Открийте ни и в

Lifestyle

Oбучават безплатно български кандидат-студенти как да станат част от престижните европейски университети

MIKA

публикувано

на

През месец юни три български града ще бъдат включени в безплатна образователна кауза. На 9.06. в София, 11.06. в Пловдив и на 12.06. в Бургас всички кандидат-студенти, които проявяват интерес към престижното европейско образование, ще имат възможността да получат напълно безвъзмездно знания за успехи в сферата.

Организираните от ЕДЛАНТА безплатни презентации и консултации за образование в чужбина Access To Uni, са за всички, които искат да кандидатстват за висше образование в европейски страни.

Висококвалифицирани консултанти ще представят от 10:00 до 19:00 ч. (и в трите града) особеностите на образованието в отделните дестинации, най-привлекателните специалности и възможностите за кариерно развитие, ще дадат съвети на кандидат-студентите как да финансират образованието си и как най-лесно да се адаптират към новата среда. Ще има и специални презентации от 18:00 ч., на които родителите на бъдещите студенти ще получат отговори на всички въпроси,  които ги вълнуват.  Всеки  кандидат-студент или родител, посетил събитието, ще има възможността и за индивидуална консултация.

Едни от най-желаните страни за висше образование в Европа са Великобритания, Германия, Дания, Холандия и Австрия.  Великобритания запазва лидерска позиция като най-търсена за висше образование в чужбина от българи, според опита на ЕДЛАНТА. Увеличава се броят на кандидатурите за университети в Англия и Уелс за сметка на тези в Шотландия, където все по-трудно приемат българи.  Германия си остава втора по популярност дестинация сред българските кандидат-студенти, заради възможността за подготвителна година (в която се изучава интензивно немски) и все по-голямото разнообразие от програми на английски език, които немските университетите предлагат. Наблюдава се 50 % увеличение на кандидатурите за Германия, Холандия и Дания  за 2015/2016 учебна година, в сравнение с миналата. Сред най-желаните специалности за българския студент са дизайн, архитектура, инженерни науки, софтуерно инженерство, бизнес мениджмънт, маркетинг, икономика, медицина.

Безплатните презентации и консултации се провеждат на 9 юни  в София, х-л „Маринела“ (Кемпински), на 11 юни в Пловдив, х-л „Новотел“ и на 12.06., Бургас в офиса на ЕДЛАНТА (ул.Вардар 26 – зад сградата на БСУ). Участието в събитието е безплатно, след регистрация на www.edlanta.com или на място. Кандидат-студентите, присъствали на събитието, ще участват в томбола с награди (таблет, безплатен кариeрен тест или безплатен курс за подготовка за IELTS).

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Горещо