Открийте ни и в

Събития

Кой ще бъде новият шампион на София по Въздушна китара?

Рубен - Tommy the Cat - ФермюленНовият шампион на София по Въздушна китара ще стане известен на 22 юли. Състезанието ще се проведе от 21 часа в клуб Маймунарника. След Варна и Пловдив, където шампиони станаха съответно Атанас „Air Grinder” Цветков и Рубен „Tommy the Cat” Фермюлен, битката в София е третата в тазгодишния календар на българския шампионат.

MIKA

публикувано

на

Рубен - Tommy the Cat - ФермюленНовият шампион на София по Въздушна китара ще стане известен на 22 юли. Състезанието ще се проведе от 21 часа в клуб Маймунарника. След Варна и Пловдив, където шампиони станаха съответно Атанас „Air Grinder” Цветков и Рубен „Tommy the Cat” Фермюлен, битката в София е третата в тазгодишния календар на българския шампионат.

Следва регионалният кръг на Южното Черноморие – 26 юли в Созопол. На 31 юли е Националният финал. Победителят в него печели титлата шампион на България и ще представи страната на световния финал в Оулу, Финландия, от 27 до 30 август.

Миналогодишният градски и национален шампион Жоро „Фотото” Николов вече заяви, че ще защитава титлата си с всички позволени средства. Освен миналгодишните оръжия – колоездачно трико и перука, сега се заканва да се появи с лична агитка от поне 20 души. Очаква се срещу него отново да се изправят столични ветерани на невидимия инструмент като Боян „Hellbobz” Генов, Боби „Ел Capiten” Димитров, Иван Шентов и Wolfy RC. Сред вече записалите се има и до момента неизвестни, изгряващи претенденти за градската корона. Водещ в Маймунарника ще бъде господин SDB, легендарният фронтмен на групите Vendetta, Piranha и Brothers in Blood.

Уастието в състезанието е безплатно, с предварително записване посредством кратък формуляр в блога на организаторите. Няма никакви специални изисквания, нито се изискват умения за свирене на истинска китара. Подробности за самото събитие можете да следите на страницата на събитието във FB.

Атанас "Air Grinder" Цветков, шампион на Варна, снимка: Стефан ЦезаровВ българския шампионат първите трима, от всяко регионално състезание, се класират на националния финал. Победителят печели титлата шампион на България и отива да защитава славата на страната ни пред света в Оулу, Финландия, в края на август. Ако стане световен шампион, влиза в залата на вечната слава на Въздушната китара и се превръща в международна рок и медийна звезда. Ако не стане шампион, трябва да опита да подобри или поне да повтори класирането на Жоро „Фотото” от миналата година – девети в света.

Препоръчително е сценичното поведение на участниците да имитира блестящо или да надминава безпощадно харизмата и динамиката в сценичното поведение на любимите им рок звезди. Обикновено има два вида участници – въздухари със сериозни намерения и въздухари, които идват просто да се забавляват. Журито оценява безпристрастно и двата вида с оценки от 4.0 до 6.0, като другите два критерия освен владеенето на сцената и публиката са убедително наподобяване на свирене на китара, и въздухарство – въплъщаване на духа и мисията на Въздушната китара.

Въздушната китара е свирене на невидим инструмент, тоест въздух. Състезанията се провеждат в два кръга по една минута. В първи кръг всеки състезател изпълнява парче, което е подготвил и тренирал предварително. Във втори кръг всички състезатели изпълняват едно и също непознато парче, за да може журито да ги оцени на еднаква база.

Мисията на Въздушната китара е да спомогне за постигането на пълен световен мир. Когато човек свири на Въздушна китара, ръцете му са заети и не може да държи оръжие. Ако всички хора по света заедно засвирят Въздушна китара, всички проблеми ще изчезнат.

Make Air, Not War.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 2 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 2 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 2 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 2 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 3 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 3 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 3 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 4 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо