Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung подкрепи 3D експедиция на УНИЦЕФ и ИКЕА

MIKA

публикувано

на

Samsung Electronics бе технологичен партньор на първите по рода си събития на УНИЦЕФ България и ИКЕА, които целяха да ангажират обществеността и да представят тежкото положение на най-уязвимите деца, използвайки иновативни технологии.

В два поредни уикенда през септември, устройствата за виртуалната реалност на Samsung дадоха възможност на посетителите на ИКЕА в София да се докоснат до места, на  които иначе не биха отишли, и до живота на милиони деца, прогонени от домовете си заради военни конфликти. Филмът „Облаци над Сидра“ разказва историята на 12-годишно момиче, което живее от година и половина в най-големият бежански лагер в Йордания. Лагерът Затари е дом на над 80 000 сирийци, половината от който са деца бягащи от война и насилие. Чрез виртуалната 3D експедиция на УНИЦЕФ, над 150 човека видяха през своите собствени очи ежедневието на децата бежанци.

0078a6f339256cc64b7a810cc7babdd2

„Видеото е много въздействащо. Кара те да видиш действителността през очите на децата и да се замислиш по какъв начин възпитаваме идните поколения и какъв пример им даваме“, каза Радина Михлева, посетител на  ИКЕА, който се включи в инициативата.

Кампанията е част от усилията на Детския фонд на ООН да се застъпи за спазване правата на децата бежанци по света, да спомогне за изграждане на солидарност и подкрепа на децата в нужда. Да привлече повече съмишленици и партньори, благодарение на чиито редовни дарения УНИЦЕФ е на терен и помага на деца като Сидра във всяка точка на планетата, включително и в България. Месечните дарения на БЛАГОДЕТЕЛ-ите дават възможност на УНИЦЕФ да реагира незабавно в ситуации на хуманиратни кризи и природни бедствия, предоставяйки животоспасяващи соли за рехидратация, таблетки за пречистване на вода, лекарства, храна и др.

photo3

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо