 разполага с четворна камера, мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon ™ 665 и емблематичния за марката двудневен живот на батерията. С четворната камера, захранвана от изкуствен интелект, можете да заснемете перфектния кадър, независимо къде се намирате, дори и при слаба осветеност, благодарение на Нощния режим. С широкоъгълните и макро лещите пък можете да правите близки кадри или мащабни, обхващащи цялата гледка снимки. А с големия си 6.55‘‘ екран Nokia 5.3 дава възможност да гледате любимите си предавания и да играете игри през целия ден. Nokia 5.3 е едно стабилно устройство с впечатляващ скандинавски дизайн, предлага се с Android ™ 10 и осигурява на феновете по-бърз достъп до Google Assistant чрез специалния бутон.

Останете в играта за по-дълго с 6.55‘‘ екран и двудневен живот на батерията

Юхо Сарвикас, Главен продуктов директор, HMD Global: „Nokia 5.3 е уникален продукт за нас, тъй като предлага много нововъведения за смартфон в този ценови клас. Целта ни беше с него да дадем на феновете стабилно устройство, което им позволява едновременно да създават и да се наслаждават на съдържание по различен от досегашния начин. С AI-захранваната четворна камера, както и с дебюта на мобилната платформа Snapdragon ™ 665 при телефоните Nokia, Nokia 5.3 е вълнуваща възможност за нас да предоставим развлекателен и креативен продукт на повече хора по целия свят.“

Четворна камера с иновативни изображения от AI, за да заснемете всичко

Открийте нови начини да улавяте важните за вас моменти. Nokia 5.3 е първият смартфон от серията Nokia 5, който разполага с иновативна четворна камера за зашеметяваща фотография. Основната 13MP камера ви позволява да правите страхотни снимки във всяка ситуация, докато ултра широкоъгълната и макро лещите ви помагат да уловите обекта по-близо от всякога или да обхванете цял природен пейзаж. Устройството предлага създаването на изображения от изкуствен интелект, както и интелигентни инструменти за страхотни снимки. Нощният режим ви дава възможност да заснемате оптималния кадър дори при слаба осветеност. Комбиниран с подобрени Боке ефекти и сензор за дълбочина, обектът ви наистина ще се откроява в портретите.

Смартфон за забавления на скорост

С големия си екран, който ви пренася в друго измерение, Nokia 5.3 ви дава възможността да се наслаждавате на филмите и приложенията си в по-голям мащаб. Въпреки впечатляващите 6,55” на екрана, телефонът се захваща удобно в ръка, като същевременно ви позволява да се потопите в любимите си видеоклипове или игри. Насладете се на копринено гладка графика и сменяйте лесно приложенията с помощта на дебютиращата при смартфоните Nokia мобилната платформа Qualcomm® Snapdragon ™ 665.

Освен това феновете могат да ползват телефона по-активно и да го зареждат по-малко, като се възползват от емблематичния за телефоните Nokia двудневен живот на батерията с 4000mAh. Захранваната от изкуствен интелект функция Адаптивна батерия ви помага да гледате любимите си предавания и да играете игри, без да се мислите за зареждането.

Скандинавски дизайн с чист Android

Издръжливостта никога не е изглеждала толкова добре. Nokia 5.3 се предлага с елегантна стъклена предна част, издръжлив композитен гръб, който отдава почит на скандинавския дизайн и е вдъхновен от Страната на хилядите езера. Смартфонът се предлага в три красиви цвята – Cyan, Sand и Charcoal.

Nokia 5.3 ще се подобрява с времето с две години ъпгрейди на Android и тригодишни месечни актуализации на сигурността. Той е готов за Android 11, както и за следващите версии на операционната система. Чистият Android предоставя софтуерно изживяване с рационализиран интерфейс, без софтуерът да заема голяма част от паметта. Плюс това, Google Assistant бутонът ви помага, където и да сте. С времето той се адаптира все по-добре към забързания ви ритъм на живот – задавайте му въпроси, следете графика си и дори управлявайте яркостта на светлините вкъщи.

Цени и наличност

Смартфонът ще се предлага в цвят черен графит, а на малко по-късен етап – и в синьо-зелено, с 4GB/64GB RAM/ROM на препоръчителна цена от 379 лева.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

AMI Communications Group отбелязва 15 години от влизането си на българския пазар

MIKA

публикувано

на

от

AMI Communications Group (www.amic.cz) отбеляза 15 години от влизането си на българския пазар. Групата е партньор на глобалната комуникационна фирма Edelman (www.edelman.com) и е сред водещите PR консултантски компании в Централна и Източна Европа. В структурата й влизат агенции, които предоставят PR и PA услуги, дигитални комуникации, дизайн, медиа планиране и купуване.

Българското дружество на групата – AMI Communications България (www.amic.bg), е в ТОП 5 на PR агенциите у нас*. От създаването си през 2005 г. до момента, то е реализиралo стотици успешни проекти за повече от 60 компании от 17 различни сфери на дейност. Близо 70% от клиентите на българската агенция са международни компании, а 25% са част Fortune Global 500.

