Открийте ни и в

Музика

OZRIC TENTACLES или „ъндърграундът на ъндърграунда“ с концерт в София на 10 март!

Avatar

публикувано

на

[media-credit name=“Wrong Fest“ link=“http://www.wrong-fest.com“ align=“alignnone“ width=“1368″]Ozric Tentacles[/media-credit]

Една от най-емблематичните британски спейс рок/сайкъделик групи ще направят за пръв път концерт в България на 10 март в София по покана на Wrong Fest. Концертът ще се състои в *Mixtape 5*. Съвсем скоро ще бъдат пуснати и 100 билета early bird от 20 лв. в мрежата на Ticketlogic.bg.
Ozric Tentacles са сайкъделик/спейс рок/ембиънт/транс формация от Съмърсет, Англия, чието начало започва в далечната 1983 г. с шестчасова вечерна джем импровизация на сцената на свободния фестивал Stonehenge. Според Ед Уайн, който е и единствения останал оригинален член на групата, „ozric“ е древното име за „свещенна енергия”, а „tentacles“ (мустаци) е „просто глупава дума, която реших да сложа накрая”.
Музиката им е намерила своя път към сърцата на хипита, електронни музикални ентусиасти, рокаджии, PSY-trance маниаци, прогресив фанатици, та дори и на откачалки, които смятат, че са станали жертви на отвличания от извънземни. Вероятно има няколко нормални човека, които ги познават и харесват, но като цяло групата се разпознава от ценители и музиканти, затова концертът им на 10 март се очертава да бъде един от най-разнородните като посетители и фенове попаднали под магията на техните звуци.
Бандата има зад гърба си 29 албума, продавайки повече от милион копия без да има за подкрепа голям лейбъл. Дори обратното – „The Ozrics“ бягат от това, създавайки малка звукозаписна компания, за да не се ограничават музикално и да не поставят граница на творчеството си.
Привличат вниманието на феновете със своя психеделичен рок, уникални live пърформанси, използващи мощта на синтезатори, китари, и семплери, както и аудиовизуални ефекти, интегрирани светлини и проекторни цветни и psyche ефекти.
Музиката на Ozric Tentacles е силно повлияна от Steve Hillage и Gong, но успяват и да създадат, съхранят и шлифоват свой стил чрез комплексните си аранжименти и философия на съществуване. В музиката им можем да усетим с лекота фънк и джаз фюжън, прогресив рок, дъб/реге и ембиънт, като всичко това е преплетено с електронни елементи, PSY-trance и техно.
Бандата е призната като една от най-влиятелните за фестивалната сцена и култура в Обединеното Кралство, и тяхното развитие е тясно свързано с участията им на Glastonbury Festival.
Очаквайте скоро повече информация за тяхната съпорт група, както и евентуална такава от българска страна за концерта им в София.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 3 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 3 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 3 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 3 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 4 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 4 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 4 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 5 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 5 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 5 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо