Открийте ни и в
Exit Festival

Събития

Пъстра програма на Дома Арт Фест 2014

снимка:PRПрограмата е обособена в тематични модули, които предлагат широка палитра от инициативи и всеки може да избере акцент по свой вкус. Модулите са изложби, събития, кино, образователна и детска програма.

MIKA

публикувано

на

снимка:PRПрограмата е обособена в тематични модули, които предлагат широка палитра от инициативи и всеки може да избере акцент по свой вкус. Модулите са изложби, събития, кино, образователна и детска програма.

Модул Изложби предлага на посетителите: „живи скулптури“, обемни пластики, фотографии в дигитализирани емоции, графични портрети на 50 известни личности за отгатване, анти-консуматорски дизайн и още живопис, илюстрации, видео-арт и много други, разположени в галерийните пространства VIVACOM Art Hall, Руски културно-информационен център и подземна галерия „Мария Луиза 16“.

В Събития можете да се забавлявате със серия от перформативни изпълнения, сред които – ритуален танц около ротондата в подлеза на ЖП гара /UnderGara/ от познатата като “руската Марина Абрамович” – артистът Елена Ковъйлина; 12-часов визуално-музикален сет на матраци; 3Д проекция върху изпълнител; многоцветен аквааеробичен танц на сухо и много други, които ще бъдат представени на публиката от гостуващите руски артисти.

Като дългосрочен проект за алтернативна образователна система в сферата на изкуствата на фондация Дома Арт, модул Образование предлага голям брой професионално разработени работилници и лекции за специалисти и любители. Лекция “Изкуството на пърформанса“ от нашумялата в световните арт-биеналета с изпълнението Aquaaerobika – Саша Фролова; лекция за аниматори – „От идеята до готовия проект“, водена от номинирания с Оскар за най-добър късометражен филм за 2012 – Дмитрий Геллер, „Илюстрацията като хайку“ и „На лов за идеи“ от Виктор Меламед, бивш арт-директор на сп. Rolling Stones; „Видео арт“, „Живи скулптури. Архитектурен костюм“ и много други са сред заглавията, които ще бъдат изнесени от гост-артистите и професионални лектори на Дома 2014.

Четене на съвременна руска литература в парка зад Руската църква; кулинарен уъркшоп  „Изчезващите руски храни“, кино програма с класически и съвременни руски филми; кинопремиера и други са сред останалите акценти в програмата на Дома арт фест „Пулсът на Новата Русия“.

{gallery}domaart2013{/gallery}

По случай Денят на детето и тази година Дома посвещава цял уикенд на най-малките. Специална програма с рисуване на матрьошки, правене на анимации и хартиени костюми ще се случи на 31-ви май и 1-ви юни в РКИЦ.

А специално грандиозно парти New Electronic Music с най-обещаващите български dj-и и специални гости от Русия ще разтърси основите на Парк-хотел Москва на 30-ти май, входът е свободен!

Всички мероприятия от фестивала са с вход свободен, но някои изискват предварително записване. За актуалности, моля следете www.domaartfest.com.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо