Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Компании

Pampers-UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден с едно желание – да елиминира неонаталния тетанус

MIKA

публикувано

на

Днес партньорството между Pampers® и UNICEF отбелязва 10-тия си рожден ден като обявява елиминирането на неонаталния тетанус в 17 страни [1]  и приканва родителите и техните бебета да се присъединят към едно специално пожелание за рожден ден: да помогнем за елиминирането на неонаталния тетанус в страните, където той все още е заплаха.

Неонаталният тетанус засяга семейства в някои от най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с  нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още белязва живота на 49 000 новородени всяка година, което се равнява на един детски живот на всеки 11 минути [2] .

pampers_unicef_infographic_BG_finalЗа 10 години партньорството между Pampers и UNICEF си поставя за цел сбъдването на едно-единствено желание:  да елиминира неонаталния тетанус навсякъде по света.  Благодарение на помощта на  родители от целия свят, от началото на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” приблизително 500 000 бебета са били спасени [3]  и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина.

Нина Швалбе, главен здравен съветник на UNICEF, казва: „През последните 10 години подкрепата на Pampers® и родители от цял свят оказа значителен ефект за елиминиране на опустошителната болест. Броят на майките и бебета в риск от заразяване с болестта беше намален с 50%, проблемът остава и още 85 милиона жени и бебета в някои от най-трудно достъпните райони в страни с ниски доходи все още са в риск. В действителност неонаталният тетанус е лесно предотвратим с помощта на ваксина. Ето защо е толкова важно заедно с Pampers® да продължим с нашите общи усилия да елиминираме болестта във всички части на света“.

Тази година Мадагаскар и Мавритания се присъединиха към списъка със страни, където Pampers® дарява средства за елиминирането на неонаталния тетанус. Въпреки това болестта продължава да бъде заплаха за бебетата в 21 [4]  страни. С продължаване на кампанията „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” Pampers® осигурява средства в подкрепа на ваксинацията в 20 [5]  от тези тези страни и работата на UNICEF с редица партньори, обединени в усилията за елиминиране на неонаталния тетанус.  Тези усилия включват партньорства с правителства и  местни организации, които работят на терен за улесняване на достъпа до тази животоспасяваща ваксина.

 

Как можем да помогнем?

Кампанията на Pampers и UNICEF „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина”  започва днес и родителите могат да покажат своята подкрепа по няколко начина:

  • „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” – За всяка закупена опаковка Pampers® с логото на UNICEF, Pampers®  ще дарява сума, равна на стойността на една ваксина.
  • Редовни дарения на UNICEF – Като станеш редовен дарител на UNICEF, можеш да се присъединиш към хиляди други родители, които даряват всеки месец, за да подобрят живота на тези уязвими деца

 

Присъедини се към нашето желание за десетия ни рожден ден и заедно с Pampers® и UNICEF можеш да помогнеш да предпазим бебетата по света от неонатален тетанус.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”1024″]Iva s maikite v bolnicata v Bosangoa[/media-credit]


[1] Буркина Фасо, Камбоджа, Камерун, Кот д’Ивоар, Габон, Гана, Гвинея-Бисау, Лаос, Либерия, Мадагаскар, Мавритания, Мианмар, Сенегал, Сиера Леоне, Танзания, Източен Тимор и Уганда

[2] Информацията е предоставена от Child Health Epidemiology Reference Group (CHERG) към Световната здравна организация и УНИЦЕФ (Лансет, октомври 2014)

[3] Въз основа на данни, предоставени от Световната здравна организация и УНИЦЕФ през февруари 2015 г.

[4] Афганистан, Ангола, Централноафриканската република, Чад, Демократична република Конго, Етиопия, Екваториална Гвинея, Гвинея Конакри, Хаити, Индонезия, Кения, Мали, Нигер, Нигерия, Пакистан, Папуа-Нова Гвинея, Филипините, Сомалия, Судан, Южен Судан и Йемен

[5] Афганистан, Ангола, Централноафриканската република, Чад,Демократична република Конго,  Етиопия, Гвинея Конакри, Хаити, Индонезия, Кения, Мали, Нигер, Нигерия, Пакистан, Папуа-Нова Гвинея, Филипините, Сомалия, Република Судан, Република Южен Судан и Йемен  (Екваториална Гвинея е единствената страна, в която за момента ваксинацията не се подкрепя) 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Горещо