„За 15 години комуникационният сектор и бизнес средата се промениха много. Ние също се развивахме постоянно спрямо новите реалности и нуждите на клиентите. Днес сме една от водещите PR агенции на българския пазар. Работили сме за десетки глобални компании, натрупали сме сериозна експертиза, имаме отличително висока ефективност. Екипът ни е силен и влага професионализъм и опит във всичко, което прави. Изградили сме дългосрочни отношения с много от клиентите си, защото им помагаме да са успешни и да преодоляват проблемите, пред които се изправят. Това е сериозна основа, която ни дава увереност, че ще преминем стабилни през предизвикателствата на днешните дни и ще продължим напред с още по-бърз темп на развитие“, коментира Илияна Александрова, управляващ партньор на AMI Communications България.

„Радваме се, че имаме силно присъствие в България. Местното ни дружество се развива успешно и прилага иновативния подход и високите стандарти на работа на групата. Показателно е, че през годините много големи бизнеси се довериха на консултантския му опит. Работим в сътрудничество по редица проекти, което е ефективен начин за обмен на ноу–хау и за предоставяне на висока добавена стойност на клиентите“, каза Ян Кучмаш, партньор в AMI Communications Group и регионален директор.

AMI Communications България предлага широко портфолио от комуникационни услуги и работи в съответствие с добрите практики на международните мрежи от които е част. Печелила е български и международни награди в области като корпоративни комуникации, управление на кризи, вътрешни комуникации, организиране на събития, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Агенцията предлага и интегрирани услуги чрез мрежа от партньори, специализирани в области като реклама, медиа планиране и купуване, BTL.

През годините AMI Communications България е реализирала кампании за част от най-големите международни фирми в страната. Работила е по сложни комуникационни казуси и има стабилен опит в управлението на кризи. Предоставяла е комуникационна подкрепа и на редица чуждестранни инвеститори при влизането им на българския пазар. С цел да подпомага решенията на своите клиенти, агенцията им предоставя периодично проучвания, които очертават тенденциите в комуникациите и очакванията към бизнеса и брандовете.

AMI Communications България  е член е на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) и на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Екипът й включва консултанти с богат опит в сферата комуникациите и медиите. Сред клиентите на агенцията през годините са Visa, ContourGlobal, Lockheed Martin, Aurubis, Meridiam, Chevron, Shell, CEZ, AES, Coca-Cola, LG, GSK, Bosch, Kaufland, Carlsberg и много други.

* Годишна класация на комуникационния пазар в България на седмичника Капитал, декември 2019 г.

Продължете понататък

Lifestyle

На разхода из България с A1 Smart View

MIKA

публикувано

на

от

Виртуалните разходки с А1 Smart View предоставят на бизнес клиентите на А1 силно маркетингово предимство и допълнителни възможности за комуникация с клиентите

Близо 11 милиона гледания са привлекли клиентите на услугата А1 Smart View чрез виртуалните разходки в техни обекти, изработени и интегрирани от А1 в техните уебсайтове и мобилни приложения. По този начин А1 предоставя на своите бизнес клиенти мощен маркетингов и комуникационен инструмент, с който те да се справят с променящата се среда, да се развиват и да постигат целите си. Сега възможността за дистанционно представяне на физическите обекти придоби още по-голяма важност в извънредната ситуация – както за компаниите, така и за техните клиенти.

Услугата A1 Smart View е подходяща за малки, средни и големи по размер организации и фирми, тъй като не изисква предварителни инвестиции и технически персонал. Същевременно тя предоставя важни за бизнеса резултати, за да продължат своето успешно развитие в дигиталния свят, съобразен с променящите се изисквания на своите потребители и клиенти.

Благодарение на А1 Smart View всеки може да се запознае с разнообразието на световната флора и фауна, като посети онлайн Зоологическата градина в София. До момента тя е и най-популярната от виртуалните разходки, създадени от екипа на А1, и е генерирала близо 500 хиляди гледания.

Особено внимание е привлякла също и виртуалната разходка на А1 за МБАЛ „Вита“, която за по-малко от година е била видяна близо 320 хиляди пъти, а Софийската математическа гимназия е била виртуално посетена над 200 хиляди пъти.

От стартирането на услугата Smart View през 2018 екипът на А1 е създал виртуални обиколки за редица свои клиенти. По този начин компанията е помогнала на много организации и фирми от разнообразни сектори – от образователни институции до компании, занимаващи се с хотелиерство и ресторантьорство – да представят по-добре своя бизнес с помощта на новите технологии. Само представителите на сектора на образованието, които са се възползвали от услугата, са привлекли над 2 милиона гледания. Сред образователните институции, клиенти на A1 Smart View, са Техническият университет във Варна, Висшето училище по застраховане и финанси, Финансово-стопанска гимназия – Монтана, 138-о СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ и други.

Услугата позволява на хиляди потребители да се „разходят“ също и в културни институции като Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

А1 Smart View предоставя на бизнес организациите професионално заснета виртуална обиколка на техните физически обекти, панорамна снимка от въздуха, заснета с дрон, VR видео, слайдшоу видео и интерактивна навигация. Заснемането се прави от сертифициран от Google професионален екип от фотографи, използващи най-висок клас фотографска техника.

Практически всеки бизнес, който има обекти, посещавани от клиенти, може да има сериозни ползи от интегрирането на Smart View в своя уебсайт или мобилно приложение. Проучване на Google показва, че броят на бизнесите, чието онлайн присъствие включва виртуална разходка, продължава да нараства. Потребителите, преглеждащи информация за даден бизнес онлайн, в която е включена и виртуална разходка, е 2 пъти по-вероятно да се превърнат в клиенти. А при потенциалните клиенти на възраст между 18 и 35 години, това е 2,5 пъти по-вероятно.

Продължете понататък

Горещо