Открийте ни и в
Exit Festival

Lifestyle

Samsung демонстрира дизайн и технологични иновации на Fuorisalone 2016

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Samsung представи нова визия за развитието на телевизорите по време на Fuorisalone 2016, където технологичните иновации и дизайнът се съчетават в перфектна хармония. NIGHT&DAY е изложба на Samsung, която се провежда в Superstudio Più и е отворена за посетители от 12 до 17 април. Изложбата символизира перфектен дует, който е формиран от два различни свята и стила, които се съчетават, за да покажат една нова концепция при телевизорите.

NIGHT“ (Нощ) демонстрация на водещата технология на телевизорите на Samsung

По време на Fuorisalone Samsung ще покаже новата си впечатляваща гама от SUHD телевизори за 2016 г. – символ на технологичните иновации, които обръщат специално внимание на дизайна.

Семейството телевизори KS е първото в света, чиито модели са без рамка около екрана и предлагат безпрецедентно качество на картината. Всички продукти – от серията от висок клас 9000 до серията 7000, се предлагат както с извити, така и с плоски дисплеи и представят концепцията, която Samsung нарича Design 360. Според нея всички аспекти на новите телевизори, от най-големите до най-малките, дори гърба на моделите, са третирани с изключително внимание към детайла.

Тазгодишното портфолио от SUHD телевизори на Samsung използва 10-битова технология на дисплея с квантови точки (Quantum dot) за ултрареалистични изображения, безпрецедентна яркост, забележителен контраст и изключително реалистична картина. Дисплеите с технология Quantum dot могат да преобразуват светлината от всички цветове във видимия спектър, без да изкривяват или променят нивото на осветеност за оптимално визуално преживяване, което е регулирано специално за наличната светлина в стаята.

Всички SUHD телевизори на Samsung предлагат изключително HDR (High Dynamic Range) преживяване със стойности на яркост от 1000 нита за оптимален контраст между светлите и тъмните изображения. Освен това, новата технология Ultra Black свежда до минимум отразяването на светлината и допълнително подобрява качеството на картината.

Новите телевизори използват операционната система Tizen, което прави изключително лесно намирането и пускането на съдържание и услуги. Без значение дали става въпрос за телевизионни програми, филми или игри, всичко е достъпно от една платформа, благодарение на обновения Smart Hub. Моделите са съвместими с всички видове периферни устройства (конзоли и други) или системи за домашно кино. Веднъж свързани външните устройства могат да се управляват само от едно дистанционно устройство – smart remote control, без извършването на каквито и да било допълнителни настройки.

В Superstudio Più компанията ще демонстрира чисто нова гама аудио системи, включително гамата високоговорители Wireless Audio 360, към която са добавени два нови модела – R3 и R1. Говорителите, които могат да насочват звука във всички посоки, се характеризират с нов вграден интерфейс, който позволява тяхното управление само с почукване или прекарване на пръста и от подобреното приложение Multiroom, което е достъпно за собствениците на смартфони, таблети и умни часовници. Благодарение на патентовата от Samsung технология Ring Radiator, високоговорителите могат да се поставят във всяка част на стаята и пак да я изпълнят с богат и балансиран звук.

Samsung представи и първия си UHD Blu-ray плейър, UBD-K8500, който е HDR съвместим и предлага четири пъти по-добра резолюция и 64 пъти по-детайлни цветове от стандартните Blu-ray плейъри.

В съчетание с дисплея на SUHD телевизорите, базиран на квантови точки, новият UHD Blu-ray плейър предоставя качество на картината, невиждано до момента в домашното кино. Вградената преоразмеряваща технология в UBD-K8500 подобрява качеството на картината на стандартните Blu-ray и DVD дискове.

DAY“ (Ден) – Samsung демонстрира нова концепция на дизайна при телевизорите

Телевизорът Serif на Samsung е продукт, създаден в духа на занаятчийството. Той е резултат от сътрудничеството между Samsung и световноизвестните дизайнери Ронан и Ерван Бурулек, което доведе до създаването на уникален продукт за пазара на телевизори, който не само съчетава водеща технология, но и се вписва в начина на живот на потребителите.

Samsung избра братята Бурулек заради тяхната уникална дарба да акцентират върху естетиката, без да пренебрегват функционалността, за да създават мебели, които се вписват перфектно във всеки дом и да добавят оригинален дизайн за създаването на единствени по рода си помещения.

Телевизорът Samsung Serif е резултат от идеята за дизайн, който се съчетава хармонично с обкръжаваща среда и се вписва в интериора от мебели и други домакински уреди и предмети. Той предлага елегантно визуално преживяване, което е гъвкаво и вълнуващо, благодарение на оригиналната монохроматична рамка, която променя формата на целия екран.

Сред основните предимства на Serif TV са: дизайн, който наподобява буквата от английската азбука „I”, изписана в шрифт сериф (serif); стойка, която може да се свали и позволява поставянето на телевизора във всяка стая в дома; заден панел с артистична шарка, който подчертава красотата на телевизора, без значение от какъв ъгъл ще го погледнете.

Марко Ханапел, директор „Маркетинг и продажби“ на Audio Video Division в Samsung Electronics Италия, коментира: „Нашата изложба по време на Fuorisalone беше създадена, за да покаже същността на дизайна на нашите продукти. Samsung постоянно търси начини да се развива технологично, без да забравя фундаменталната роля на естетиката. Тази година ние искаме да реализираме нашата нова концепция по отношение на телевизорите – концепция, която произлиза от съчетанието на технологията и дизайна. Телевизорът Serif и новата гама SUHD телевизори са символи на тази концепция и предвестници на бъдещето на технологията“.

TV design solution by Samsung

Изложбата ще включва и секция TV design solution by Samsung“, където компанията ще осигури присъствието на архитекти, които са готови да обсъдят с посетителите техните идеи за създаване на перфектната система за аудиовизуално преживяване в дома.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 1 седмица

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо