Открийте ни и в

Tехнологии

Phoenix Point ще бъде представена за първи път пред българска публика

MIKA

публикувано

на

За първи път българската публика ще има възможност да научи повече за играта Phoenix Point, сочена за наследник на култовата класика от 90-те – X-COM, в рамките на деветото издание на Game Dev Summit Monthly (25-ти Октомври от 19:00ч., в столичния клуб Culture Beat. Специален гост събитието, осъществяващо се с подкрепата на Playwing, Haemimont Games и ESL България, ще бъде арт директора на Snapshot Games – Борислав Богданов, който ще разкаже за артистичните предизвикателствата, пред които се изправя студиото при създаване на играта. В деветото издание на Game Dev Summit Monthly ще се включат още Джулиан Голъп, създател на Phoenix Point, както и Гергана Грънчарова от Incineration Productions JSC.

Кариерата на Борислав Богданов стартира в Ubisoft през 2007, където работи по множество проекти, между които Ghost Recon: Shadow Wars, Assassin’s Creed: Liberation, Assassin’s Creed IV: Black Flag и Assassin’s Creed: Rogue. През 2014 г. професионалният му път тръгва в друга посока и Борислав става част от екипа на Snapshot Games. Той ще говори за спецификите на играта и ще сподели интересни факти около създаването на Phoenix Point.

Джулиан Голъп – изпълнителен директор на Snopshot Games и създател на Phoenix Point, както и на много култови заглавия, между които X-COM, ще се включи в Game Dev Summit Monthly със специално видео интервю.

Във втората част на Game Dev Summit Monthly се включва Гергана Грънчарова, изпълнителен директор на едно от най-прогресивните инди студиа в България – Incineration Productions JSC. Гергана, която има зад гърба си няколко успешни проекта, между които LeadersPlay – игровизирани дигитални продукти и офлайн обучения за деца и младежи в сферата на предприемачеството, ще разкаже за дългия път от “пейка в парка до бизнес сграда с гледка към Витоша“ и как  може да успее една независима компания, в конкурентната game dev индустрия!

Събитието е с вход свободен, но изисква регистрация на: https://goo.gl/grVBLq

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо