Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung помага на хората да преодолеят най-големите си страхове

MIKA

публикувано

на

снимка: Samsung.com

Технологията на Samsung може да помогне на хората да преодолеят най-големите си страхове като страха от говорене пред публика и страха от високо. Това показват резултатите от програмата #BeFearless, която се провежда като част от кампанията Launching People. Избрани участници от Германия, Австрия, Русия, Румъния, България, Унгария и Обединените арабски емирства (ОАЕ) участваха в специализирани тренингис употребата на Samsung Gear VR. По време на тренингите,потребителите провериха дали виртуалното, но поглъщащо поставяне в трудни ситуации може да им помогне да се справят с тези трудности в реалния живот. В края на тренинга всички 27 участници бяха готови да реализират пълния си потенциал, тъй като преди това са преодолели своя страх от високо и от говорене пред публика. Някои от участниците отпразнуваха своето развитие с реални предизвикателства в Дубай, ОАЕ. Предизвикателствата се състояха в говорене пред многобройна публика в театъра Courtyard Playhouse и спускане с въже от Dubai Mall.

Тренинг сесиите се проведоха в продължение на четири седмици, като една част от тях включваха помощ от професионален инструктор, а други самостоятелни занимания у дома. Програмата #BeFearless се радва на изключително висок интерес с почти 7 500 човека, които кандидатстваха за тренингите от всички страни. В края на програмата, 27 човека получиха шанса да се изправят срещу своите страхове във виртуалната реалност, посредством Samsung Gear VR.

„Получихме много позитивна обратна връзка от всички млади хора, които взеха участие в програмата #BeFearless. За нас беше изключително преживяване да видим хората да се изправят срещу страховете си и да направят нещо, което до момента смятаха за невъзможно,“ каза Марина Рачева, маркетинг мениджър, Samsung България. „Бих искала да благодаря на всички, които се включиха в #BeFearless и вече гледат по-смело към бъдещите предизвикателства.“

Страх от говорене пред публика

Страхът от говорене пред голяма или малка група от хора може да има много негативен ефект както върху социалния живот, така и върху кариерата на много хора. Програмата Samsung #BeFearlessпреведе участниците през три различни сценария, всеки с четири нива на трудност – от говорене пред малка група от хоракато училищен дебат, последван от интервю за работа или професионална среща до най-високото ниво на трудност, говорене пред голяма група от хора във виртуална среда.

След края на всеки сценарий, участниците получаваха оценка на представянето им „Успех” или„Провал”, която се генерира спрямо няколко научни и медицинско доказани критерия като пулс (който беше измерван с помощта на умния часовник Samsung Gear S2), поддържането на визуален контакт, колко дълго са говорили и самооценка на тяхното ниво на страх.

Страх от високо

Участниците, които имаха страх от високо използвахаSamsung Gear VR, за да се изправят пред предизвикателството и да преодолеят страха си от високо. Програмата даде възможност на участниците да преживеят четири различни локации в сигурността на виртуалната реалност. Всяка локация имаше три нива на трудност: пътуване в панорамен асансьор, шофиране по ръба на скала, летене с хеликоптер и разходка по ръба на небостъргач.

Както при предния страх и тук оценката е направена на база на самооценка, пулс и движение на погледа (гледане на долу).

Успехът на програмата #BeFearless беше доказан и последните медицински изследвания, проведени от Yonsei University Gangnam Severance Hospital в Южна Корея. Учените на университетската болница са изследвали 82 човека, за да проверят дали VR тренинг програмата може да им помогне да преодолеят страховете си. Екипът е постигнал успех в почти 90% от случаите, където са помогнали на хората да намалят безпокойството си при говорене пред публика и от високо.

При хората със страх от високо, само две седмици на тренинги във виртуална реалност са помогнали на 87,5% от групата да намалят степента на безпокойство с почти една четвърт (23,6%). Резултатите са още по-добри при хората със страх от говорене пред публика – 88,1% от тях са успели да намалят страха си от общуване с голяма група от хора, а степента на безпокойство е спаднала с почти една пета (18,7%).

Примери с участници, които успешно са завършили програмата

Салминаз е 29 годишен моден дизайнер и предприемач, която живее в Дубай. Още от своето детство тя се страхува от говоренето пред публика. Салминаз е разчитала на своята по-малка сестра да действа като говорител за нейните бизнес начинания, докато тренинг програмата #BeFearless не й помогна да се справи със страха си.

Лукас Кьопе не харесва светлините на прожекторите. Когато се озовавал пред голяма група от хора, той е започвал да се поти и да трепери. Не особено добро качество, когато мечтата ти е да си DJ и да изнасяш концерти пред голяма публика. Неговият тренинг със Samsung Gear VR означава, че сега той е готов да заемем мястото си на сцената, без значение от големината на клуба.

Фин Елиас Йедрисек обича да пътува до екзотични дестинации, но някои от най-невероятните преживявания са били недостъпни за него, поради страха му от високо. На него му е ставало лошо, дори само когато е гледал някой друг да се надвеси над ръба на скала. Най-лошият му спомен е от панорамен лифт, който се издига по склона на планина в Хонг Конг: „Получих пристъп на паника, когато погледнах през пода на кабината“. Сега когато, той получи помощ от тренинг програмата #BeFearless и преодоля страха си, Фин се надява да преживее изключителна разходка сред норвежките фиорди.

Мухамед Уммер е на 20 години и живее в Дубай. Той обича самолетите и винаги е искал да стане пилот, но поради страха си от височини е предпочел да започне кариера като авиоинженер. Благодарение на тренинг програмата #BeFearless, сега той се чувства уверен да преследва своята мечта и в бъдеще да стане пилот.

Александра Полетаева работи за модна компания в Русия.Блясъкът и притегателната сила на професията, обаче бързо изчезват, защото нейният офис се намира на 25-ия етаж на стъклена сграда. Тя искаше да премине през тренинг програмата #BeFearless„за да се освободи“ и вече е успяла да се справи със страха си.

Повече информация за кампанията е достъпна на www.samsung.com/launchingpeopleи на местните страници на Samsung, включително в социалните мрежи Facebook и YouTube.

Програмата на Samsung #BeFearlessе част от глобалната платформа на Samsung Launching People. Кампанията търси креативни и иновативни идеи, които показват как силата на технологията може да се използва, за да разреши истински предизвикателства, които стоят пред днешното общество. #BeFearless беше насочена към хората, които са отраснали с технологиите и за които технологията представлява инструмент, които им помага да реализират пълния си потенциал.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air предлага 100 000 места до Дортмунд само за 9.99 евро*

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и водещият авиопревозвач в България, днес предлага специална промоционална цена от едва 9.99 евро* за полетите си от и до Дортмунд. Местата в продажба на тази цена са 100 000, а отстъпката е валидна за всички полети от и до немския град без ограничения за периода на пътуване. Към днешна дата Wizz Air предлага удобни полети до Дортмунд от две български летища – София и Варна. Възползвайки се от настоящата оферта на авиокомпанията, клиентите не само ще изберат да летят на изгодна цена, но и ще подкрепят отговорното и екологично пътуване на борда на най-зелената флотилия в Европа**.

Дортмунд, осмият по големина град в Германия, е разположен в провинцията Северен Рейн-Вестфалия. Той често е наричан нейна „зелена столица“, тъй като парковете и зелените площи заемат половината град. Дортмунд е жив и динамичен, и често подценяван като туристическа дестинация. Но градът има много какво да предложи. Независимо, че е индустриален район, той разполага с прекрасни театри и културни центрове, разнообразие от удивителни музеи, красиви градини и паркове, и е домакин на едни от най-посещаваните коледни базари в Европа. Градът също така изкушава с възможностите за шопинг, които предлага, както и с добрата бира и футбола.

Част от забележителностите на Дортмунд, които задължително трябва да видите, включват: красивия площад Алте маркт, величествената църква „Св. Рейнолди“ (най-старата в града), кулата Адлертурм, парка Вестфален с неговите цветни алеи, прекрасни фонтани и рози във всякакви цветове, Сградата на операта и театъра, десетки музеи включително Музеят-пивоварна, в който можете да научите всичко за бирата, както и един от най-добрите футболни стадиони в Европа – Вестфален. Главната улица Вестенхелвег пък е идеалното място за шопинг и потапяне в местната атмосфера. И докато сте в града, това което не бива да забравяте е задължително да опитате любимата напитка на цяла Германия, а именно традиционната немска бира, както и страхотния немски сладкиш щолен, който ще подслади престоя и впечатленията ви от града на 100%.

Когато и да решите да пътувате до Дортмунд, сега е моментът за резервация на wizzair.com. Специалната оферта от само 9.99 евро за полети от и до немския град е валидна единствено днес, така че българските клиенти имат време до полунощ да се възползват и да подарят на себе си или на близките си едно чудесно приключение. Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си, ако не са сигурни за периода на пътуване или маршрута – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация без допълнителни такси. Използването на тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

Wizz Air също любезно напомня на всички свои пътници да се запознаят с новите засилени хигиенни мерки, които авиокомпанията въведе, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Дезинфекциращи кърпички се предоставят на всеки клиент при качване на самолета, списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Андраш Радо, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Щастливи сме днес да предложим страхотната оферта от 9.99 евро* за полетите ни до Дортмунд. Градът е един от най-зелените в Европа, което го прави особено красив през лятото, така че призоваваме клиентите да се възползват от тази чудесна промоционална цена и да направят своите резервации още сега на wizzair.com. Приятелски настроеният ни български екипаж с нетърпение очаква да ви посрещне на борда на един от самолетите ни! Нашите засилени мерки за безопасност пък ще ви осигурят възможно най-безопасните условия на борда на най-зелената флотилия** в Европа. Избирайки Wizz Air вие не само ще получите изгодни цени, но и ще подкрепите отговорното и екологично летене, гарантирано от нашите модерни самолети.“

*Еднопосочна цена, включваща такса за администриране. Включен е един ръчен багаж (макс. 40х 30х20 см). Багажът на колелца и всеки брой чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com или мобилното приложение на WIZZ. Посоченият брой места (100 000) за 9.99 евро важи на 9 юли 2020 г. за полетите от и до Дортмунд.
**Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Продължете понататък

Lifestyle

Лятно училище в НБУ! Нова възможност за вашите деца

MIKA

публикувано

на

от

Преподаватели от Нов български университет и външни лектори отварят виртуално вратите на знанието за всички ученици от 8 до 12 клас. В рамките на четири седмици – от 13 юли до 07 август 2020 г., поредица от онлайн занятия ще въведат младежите в света на рекламата, графичния дизайн, дигиталния маркетинг, туризма, предприемачеството, финансите, информационните технологии.

 На живо, във виртуална среда, участниците ще се обучават как да отстояват и продават идеите си, как да управляват проекти, да разказват истории в маркетинга и рекламата, да разработят туристически пакет, да разбират и управляват финанси, ИТ курсове и как да се подготвят за бъдеща кариера.

 Целта на проекта е участниците да развиват различни ключови умения, да прилагат знанията си в реални ситуации, да се запознаят с възможностите за обучение на НБУ и … да се забавляват.

 Занятията (уъркшопи) ще са с продължителност от 45 минути за 1 учебен час, разпределени в сутрешни и ранно следобедни сесии, с фокус върху ключови умения с ценно приложение и подготовка за бъдещето. Обученията ще се провеждат в електронната обучителна платформа на Училището за професионално и продължаващо обучение при НБУ: https://lll.nbu.bg

 Пълна програма по седмици и повече информация можете да намерите тук: https://teenschool.nbu.tzarsimeon.bg/

 Участниците ще получат сертификат от НБУ с указаните курсове и обучения, през които са преминали.

 Лятно училище в НБУ е проект на Училището за професионално и продължаващо обучение при НБУ и Училище „Цар Симеон Велики“, гр. София.

Продължете понататък

Горещо