Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung представя своята визия за „Дом на бъдещето” на IFA 2014

MIKA

публикувано

на

Бу-Кьон Юн, президент и главен изпълнителен директор на Samsung Electronics направи специално обръщение днес на IFA 2014 с призив към индустрията на потребителска електроника за съгласие върху отворени стандарти за индустрията, така че „Дом на бъдещето“ да може да посрещне изискванията на хората и да се адаптира към техните уникални потребности и начин на живот.

„В дома на бъдещето водещото не са технологиите, нито това да си smart или свързан – заяви г-н Юн. – Става дума за иновация, насочена към хората. Става дума за технология, която се ползва лесно и работи дискретно, за да се нагоди спрямо нуждите на потребителите в точния момент.”

Като част от визията на Samsung за „създаване на дом на бъдещето”, г-н Юн заяви, че „домът на бъдещето“ ще се адаптира към нуждите на хората чрез три основни характеристики, превръщайки се в дом, който се грижи за тях.

Покажи ми: тази характеристика ще направи сложните данни видими и полезни за хората, така че те да могат да избират по-добре.

Опознай ме: тази характеристика ще се запознае с нуждите на хората и ще опознае техния начин на живот.

Кажи ми: тази характеристика проактивно ще се настройва към техните потребности и ще предлага решения, без да се налага активност от страна на потребителя.

„Не искам Samsung да остане в съзнанието на хората като технологична компания – каза г-н Юн. – Искам да ни запомнят като компания, която предоставя възможности за уникални изживявания, защото в центъра на истинската иновация днес стоят хората и техните динамични потребности и променящ се стил на живот.”

Милиарди домове на бъдещето
Г-н Юн отбеляза по-нататък, че всеки дом на бъдещето ще бъде съобразен с различните потребности на тези, които живеят в него. По този начин няма да има един „Дом на бъдещето”, а милиарди домове, които ще са съобразени с индивидуалните предпочитания и нужди на хората.

Заемане на водеща позиция
Samsung е една от най-добре подготвените компании да превърне тази визия в реалност. Като лидер в потребителската електроника – от мобилни устройства и телевизори до домакински уреди и здравеопазване – Samsung ще използва изследванията и креативността на своите шест Lifestyle Research лаборатории, шест екипа за продуктови иновации, шест дизайнерски центъра по целия свят и стратегически сътрудничества с партньори в индустрията, за да предостави „Дом на бъдещето”.

Отворено сътрудничество
Samsung наскоро обяви придобиването на SmartThings, водеща открита платформа за следващото поколение Smart Home изживяване. В рамките на малко повече от две години SmartThings е изградила активна екосистема, която поддържа повече от 1000 устройства и 8000 приложения, създадени от общността й от производители, изобретатели и разработчици на устройства.

„Развълнувани сме да работим заедно със Samsung – каза Алекс Хокинсон, главен изпълнителен директор на SmartThings. – С мащаба на ресурсите и подкрепата от Samsung ще имаме възможността да разширим нашата платформа за повече партньори и устройства. Постигнахме много за кратък период от време и сме развълнувани за това, което предстои.”

Бъдещето не е далеч
В заключение на изказването си, г-н Юн допълни, че домът на бъдещето не е далеч – и че промяната занапред ще бъде драматична в много области.
„Възможностите пред нас са огромни – каза г-н Юн. – „Домът на бъдещето” не само ще даде тласък на технологичната индустрия, но ще създаде повече работни места и вълнообразен ефект в обществото – от енергийна ефективност до безопасност, както и независимост за нашето все по-застаряващото население. Чрез сътрудничеството с партньори в индустрията Samsung е в добра позиция да ръководи и управлява тази трансформация.”
Samsung показа видео с концепция за дом на бъдещето – комбинация от съществуващи в момента технологии с такива на бъдещето, и така илюстрира колко близо е тази иновация.
За пълен запис, моля, посетете: http://global.samsungtomorrow.com

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 3 седмици

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 3 седмици

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 3 седмици

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 3 седмици

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 3 седмици

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 3 седмици

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Lifestyleпреди 3 седмици

Естетична клиника NeoEffect отвори врати в София

Tехнологиипреди 3 седмици

Филмово производство в облака – Microsoft и The Walt Disney Studios ще разработват съвместно иновации

Lifestyleпреди 3 седмици

Huawei представя новата си кампания „Истински истории“, в които технологичният прогрес работи, за да направи света по-добро място за живеене

Горещо