Открийте ни и в

Lifestyle

Red Bull и Раян Сандес представят „Lessons from the Edge“

MIKA

публикувано

на

Раян Сандес, фотокредит: Dean Leslie / Red Bull Content Pool

Когато пробягваш 1,406 км през Хималаите в рамките на 24 дни, имаш много време да се вгледаш навътре в себе си. Раян Сандес тръгва в търсене на приключения, но научава много по-ценен урок.

Ето какво ни разказва:

“Всички имаме тази романтична визия за Хималаите и си представяме пухкави снежно-бели върхове. Когато обаче стигнеш дотам и усетиш величествената им големина, започваш да придобиваш друга перспектива – внезапно усещаш, че истината не е толкова романтична.

През 2018 г. си бях поставил за цел да пробягам Великия Хималайски Маршрут заедно с Рино Гриесел – всички 1,508 км – за рекордно време.

Това е без съмнение най-дивото и лудо нещо, което съм правил. Мислех си, че ще бъде невероятно приключение, но беше много по-екстремно отколкото някога съм си представял.

Никога не се бях подлагал на толкова дълго натоварване преди това, да продължавам да тичам и да ходя за 24 последователни дни беше истинско предизвикателство. Ако тичаш 100 км, можеш да ги разделиш на 10-километрови секции. Това беше невъзможно в Хималаите.

Всеки ден се изправяхме пред толкова много предизвикателства, които не си и бях помислял, че ще имаме и това беше ключово. Не можеше да се концентрираме цялостно върху един ден, а трябваше да гледаме на предизвикателствата като индивидуални пречки и да празнуваме малките победи, като например да стигнем до по-голямо село или да ядем горе-долу приемлива храна.

В един момент се концентрираш върху малки етапи. Аз бях с Рино, но въпреки това неизбежно прекарваш доста време насаме със себе си и собствените си мисли в подобно начинание.

Лично аз намирам тази част за доста приятна и, всъщност, самоизолирайки се можеш да си създадеш балон, в който да оцениш преживяното и това, което искаш да постигнеш. Да бъдеш изолиран понякога ти дава малко допълнително време да обмислиш нещата, без да се влияеш от околните.

Аз научих много по време на тази, да кажем изолация, в Хималаите. Започваш да оценяваш малките неща в живота. Имал съм моменти, когато съм печелил състезания и съм бил на подиума, но всичко, което съм усещал, е било празнота и неудовлетворение. Като че ли, е било просто поредното състезание, без особено значение. Осъзнах, че е важно да оценяваш успеха и да се наслаждаваш на всяка крачка от пътуването към него.

Освен това, научих колко е важно да бъдеш щедър и да се отнасяш добре с околните, да гледаш на всеки човек като на отделен индивид. Рино и аз нямаше да преминем и да оцелеем по време на пътя без щедростта на хималайците, които ни приеха в домовете си и ни помогнаха в тежки моменти. Научих се да отделям на хората повече време.

Бягайки заедно с Рино формира невероятна връзка помежду ни, а проектът, с който се бяхме заели, беше истинско изпитание на духа. Не познавам никой толкова твърдоглав – той никога нямаше да се предаде – но имаше наистина лошо измръзване на крайниците и 2 контузии. Нямаше да спре, ако не беше загубил съзнание!

Взе ни толкова много. Отне ми дълго време да се възстановя след това, най-вече ментално, отколкото физически.

Накрая изплувах от другата стана на съзнанието си и негативното отмина. Спомням си, че просто се опитвах да извлека най-доброто от ситуацията. Фокусираш се върху различни неща, разбира се, че има и негативи, но е важно да се концентрираш върху позитивите.

Понякога те са всичко, което имаш!

Вижте още от поредицата Lessons from the Edge или гледайте документалния филм ТУК.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Фермерски фестивал с български продукти на паркинга на BILLA

MIKA

публикувано

на

от

Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ ще се проведе на паркинга на магазин BILLA на бул. „Александър Малинов“ в София. В 4 поредни съботи – 30.05, 06.06, 13.06 и 20.06 – от 10.00 до 18:00 ч. компанията ще предоставя пространството пред супермаркета на семейни ферми и малки производители от цялата страна. Посетителите на пазара ще могат да разгледат и да си купят разнообразни български продукти. Събитията сe провеждат като част от политиката на BILLA за подкрепа на родното производство. Организатор на фестивала „Произведено във фермата“ е фондация Биоселена. Фестивалът се провежда всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

В 20 шатри над 30 родни производители ще представят продукцията си всяка събота на фермерския пазар. Клиентите ще имат възможност да се срещнат лично с тях и да избират от разнообразие от продукти – сирене, кашкавал, кисело мляко, мед, сладка, месо и месни деликатеси, сезонни плодове и зеленчуци, вина, билки, подправки, ядки, веган храни, био козметика и много  други.

„В основата на политиката на BILLA България вече 20 години стои подкрепата за развитие на местното производство и бизнес. Доказателство за това е и богатият ни асортимент от продукти, 90% от които е доставен от български фирми. Щастливи сме, че имаме възможността да бъдем партньор на фермерските пазари и отново да призовем клиентите ни да изберат българското. Вярваме, че тези събития ще донесат още повече позитиви за местните производители, а те от своя страна ще затвърдят мотото на кампанията ни – „По-хубаво от българското няма““, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Компанията е дългогодишен доверен партньор на редица родни производители. Регулярно за разнообразието в магазините от веригата се грижат над 460 местни доставчици, а само за последните месеци BILLA е стартирала работа с още 25 нови.

Веригата си партнира с български производители и за собствените си марки, като голяма част от стоките се произвеждат у нас. Благодарение на качествените суровини и технологии, които се използват за изработката и производството на различните храни, Clever, BILLA, BILLA Premium, BILLA Bio, Българска ферма и BILLA Градини са сред най-предпочитаните марки от клиентите.

Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ пред BILLA ще се проведе при стриктно спазване на мерките за хигиена и безопасност, наложени от здравните органи предвид епидемичната обстановка.

Продължете понататък

Lifestyle

На разхода из България с A1 Smart View

MIKA

публикувано

на

от

Виртуалните разходки с А1 Smart View предоставят на бизнес клиентите на А1 силно маркетингово предимство и допълнителни възможности за комуникация с клиентите

Близо 11 милиона гледания са привлекли клиентите на услугата А1 Smart View чрез виртуалните разходки в техни обекти, изработени и интегрирани от А1 в техните уебсайтове и мобилни приложения. По този начин А1 предоставя на своите бизнес клиенти мощен маркетингов и комуникационен инструмент, с който те да се справят с променящата се среда, да се развиват и да постигат целите си. Сега възможността за дистанционно представяне на физическите обекти придоби още по-голяма важност в извънредната ситуация – както за компаниите, така и за техните клиенти.

Услугата A1 Smart View е подходяща за малки, средни и големи по размер организации и фирми, тъй като не изисква предварителни инвестиции и технически персонал. Същевременно тя предоставя важни за бизнеса резултати, за да продължат своето успешно развитие в дигиталния свят, съобразен с променящите се изисквания на своите потребители и клиенти.

Благодарение на А1 Smart View всеки може да се запознае с разнообразието на световната флора и фауна, като посети онлайн Зоологическата градина в София. До момента тя е и най-популярната от виртуалните разходки, създадени от екипа на А1, и е генерирала близо 500 хиляди гледания.

Особено внимание е привлякла също и виртуалната разходка на А1 за МБАЛ „Вита“, която за по-малко от година е била видяна близо 320 хиляди пъти, а Софийската математическа гимназия е била виртуално посетена над 200 хиляди пъти.

От стартирането на услугата Smart View през 2018 екипът на А1 е създал виртуални обиколки за редица свои клиенти. По този начин компанията е помогнала на много организации и фирми от разнообразни сектори – от образователни институции до компании, занимаващи се с хотелиерство и ресторантьорство – да представят по-добре своя бизнес с помощта на новите технологии. Само представителите на сектора на образованието, които са се възползвали от услугата, са привлекли над 2 милиона гледания. Сред образователните институции, клиенти на A1 Smart View, са Техническият университет във Варна, Висшето училище по застраховане и финанси, Финансово-стопанска гимназия – Монтана, 138-о СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ и други.

Услугата позволява на хиляди потребители да се „разходят“ също и в културни институции като Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

А1 Smart View предоставя на бизнес организациите професионално заснета виртуална обиколка на техните физически обекти, панорамна снимка от въздуха, заснета с дрон, VR видео, слайдшоу видео и интерактивна навигация. Заснемането се прави от сертифициран от Google професионален екип от фотографи, използващи най-висок клас фотографска техника.

Практически всеки бизнес, който има обекти, посещавани от клиенти, може да има сериозни ползи от интегрирането на Smart View в своя уебсайт или мобилно приложение. Проучване на Google показва, че броят на бизнесите, чието онлайн присъствие включва виртуална разходка, продължава да нараства. Потребителите, преглеждащи информация за даден бизнес онлайн, в която е включена и виртуална разходка, е 2 пъти по-вероятно да се превърнат в клиенти. А при потенциалните клиенти на възраст между 18 и 35 години, това е 2,5 пъти по-вероятно.

Продължете понататък

Горещо