Открийте ни и в

Култура

ONE ARCHITECTURE WEEK кани студенти и ученици на работилница за проучване капацитета на българските читалища

MIKA

публикувано

на

Деветото издание на фестивала за съвременна архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK (30.09-10.10.2016) кани студенти и ученици на работилница, която ще разгледа българските читалища и техния потенциал за промяна, имайки предвид историческото им значение.

Работилницата е отворена към студенти по архитектура, урбанизъм, ландшафтна архитектура, дизайн, социология и антропология. Участниците активно ще взаимодействат с предмета на работилницата, използвайки читалището като място за работа. Те ще могат да  разкрият пространствена му зависимост и организационна структура, както и да развият конкретни сценарии с помощта на различни “инструменти за активизация”.

Организатори са кураторите на фестивала (Алекс Аксинте и Кристи Боркан) и координаторът на проучването (Нина Толева). Гост-презентатори ще бъдат директори на читалища и участници в проучването на квартала.

Работилницата ще се проведе от 29.09-01.10.2016 от 14.00 часа в Читалище Младост, Тракия, Пловдив.

 По-детайлна информация за работилницата може да откриете тук и тук.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо