Открийте ни и в

Lifestyle

Samsung Galaxy A71 и A51 в новия Haze Crush Silver вече в България

MIKA

публикувано

на

Samsung Galaxy A71 и A51 в новия нюанс на сребристо Haze Crush Silver вече са налични в България. Galaxy A71 и Galaxy А51 съчетават иновативни технологии като издръжлива батерия, интелигентна камера впечатляващ Инфинити-О дисплей и модерен дизайн. Новият десен прави устройствата от Galaxy A серията още по-атрактивни, особено за онези потребители, които освен да се възползват от високите технологии, обичат да се отличават с цвета, който избират. Galaxy A71 и A51 в сребристо Haze Crush Silver идват в разгара на лятото и са перфектният аксесоар, независимо дали сте на почивка с приятели или сте на делова среща с колеги и партньори.

Разнообразяването на палитрата от цветове при Galaxy A серията е поредната стъпка в политиката на Samsung да предлага на потребителите нови изживявания. Преди по-малко от месец Galaxy A71 и A51 получиха обновление на софтуера, благодарение на което собствениците на тези устройства могат да се насладят на функции на камерата, налични в серията от най-висок клас – Galaxy S20: Single Take режим за серийно заснемане и възможност за избор на най-добрите кадри, Night Hyperlapse технология за снимки с продължителна експозиция, Super Steady Video за супер стабилизация и в най-динамичните ситуации. С ултра широкоъгълната камера и предвиждащ софтуер се наслаждаваш на плавно видеозаснемане. А за да са кадрите още по-уникални, получаваш и  функции за персонализацията на снимките си с Custom Filter.

С четири впечатляващи за класа си камери, Galaxy A71 и Galaxy 51 са създадени да запечатват моментите от живота, които са от най-голямо значение. С основна, ултраширока, макро и камера за дълбочина на изображението в съчетание с интелигентни функции, Galaxy A71 и Galaxy A51 позволяват да уловите почти всичко в изключителен детайл и впечатляващ мащаб. Основната камера прави впечатляващи изображения с 64-мегапикселовата камера в Galaxy A71 и 48-мегапикселовата камера в Galaxy A51. Създадена за чисти и ярки кадри, тази камера ще ти позволи да запечаташ най-добрата възможна снимка – сутрин или вечер. Ултрашироката камера има 123 o зрително поле на лещата, осигурявайки ти периферна визия подобна на човешкото око и ако ситуацията го налага – интелигентната функция Wide Shot разпознава кадъра и автоматично превключва на този режим. Макро камерата доставя изображения с кристален фокус и детайлност, а камерата за дълбочина помага обектите в кадър да изпъкнат с помощта на Live Focus ефекти.

Galaxy A71 разполага със Super AMOLED Plus дисплей, а Galaxy A51 – със Super AMOLED. С големина на диагонала съответно 6,7 и 6,5 инча, екранът осигурява просторно и завладяващо изживяване – забравете за света наоколо и се насладете на любимия си сериал или игра на един от най-големите мобилни дисплеи на Samsung досега.

Останете свързани за по-дълго

Galaxy A71 и Galaxy A51 идват с големи батерии – съответно 4,500 mAh и 4000 mAh – за да можеш необезпокоявано да използваш телефона си през деня. С възможност за 25W бързо зареждане при А71 и 15W бързо зареждане при А51, няма да се налага да бъдеш без смартфона си за дълго, когато се наложи да получи заряд.

Galaxy A71 и Galaxy A51 са налични в търговската мрежа в България. Galaxy A71 идва в цветове черен, син и новото сребристо Haze Crush Silver на цена от 819 лв. Galaxy А51 е достъпен в черен, син и новото сребристо Haze Crush Silver на цена от 649 лв.

За повече информация относно Galaxy A71 и Galaxy A51 посетете: https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-a-series/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

TOMMY HILFIGER представя MAKE IT POSSIBLE

MIKA

публикувано

на

от

Tommy Hilfiger, представен в България от SARKK SA, обявява програмата Make it possible – смел подход към екологичната и социална устойчивост, която засилва ангажимента на организацията да създава мода, която „оползотворява всеки ресурс и приветства всички“. С Make it possible модният бранд първоначално се ангажира с 24 амбициозни цели, съсредоточени около устойчивата икономика и приобщаването, подредени в четири стълба към 2030:

Кръгова икономика : Създаване на продукти, които са част от устойчива верига и циклично производство.

Създадени за цял живот: Работете с чувствителност към границите на планетата Земя. Например в областите на климатичните промени, обработването на земите, източниците на питейна вода и химически замърсявания. От това, което купуваме до мястото, където продаваме.

Приветстване на всички като добре дошли: TOMMY цели да бъде марка, която работи за всеки фен – винаги приобщаваща и напълно достъпна.

Възможност за всички: Създаване и предоставяне на равен достъп до всички възможности – няма пречки за успеха в Tommy Hilfiger.

Програмата на Tommy Hilfiger се задвижва от стратегията за напредничава мода на компанията-майка PVH Corp. В нея са заложени набор от 15 приоритета, предназначени да намалят вредните въздействия до нула и да увеличат положителните въздействия до 100%, както и да подобрят над 1 милиона живота посредством ценностната система на компанията.

„Отворих първия си магазин, People’s Place, през 1969 г. в моя роден град Елмира, за да се събират хора от всички социални групи и да споделят вълнуващи поп културни преживявания“, споделя Томи Хилфигър. „Както нашата марка се е развивала през годините, водена от този приобщаващ дух, така и нашият ангажимент за социална и екологична устойчивост еволюира. С програмата Make it Possible ще отидем още по-далеч в името на поетия от нас ангажимент. Работим върху нашата визия, като цялата организация е фокусирана върху нея и макар че все още не сме на нивото, което желаем, ще стигнем дотам.“

„Във времена на здравна, човешка, екологична и икономическа криза споделяме отговорността да намерим иновативни решения, които ще насърчат приобщаването и изградят по-устойчиво бъдеще“, каза Мартин Хагман, главен изпълнителен директор на Tommy Hilfiger Global и PVH Europe. „В природата ни е да стимулираме промяната, дори и в най-трудните времена, поради което обявяваме нашата амбициозна програма за устойчивост Make it Possible и начертахме 24 цели, които да осъществим до 2030 г. Tommy Hilfiger  има десетилетия опит в стимулирането на по-устойчиво бъдеще, включително новаторство в производството на деним с ниско въздействие върху околната среда, защита на водните стопанства и създаване на по-приобщаващи колекции. Make it Possible е един от начините, по които ще работим заедно, за да направим значим и траен принос за по-добра модна индустрия.“

Програмата Make it Possible отбелязва най-новото значимо събитие в трансформацията на Tommy Hilfiger към устойчиво развитие. Основните постижения включват пускането в продажба на колекцията Tommy Hilfiger Adaptive, предназначена да улесни обличането на възрастни и деца с увреждания, и глобална програма Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, насочена към подпомагане на стартиращи и разширяващи се бизнеси, които насърчават приобщаването и устойчивото развитие в модата. Съвсем наскоро Tommy Hilfiger стартира програма People’s Place, за да подобри представянето на цветнокожите и хората от малцинствени етнически групи (BIPOC) в модната и творческата индустрия. Към днешна дата повече от 80% от дизайнерите на Tommy Hilfiger са обучени да прилагат стратегии за устойчивата икономика в дизайна. През 2019 г. 72% от памука, използван от компанията в световен мащаб, идва от по-устойчиви източници. Освен това 2 милиона деним модела са произведени с по-ниско въздействие върху околната среда, намалявайки количеството на използваната вода и енергия. Всяка сезонна колекция на модния бранд включва по-устойчиви стилове. Като доказателство може да посочим 50% по-устойчиви модели , планирани за пролетта на 2021 г., които са двойно повече от пролетта на 2020 г.

Tommy Hilfiger осъзнава, че никоя компания не може самостоятелно да промени  глобално пейзажа на устойчивото развитие. Като част от PVH Corp. , брандът обедини усилията си с индустриални партньори, като подписа Договор за устойчиво развитие в модата (The Fashion Pact) през август 2019 г. Освен това организацията се присъедини към фондация Елън Макартър за мода, основаваща се на принципите на кръгова икономика и повече инициативи за редизайн на вече използвания деним. През последните няколко години Tommy Hilfiger си партнира с WWF за справяне с водните рискове в стратегическите местоположения от веригата за доставки. Това включва обучение по управление на водни рискове за доставчици и индустриални паркове в басейна на река Тайху в Китай. WWF служи като основен партньор на марката за новата програма за управление на водите във Виетнам и басейна на река Меконг.

По време на своята трансформация Tommy Hilfiger ще споделя напредъка си. За повече информация относно програмата Make it Possible и пълен преглед на постиженията до момента посетете: http://sustainability.tommy.com. Продуктите на марката може да намерите в България, в бранд бутиците в The Mall, Serdika Center и Paradise Center.

Продължете понататък

Lifestyle

Екшън и метеорен дъжд по каналите FilmBox

MIKA

публикувано

на

от

Вълнуващ и наситен с екшън петък, очаква зрителите на Filmbox. Минисериалът „Метеор: Път към унищожение“ ще наелектризира обстановката у дома, като началото на първата му част започва в 18:50 ч., а веднага след това започва и кулминацията на историята от 20:25 ч.

Какво ще стане, ако на Земята започнат да валят метеори с размерите на камион? „Метеор: Път към унищожение“ разказва историята на известния учен и теоретик проф. Даниел Леман (Лойд) и неговия екип, които се опитват да спасят планетната от неизбежен сблъсък. Докато Съединените щати се подготвят за апокалипсис, професорът и армията търсят научен начин да спрат това, което се очаква да връхлети Земята. Започва евакуация на градовете, болниците са препълнени, а жертвите са хиляди. Никъде не е безопасно, защото е невъзможно да се предвиди, къде би бил следващият удар. Дали въпреки надпреварата с времето учените и военните да вземат правилните решения и какви конспирации се кроят между Великите сили – зрителите могат да проследят този петък от 18:50 ч. и от 20:25 ч. по FilmBox.

В главните роли влизат Били Кeмбъл, Кристофър Лойд, Майкъл Рукър, Марла Соколоф и Стейси Кийч. Филмът е част от разнообразната есенна програмата, която каналите на FilmBox предоставят на зрителите.

Продължете понататък

Горещо