Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung продължава кампанията с мастър-класове на успешни български влогъри

MIKA

публикувано

на

Безплатните онлайн-курсове предлагат идеи как да оползотворяваме пълноценно времето у дома, как да придобиваме нови умения, да развиваме талантите си и да научим още нещо за своето Galaxy устройство

Samsung Electronics Co., Ltd. продължава поредицата от безплатни мастър-класове, създадени в партньорство с успешни български влогъри и популярни експерти в различни области. Сред темите на онлайн курсовете, които вече са на разположение на сайта на Samsung България (https://www.samsung.com/bg/explore/entertainment/home-entertainment/samsung-master-class/), са: уроци по мобилна фотография със Звезделина и Калоян от интернет-платформата Mint Stories и с фотографа Красимир Матаров; първи стъпки в разработването на влог с инфлуенсърите Александра и Даниел Петканови и с професионалния гримьор Надя Сивкова; насоки за справяне със стреса с Елисавета Белобрадова от онлайн-портала „Майко Мила“ и идеи за декорация на домашни торти от специалиста в кулинарното изкуство Лора Капустина. Samsung даде начало на проекта в контекста на политиката на компанията, във време на препоръчителна физическа дистанция, да подкрепя потребителите и да им дава допълнителна стойност с помощта на технологиите, като им предлага идеи как да оползотворяват пълноценно свободното си време, да придобиват нови умения и да развиват талантите си.

Реквизит, кулиси, гардеробна – фотографското студио е у дома или сред природата

Стъклен съд за готвене, пълен с вода и няколко капки олио, парогладачка, чаши за вино, четки за боя – това са само част от обектите на снимане и „сценичната техника“, която водещите на мастър-класовете по креативна мобилна фотография на Samsung използват. Те демонстрират как се правят вдъхновяващи кадри в домашни условия. „Искаме да ви покажем креативни идеи за мобилната фотография, как да направим снимките по-разнообразни, различни от едно обикновено селфи“, загатва с усмивка Звезделина от Mint Stories. И позира не с, а „през“ чаша за вино. В мастър-класовете потребителите могат да открият идеи за всякакви интересни похвати: например как да ползват парогладачка във фотосесия със „специални“ ефекти или как да поставят на пръв поглед съвсем обикновено градинско цвете в центъра на впечатляващ кадър.

„С мобилния телефон сякаш започнах да преоткривам фотографията“, споделя Красимир Матаров, фотограф с дългогодишен опит, носител на редица международни отличия.

снимка: Samsung Master Class Mint Stories 3

Според него смартфоните, благодарение на своя размер и тегло, увеличават мобилността на фотографията като занимание. Точният миг за отдавна чакания кадър може да дойде всеки момент. Освен конкретни практични и добре онагледени насоки за мобилна фотография, водещите на мастър-класовете споделят впечатленията си от своя технически инструментариум – мобилните устройства от серията Galaxy S20 и таблета Galaxy Tab S6. Красимир Матаров прави перфектния нощен кадър с камерата на Galaxy S20 Ultra от балкона си, а Калоян от Mint Stories ползва предимството на оптичната суперстабилизация на S20 Ultra. Мобилната фотография обаче не се изчерпва с идеята, подготовката и заснемането: Красимир Матаров и Mint Stories предлагат идеи и за постпродукцията – с таблета или направо на телефона. Освен фотографското студио, у дома е и дигиталната „фото-лаборатория“.

И сладкарско ателие, и фитнес-център – или какво още можем да правим у дома 

Опит със снимането с телефона има и специалистът в кулинарията Лора Капустина. Благодарение на видеото, заснето с S20 Ultra, потребителите надникват в нейната кухня. Със своите идеи за декорация на торти и още хитрини, приложими в домашното сладкарско ателие, Лора може да вдъхнови всеки, който иска храната да не е само вкусна, но и удивително красива, също като за снимка. А Елисавета от „Майко Мила“ предлага цял набор от насоки и алтернативните идеи за преодоляване на стреса и по-добра организация на времето, като например ежедневен списък с изпълнените задачи преди заспиване, вместо списък с предстоящите, който обикновено всеки прави. Според нея за онези, които предпочитат да останат у дома, качването и слизането по стъпалата в стълбището на блока са сред възможностите за поддържане на добра физическа форма, която е едно от задължителните условия за преодоляването на стреса, а в това й асистира Galaxy Watch Active2, за да не пропусне и последната направена крачка от необходимите за деня.

„Звук и картина – това е необходимо, за да бъде един влог успешен“       

Съветът на семейство Петканови звучи лесно изпълним, но зад крайния резултат има още стъпки, които най-популярното семейство в българската влогосфера с над 140 хиляди абонати в YouTube споделя със зрителите на мастър-класовете. Александър и Даниел говорят от опит и предлагат конкретни насоки относно избора на теми, честота на публикуване, създаването на качествено и атрактивно съдържание.

Според професионалния гримьор Надя Сивкова ключови за успеха на един влогър са анализът на аудиторията и конкуренцията, поддържането на личен бранд и добрата предварителна подготовка. Професионалната техника по-скоро не е задължителна предпоставка. Още при старта на нейния beauty-канал в YouTube преди няколко години Надя снима с мобилен телефон. „И днес снимам, монтирам и качвам клиповете само през смартфона си“, обобщава тя. В рамките на онлайн-курса, заснет с Galaxy S20 Ultra, Надя дава професионални, но лесно изпълними съвети за грим, подходящ за заснемането на собствен влог.

Зрителите на мастър-класовете на Samsung ще намерят вдъхновение и стимул да стартират с ново любимо занимание, отлагано отдавна, да развият таланта си или да преоткрият позабравено хоби – у дома или в сред природата.

Всички мастър-класове на Samsung можете да видите на: https://www.samsung.com/bg/explore/entertainment/home-entertainment/samsung-master-class/

Мастър-класове на Samsung:

„Професия „влогър“ с Александра и Даниел Петканови

„7 съвета за успешен BEAUTY канал“ с Надя Сивкова

„Креативни кадри само с камерата на телефона? Мисия възможна!“ със Звезделина и с Калоян от Mint Stories

„Креативни кадри вкъщи и тяхната обработка“ със Звезделина и с Калоян от Mint Stories

„Мобилна фотография“ – 1 с Красимир Матаров

„Мобилна фотография“ – 2 с Красимир Матаров

„Пет идеи за декорация на торта в домашни условия“ с Лора Капустина

„Какво да правим, когато стресът ни дойде в повече“ с Елисавета Белобрадова от „Майко Мила“

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Сподели своята лятна тренировка с BOEC.BG 

MIKA

публикувано

на

от

Водещият сайт за бойни спортове и изкуства BOEC.BG отправя лятно предизвикателство към читателите си. В разгара на най-горещия месец от година, в който традиционно мислим за море, BOEC.BG стартира инициативата „Моята лятна тренировка с BOEC.BG“, с която призовава читателите да споделят как поддържат добра форма. Всеки може да се включи в кампанията като изпрати видео до 1 минута, в което показва своята тренировка, независимо дали е във фитнеса, в домашни условия или на плажа.

До края на август всеки, навършил 18 години, може да се включи в инициативата, като изпрати видео и попълнена декларация за участие на имейл: news@boec.bg или като лично съобщение в профила на BOEC.BG във facebook и Instagram. Повече за инициативата „Моята лятна тренировка с BOEC.BG“ може да намерите ТУК.

Най-добрите и впечатляващи клипове ще бъдат излъчени в предаването BOEC.BG по Bulgaria ON AIR през септември.

Сайтът BOEC.BG, който е част от Investor Media Group, е най-голямата платформа за бойни спортове и изкуства у нас. В специализираната медия освен актуална информация за любимите спортове и спортисти, потребителите могат да намерят и интервюта и тренировки на някои от най-големите имена в света на бойните спортове и изкуства. През 2019 година BOEC.BG прерасна в телевизионно предаване, което се излъчва всяка неделя, от 19 часа, по Bulgaria ON AIR.

BOEC.BG традиционно е медиен партньор на едни от най-големите първенства и състезания в сферата на бойните спортове у нас и по света. Сайтът предава на живо и всичко от ринга и зад кулисите на международната верига галавечери SENSHI.

Продължете понататък

Lifestyle

Samsung стартира продажбите на Galaxy Watch3 

MIKA

публикувано

на

от

Galaxy Watch3 е наличен и в LTE вариант – иновативна за сегмента технология, която прави използването и комуникацията с устройството независими от смартфона

Samsung Electronics Co., Ltd стартира продажбите на смарт часовниците Galaxy Watch3, които бяха представени в рамките на световната премиера на 5 август 2020 г. Galaxy Watch3 е следващо поколение смарт часовник, който съчетава непреходен дизайн с революционни иновации за грижа за здравето и поддържане на добра физическа форма. Galaxy Watch3 е вече наличен при всички официални партньори на Samsung в България, а в LTE вариант се предлага в А1. LTE вариантът на устройството предоставя на потребителите иновативна за сегмента технология, която прави използването и комуникацията с устройството независими от смартфона.

Galaxy Watch3 е удобен инструмент за поддържане на лайфстайла ти и ежедневните ти задачи, особено в днешната динамична среда и е напълно интегриран в екосистемата на Samsung Galaxy. Часовникът ти помага да живееш по-здравословно, да комуникираш по-добре и да извлечеш максимума от твоите устройства и тяхната свързаност.

“Носимите устройства са сред най-бързо развиващите се области в технологиите и темпото на прогрес непрекъснато се ускорява. В последните месеци наблюдаваме огромен ръст на пазара. Потребителите ползват смарт часовника си, за да се адаптират и да живеят пълноценно в т. нар. „Следващото нормално”, коментира д-р TM Roh, президент на Samsung Electronics и ръководител на дивизия „Мобилни комуникации“ в Samsung. “Откакто представихме първия си смарт часовник само преди 7 години, се превърнахме в лидер в иновациите на носима техника. Днес сме силно фокусирани върху това да надграждаме върху постигнатото и да предоставим нови и различни преживявания – комбинирани с дръзкия дизайн и напредналите технологии, които нашите клиенти са свикнали да получават от нас.”

Galaxy Watch3: поеми контрола чрез напреднала технология за грижа за здравето

Galaxy Watch3 притежава всички качества на луксозен аксесоар. Той е достатъчно удобен да се носи цял ден. Със своя непреходен дизайн, часовникът е изработен от първокласни материали като  неръждаема стомана и висококачествена естествена кожа. Galaxy Watch3 разполага и с популярната въртяща се меню-рамка, позната от предишни модели часовници, която комбинира атрактивна форма и функционалност. Само с едно завъртане на рамката, можеш лесно да превключваш между различни функции, да отваряш приложения и разлистваш нотификации. В сравнение с първия Galaxy Watch, Galaxy Watch3 е с 14% по-тънък, с 8% по-компактен и с 15% по-лек. За сметка на това дисплеят е по-голям. Също така може да пресонализираш лицевата част, за да отразиш перфектно личния си стил. Можеш да избираш от над 80,000 лицеви варианта в Galaxy Store или да създадеш собствен. Библиотека с 40 различни разширения ти позволява да персонализираш лицевия панел  с информацията, която е най-важна за теб.

С всеки следващ модел способностите на Galaxy Watch се разширяват. Galaxy Watch3 предлага нови възможности в грижата за здравето. Функцията за кислород в кръвта (SpO2), която ще бъде налична, ще следи в реално време насищането с кислород с цел създаване на картина за цялостното състояние по време на фитнес и в ежедневието. За да подсигури, че винаги на близо има помощ, в случай на падане или друг подобен инцидент, Galaxy Watch3 включва нова функция, която засича падания може да изпрати SOS нотификация до избрани от теб контакти.

Стартът на нов фитнес режим винаги е труден – инструментът за анализ на техники при тичане на Samsung е тук, за да ти помага. Running analysis ще предоставя обратна връзка в реално време, директно докато тичаш, както и шест-факторен доклад след тренировка, който помага да се подобри техниката, да се увеличат постиженията и да се намалят травмите. За да следиш напредъка си в кардио упражненията, ще имаш лесен достъп до VO2 max readings, който ти дава поглед върху усвояването на кислород. Дори, когато си вкъщи, имаш достъп то твоят дигитален фитнес инструктор Samsung Health, който включва библиотека с повече от 120 различни видео тренировки. Просто избери тренировъчна програма от своя Galaxy смартфон, прехвърли го на своя  Samsung Smart TV и твоят Galaxy Watch3 ще се погрижи за останалото, автоматично следейки тренировката. И понеже възстановяването е също толкова важно, колкото самата тренировка, от 2014 г. насам Samsung предлага иновации в грижата за пълноценен сън. Galaxy Watch3 разполага с нова система за оценка на качеството на съня, която ще ти помогне да си починеш качествено.

В допълнение, пълната съвместимост между Galaxy Watch3 и други Galaxy устройства, включително и Galaxy Note20, подобрява цялостната ти свързаност в екосистемата на Samsung Galaxy. Можеш да активираш опции за автоматичен отговор, както за съобщения, така и за изображения, лесно да преглеждаш емотикони и снимки директно от китката си. Можеш и без усилия да управляваш мобилните си устройства; слушай любимата си музика от телефона си чрез въртящата се меню-рамка; използвай прости жестове с ръка, като стягане и отпускане на юмрука за приемане на обаждане или въртене на китката, за да заглушиш аларма или входящо обаждане. За тези, които прекарват дълго време далеч от телефона си, има налични и LTE модели, което ти позволява да приемаш съобщения, обаждания, да стриймваш любимите си плейлисти и да имаш достъп до любимите си приложения в движение.

Наличност

Galaxy Watch3 са налични на българския пазар от 7 август 2020 г.

Galaxy Watch3 е наличен с радиус на основното тяло от 41мм. и 45мм., като и двата са в продажба като LTE (с е-SIM функционалност) и Bluetooth вариант. LTE вариантът на Galaxy Watch3 прави използването и комуникацията с устройството независими от смартфона. Устройствата се предлагат във всичко официални партньори на Samsung, а LTE вариантът е в продажба в търговската мрежа на А1.

Galaxy Watch с радиус 41мм се предлага в цветове Мистично бронзово и Мистично сребърно на цена от 819 лв., а Galaxy Watch с радиус 45мм – в Мистично сребърно и Мистично черно на цена от 879 лв.

За повече информация относно Galaxy Watch3 моля посетете:https://www.samsung.com/bg/wearables/all-wearables/?galaxy-watch/

Продължете понататък

Горещо