Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung Electronics вдъхновява дигиталните творци на бъдещето

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Samsung Electronics днес обяви присъединяването си към Европейската инициатива за програмиране за насърчаване на програмирането във всички нива на образованието.

Досега над 125 000 души са взели участие в програма на Samsung за „дигитални творци“ в цяла Европа. Тя е част от програма за социална отговорност (Corporate Citizenship) на компанията в сферата на образованието и нейната амбиция е да действа като катализатор за промяна в осигуряването на дигитално образование в Европа. Samsung пое ангажимент към Grand Coalition for Digital Jobs, че със своята програма ще достигне директно до 400 000 младежи до 2019 г.

Сангу Ким, президент на Corporate Affairs, Samsung Electronics Europe, заяви: „Нашата визия е за свят, в който създаването на дигитално съдържание е основно умение за всеки млад човек в Европа, наред с математиката и граматиката. Ние живеем във все по-дигитален свят и учителите и училищата се нуждаят от оборудване за подпомагане на прехода към свързано общество. Ние искаме да дадем на младите хора възможността да бъдат креативни и да изпитат удоволствие от създаването на дигитално съдържание чрез програмиране, роботика, електроника и приложения. С увереност мога да заявя, че новото поколение може да се превърне в създател на дигиталния свят, не само в потребител.“

Европейската инициатива за програмиране ще играе главна роля в редица европейски инициативи, за да насърчава образованието за програмиране и математическо мислене, в това число и Европейската седмица на програмирането (10-18 октомври 2015 г.)

Дигитални демонстрации

За да отбележи партньорството си в Европейската инициатива за програмиране, Samsung ще бъде домакин на клас за демонстрация на събитието ‘All You Need is Code‘ в Европейската седмица на програмирането на 12 октомври.

Samsung ще представи своите европейски инициативи за дигитални творци, които ще осигурят обучение за младежи по програмиране и създаване на свое собствено дигитално съдържание. Курсовете ще им позволят да бъдат креативни и да се учат чрез практика. Тези инициативи се провеждат в осем европейски страни, включително Великобритания, Германия, Франция, Италия, Финландия, Швеция, Норвегия и Полша.

Инициативи за дигитални творци

В рамките на Европейската седмица на програмирането Samsung ще организира редица инициативи за дигитални творци:

  • Германия: На 10 октомври в рамките на основното събитие, посветено на Седмицата за програмиране в Берлин бяха представени печелившите проекти от конкурса, което се провежда като част от инициативата. Конкурсът Code Week Award е иницииран от Samsung Electronics и Геше Йоост, дигитален шампион на ЕС и се проведе под мотото „Всяка седмица е седмица на програмирането“. Конкурсът се проведе от март до септември 2015 г. и в него се включиха над 700 деца и юноши от осем различни градове.
  • Франция: На 14-ти октомври служителите на Samsung ще организират два уъркшопа за програмиране, като във всеки от тях ще се включат по 25 деца. През май тази година Samsung Франция организира и Campus Junior – безплатен онлайн курс по програмиране за деца от 7 до 13 години.
  • Полша: Samsung Полша подкрепя провеждането на Европейската седмица на програмирането в Полша като основен партньор и ще организира почти 500 събития, свързани с програмата Coding Masters, която се провежда в цялата страна и е безплатна за всички млади хора, които искат да се научат да програмират.
  • Италия: Samsung Италия ще бъде домакин на уроци по програмиране в Samsung Smart зоната в Милано, в които ще се включат студенти от региона на Милано. Утре, на 13-ти октомври, Samsung ще представи резултатите от проучване на Cattolica University в Милано за влиянието на програмирането върху студентите и учителите. Освен това Samsung ще даде възможност на студенти и учители, които посещават Milano Expo 2015, да се включват в уроци по програмиране в откритата зона на Samsung TIM.
  • Норвегия: Samsung e партньор на организацията Laer Kidsa Koding и нейните 50 клуба по програмиране ще проведат свои събития в рамките на Европейската седмица на програмирането. Освен това ще се проведат и няколко специални събития в цяла Норвегия включително Работилница за роботи, Ден на момичетата програмисти, Edtech за учители и други.
  • Финландия: MeHackit ще публикува постове в своя блог с интервюта с ученици, които ще споделят своя опит от обучението в MehackIT по програмиране, роботика и електроника.
  • Великобритания: В рамките на Европейската седмица на програмирането Samsung ще отвори своя пети Code Club Hub във Великобритания, в който ще предлага безплатни уроци след училище за деца. Samsung e партньор на Code Club от 2013 г., като допълнително осигурява подкрепа за наемането и обучението на доброволци, необходими за инициативата.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо