Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung подобрява камерите на смартфоните с новия си Dual Pixel сензор

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Samsung Electronics, световен лидер при развитието на технологии за полупроводници, анонсира нов 12MP сензор за камери на смартфони, който ще подобри качеството за заснеманите изображения. Новият сензор, който вече е пуснат в масово производство, предлага по-голям размер на пикселите от 1.4μm и използва технологията Dual Pixel, която досега беше запазена само за DSLR фотоапаратите. Технологията Dual Pixel позволява бърз автофокус и отлично качество на снимките дори при слаба светлина.

„12-те милиона пиксела работят с технологията phase detection auto-focus (PDAF), което позволява на новия сензор да предложи автофокус от професионален клас на мобилни устройства“, каза Бен К. Хур, президент „Маркетинг“ на System LSI Business в Samsung Electronics. „Потребителите ще могат да заснемат забавните и важните моменти изключително бързо със своя смартфон, без значение каква е околната светлина“.

Новият сензор на Samsung с технология Dual Pixel използва два фотодиода, които са разположени на лявата и дясната половина на всеки пиксел. За сравнение, конвенционалните сензори отделят по-малко от 5% от площта на своите пиксели за фотодиоди и използват само един фотодиод на пиксел, който конвертира светлината в измерим светлинен поток за разпознаване на фаза (phasedetection). Всеки отделен пиксел на Dual Pixel сензора е способен да засича промени във фазите на светлината, което прави възможно създаването на значително по-бърз автофокус. С тези революционни подобрения сензорът осигурява ясни и качествени изображения, особено на движещите се обекти, дори при слаба светлина.

Сензорът използва и технологията на Samsung ISOCELL, която изолира фотодиодите на всеки пиксел посредством физическа преграда и така намалява преплитането на цветовете. Като резултат, значително се увеличава производителността на сензора.

Размерът на сензора е сведен до минимум, като за направата му е използвана нова технология, която намалява размера, без да оказва влияние върху производителността. Dual Pixel сензорът съчетава 65-нанометров сензор и 28-нанометров чип, за да предложи първокласно фото преживяване при съвременните смартфони от висок клас.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо