Открийте ни и в
Exit Festival

Lifestyle

Samsung помага на хората да преодолеят най-големите си страхове

MIKA

публикувано

на

снимка: Samsung.com

Технологията на Samsung може да помогне на хората да преодолеят най-големите си страхове като страха от говорене пред публика и страха от високо. Това показват резултатите от програмата #BeFearless, която се провежда като част от кампанията Launching People. Избрани участници от Германия, Австрия, Русия, Румъния, България, Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) участваха в специализирани тренингис употребата на Samsung Gear VR. По време на тренингите,потребителите провериха дали виртуалното, но поглъщащо поставяне в трудни ситуации може да им помогне да се справят с тези трудности в реалния живот. В края на тренинга всички 27 участници бяха готови да реализират пълния си потенциал, тъй като преди това са преодолели своя страх от високо и от говорене пред публика. Някои от участниците отпразнуваха своето развитие с реални предизвикателства в Дубай, ОАЕ. Предизвикателствата се състояха в говорене пред многобройна публика в театъра Courtyard Playhouse и спускане с въже от Dubai Mall.

Тренинг сесиите се проведоха в продължение на четири седмици, като една част от тях включваха помощ от професионален инструктор, а други самостоятелни занимания у дома. Програмата #BeFearless се радва на изключително висок интерес с почти 7 500 човека, които кандидатстваха за тренингите от всички страни. В края на програмата, 27 човека получиха шанса да се изправят срещу своите страхове във виртуалната реалност, посредством Samsung Gear VR.

„Получихме много позитивна обратна връзка от всички млади хора, които взеха участие в програмата #BeFearless. За нас беше изключително преживяване да видим хората да се изправят срещу страховете си и да направят нещо, което до момента смятаха за невъзможно,“ каза Марина Рачева, маркетинг мениджър, Samsung България. „Бих искала да благодаря на всички, които се включиха в #BeFearless и вече гледат по-смело към бъдещите предизвикателства.“

Страх от говорене пред публика

Страхът от говорене пред голяма или малка група от хора може да има много негативен ефект както върху социалния живот, така и върху кариерата на много хора. Програмата Samsung #BeFearlessпреведе участниците през три различни сценария, всеки с четири нива на трудност – от говорене пред малка група от хоракато училищен дебат, последван от интервю за работа или професионална среща до най-високото ниво на трудност, говорене пред голяма група от хора във виртуална среда.

След края на всеки сценарий, участниците получаваха оценка на представянето им „Успех” или„Провал”, която се генерира спрямо няколко научни и медицинско доказани критерия като пулс (който беше измерван с помощта на умния часовник Samsung Gear S2), поддържането на визуален контакт, колко дълго са говорили и самооценка на тяхното ниво на страх.

Страх от високо

Участниците, които имаха страх от високо използвахаSamsung Gear VR, за да се изправят пред предизвикателството и да преодолеят страха си от високо. Програмата даде възможност на участниците да преживеят четири различни локации в сигурността на виртуалната реалност. Всяка локация имаше три нива на трудност: пътуване в панорамен асансьор, шофиране по ръба на скала, летене с хеликоптер и разходка по ръба на небостъргач.

Както при предния страх и тук оценката е направена на база на самооценка, пулс и движение на погледа (гледане на долу).

Успехът на програмата #BeFearless беше доказан и последните медицински изследвания, проведени от Yonsei University Gangnam Severance Hospital в Южна Корея. Учените на университетската болница са изследвали 82 човека, за да проверят дали VR тренинг програмата може да им помогне да преодолеят страховете си. Екипът е постигнал успех в почти 90% от случаите, където са помогнали на хората да намалят безпокойството си при говорене пред публика и от високо.

При хората със страх от високо, само две седмици на тренинги във виртуална реалност са помогнали на 87,5% от групата да намалят степента на безпокойство с почти една четвърт (23,6%). Резултатите са още по-добри при хората със страх от говорене пред публика – 88,1% от тях са успели да намалят страха си от общуване с голяма група от хора, а степента на безпокойство е спаднала с почти една пета (18,7%).

Примери с участници, които успешно са завършили програмата

Салминаз е 29 годишен моден дизайнер и предприемач, която живее в Дубай. Още от своето детство тя се страхува от говоренето пред публика. Салминаз е разчитала на своята по-малка сестра да действа като говорител за нейните бизнес начинания, докато тренинг програмата #BeFearless не й помогна да се справи със страха си.

Лукас Кьопе не харесва светлините на прожекторите. Когато се озовавал пред голяма група от хора, той е започвал да се поти и да трепери. Не особено добро качество, когато мечтата ти е да си DJ и да изнасяш концерти пред голяма публика. Неговият тренинг със Samsung Gear VR означава, че сега той е готов да заемем мястото си на сцената, без значение от големината на клуба.

Фин Елиас Йедрисек обича да пътува до екзотични дестинации, но някои от най-невероятните преживявания са били недостъпни за него, поради страха му от високо. На него му е ставало лошо, дори само когато е гледал някой друг да се надвеси над ръба на скала. Най-лошият му спомен е от панорамен лифт, който се издига по склона на планина в Хонг Конг: „Получих пристъп на паника, когато погледнах през пода на кабината“. Сега когато, той получи помощ от тренинг програмата #BeFearless и преодоля страха си, Фин се надява да преживее изключителна разходка сред норвежките фиорди.

Мухамед Уммер е на 20 години и живее в Дубай. Той обича самолетите и винаги е искал да стане пилот, но поради страха си от височини е предпочел да започне кариера като авиоинженер. Благодарение на тренинг програмата #BeFearless, сега той се чувства уверен да преследва своята мечта и в бъдеще да стане пилот.

Александра Полетаева работи за модна компания в Русия.Блясъкът и притегателната сила на професията, обаче бързо изчезват, защото нейният офис се намира на 25-ия етаж на стъклена сграда. Тя искаше да премине през тренинг програмата #BeFearless„за да се освободи“ и вече е успяла да се справи със страха си.

Повече информация за кампанията е достъпна на www.samsung.com/launchingpeopleи на местните страници на Samsung, включително в социалните мрежи Facebook и YouTube.

Програмата на Samsung #BeFearlessе част от глобалната платформа на Samsung Launching People. Кампанията търси креативни и иновативни идеи, които показват как силата на технологията може да се използва, за да разреши истински предизвикателства, които стоят пред днешното общество. #BeFearless беше насочена към хората, които са отраснали с технологиите и за които технологията представлява инструмент, които им помага да реализират пълния си потенциал.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 2 седмици

Боя за коса – как да направим правилен избор

Lifestyleпреди 2 седмици

КАРЛСБЕРГ БЪЛГАРИЯ С НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРИ БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ БИРИ

Tехнологиипреди 2 седмици

Logitech представя ново решение за видео стрийминг за вашето домашно студио

Tехнологиипреди 2 седмици

VIVACOM дава поле за изява на ученици в официалните си профили в социалните мрежи

Tехнологиипреди 2 седмици

Фотоволтаични прозорци, магнитна брава и дървени фасадни профили – на едно изложение

Tехнологиипреди 2 седмици

Huawei обявява празнична сервизна кампания по случай деня на влюбените 14 февруари

Lifestyleпреди 2 седмици

Тайната на годежния пръстен

Tехнологиипреди 2 седмици

Suunto 7 с интегриран Wear OS и спорто проследяване

Tехнологиипреди 2 седмици

Актуализирането до Android 10 ПРАВИ ПРОБЛЕМИ НА НЯКОИ SONY СМАРТФОНИ

Tехнологиипреди 2 седмици

Мимо Гарсия коментира последните скандали между родители и учители

Горещо