Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung Kids въвеждат децата в дигиталния свят

MIKA

публикувано

на

Samsung Electronics предоставя на родителите платформа, чрез която потребителите контролирано и сигурно да въведат своите деца в дигиталния свят. Приложението Samsung Kids съдържа разнообразие от игри и функционалности, едновременно с образователен и забавен характер, разработени специално за малчугани на възраст от 3 до 8 години. Технологиите и мобилните устройства са неизменна част от живота ни, и присъстват във всеки дом. Първият досег на подрастващите с тях обаче трябва да бъде добре обмислен и да се осъществява с необходимото внимание от страна на родителите, а при най-малките под техния надзор. Дали през предстоящата отпуска или през дългите летни уикенди, свободното време разкрива още повече възможности децата да направят първите си стъпки с мобилно устройство заедно с родителите си, в безопасна дигитална среда. Безплатната услуга Samsung Kids е достъпна през навигационната лента тип падащо меню на мобилните телефони и таблети Samsung, а за улеснение на потребителите е достъпна и на български език.

Развиване на умения чрез игра

Благодарение на Samsung Kids развиването на уменията на подрастващите и играта вървят ръка за ръка. Чрез богатия избор от функционалности на платформата можеш да предлагаш на детето си увлекателно съдържание и да разпознаваш отрано неговите интереси и таланти. Забавните игри са разработени на основата на дейности, които познаваме от вкъщи – а това е възможност за родителя да обясни например защо даден навик е полезен. С няколко клика или плъзвания по екрана децата карат приказните герои – стилния Крокро, готвача Кооки, любителката на музиката Лиза или артистичния Боби – да си мият зъбите, да изберат дрешки в тон, да готвят, или пък да се забавляват и да танцуват.

Модулът „Моето Art Studio“ насърчава креативността и емоционалното развитие при децата чрез възможности за рисуване, оцветяване и създаване на забавни стикери за мобилната камера. Малчуганите могат да рисуват чрез разнообразие от цветове и инструменти. „Моят Magic Voice” и „Музикалната банда на Лиза“ въвеждат детето в света на звуците и музиката. Можеш да съставиш специален плейлист с песнички и да оставиш детето да експериментира с различни музикални инструменти, или пък да преправя гласа си със зададени филтри. Чрез забавната приключенска игра и в режима за конструиране на виртуалната къща, която обитават приказните герои, децата развиват въображението и уменията си да избират из различни опции и да дават израз на предпочитанията си.

Samsung Kids – за добра дигитална култура при децата 

Навиците, изградени у децата още в ранна възраст, намират отражение в отношението им към заобикалящия ги свят по време цялостното им развитие. Технологиите, и в частност смартфоните и таблетите, не правят изключение. Samsung Kids позволява на родителите да създадат контролирана среда, в която най-малките да се докоснат до дигиталния свят. Освен добре обмислен подход при избора на съдържанието, до което децата имат достъп, от ключово значение е и задаването на рамки за времето, прекарано пред екрана. Можеш лесно и бързо да сложиш лимити за ползване на Samsung Kids. А благодарение на функцията за отчетност проследяваш с кои модули на приложението се е занимавало дете, да анализираш интересите му и, при нужда, можеш да наложиш ограничения.

Сигурността – на първо място

Превключването между стандартния режим на телефона ти и режима на Samsung Kids става бързо чрез персонален код. Така, когато устройство ти е в ръцете на детето, няма опасност то да достигне до неподходящо за него съдържание или случайно да набере номера на твой колега. Можеш напълно да контролираш достъпа до интернет страници. Изборът и добавянето на нови подходящи сайтове също става посредством въвеждането на код. Същото важи и за възможността за набиране на телефонни номера – наличните контакти могат да бъдат ограничени с няколко клика. А съобразно ситуацията и възрастта, в случай на необходимост, детето все пак може да позвъни.

За повече информация относно приложението Samsung Kids, моля, посетете сайта тук.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Philips monitors отвежда конзолния гейминг на следващото ниво с моделите 558M1RY и 278M1R

MIKA

публикувано

на

от

MMD, водещият специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips Monitors пуска два нови монитора Momentum, единият от които създаден в сътрудничество с Bowers & Wilkins.  558M1RY с диагонал 55 инча е най-големият монитор за конзолна игра, на пазара, а 278M1R е 27-инчов модел за електронни спортове. 558M1RY ще предложи изцяло ново измерение в игрите със своята 4K UHD резолюция и до 120Hz честота на опресняване, както и озвучаване, специално проектирано от Bowers & Wilkins. Моделът има и Ambiglow подсветка, която се разстила около екрана. 278M1R е първият монитор на Philips, проектиран ексклузивно за състезатели по електронни спортове. Той е HDR Ready и има диагонал от 27 инча.

55-инчовият модел ще бъде наличен от края на юни 2020, а 27-инчовият – от юли 2020 г.

Най-поглъщащият монитор на пазара

558M1RY е цялостно решение за потапящ гейминг и забавления. Играчите ще бъдат напълно завладяни от 55-инчовия екран и 3-странна Ambiglow подсветка. Мониторът блести със своята UltraClear 4K UHD резолюция с 3840 x 2160 пиксела и DisplayHDR 1000.  Потребителите могат да настройват HDR според предпочитанията си с режимите HDR Game, HDR Movie, HDR Photo и персонален HDR или напълно да изключат функцията.

Със статично контрастно съотношение от 4000:1 игрите, ТВ предаванията и филмите ще бъдат изобразявани красиво с дълбоки и наситени черни нюанси, и зашеметяващи цветове. Ниското входно закъснение на сигнала означава, че геймърите ще получат визуална обратна връзка с минимална латентност, както и картина без накъсване и с намалено замазване при движение, благодарение на честотата на опресняване от 60- 120Hz (в зависимост от използвания порт) и AMD FreeSync.

55-инчовият модел идва с озвучително тяло, проектирано от Bowers & Wilkins – британска компания за висок клас аудио продукти, световно призната за своите иновативни дизайни и звуково инженерство. Саундбарът е с обща мощност от 40W, конфигурацията e 2.1-канална с поддръжка на DTS Sound и честотна лента от 50Hz до 20KHz. Той идва с различни звукови режими, които са проектирани за геймъри – например – Sport & Racing, RPG & Adventure, Action, както и Movie, Music и Personal mode.

Поглъщащата Ambiglow функция създава ореол от светлина от монитора за визуално увеличаване на екрана и още по-голямо потапяне в играта. Чрез тази технология се обработва постъпващата картина и на стената се проектира светлинен 3D ореол в подхождащ цвят от всички страни на монитора. При 558M1RY Ambiglow е разположена около 3-те страни на монитора и осигурява по-голямо поглъщане от всякога.

Philips Momentum 55” монитор за конзолна игра с 4K UHD, DisplayHDR 1000, 60-120 Hz, 4 ms (Grey to Grey) входно закъснение, Adaptive-Sync и звук от Bowers & Wilkins

Монитор, оптимизиран за конзоли и проектиран за състезателна игра

278M1R е първият продукт на Philips Monitors, който е оптимизиран за състезателни електронни спортове и в частност FPS, Action или Racing заглавия. С по-компактен размер с диагонал 27 инча 278M1R е по-малкият монитор от серията, който идва със 130 мм стойка, промяна на наклона -5/20 градуса и завъртане (+/-33 градуса), за да осигури лесна настройка и оптимален зрителен комфорт. Отличителната технология на Philips Ambiglow присъства и тук на всичките четири страни, което го превръща в стилен център на всички геймърски конфигурации.

Снабден с 4K резолюция, 60Hz честота на опресняване и 1ms време за реакция (настройваемо до 4ms GIG) и малко входно закъснение, 278M1R е проектиран специално за състезатели. Има минимално закъснение между действията на играча и вижданото на екрана, което означава плавен геймплей и светкавична обратна връзка, което осигурява предимство на геймърите.

Двата HDMI 2.0 порта на 278M1R осигуряват висока скорост и възможност за свързване на няколко източника, както и стриймване на аудио през DTS Sound говорителите (5W x 2). 

Спецификациите на двата монитора ги правят най-добър избор за сегашните конзоли, както и за очакваните нови поколения. 558M1RY ще бъде наличен в края на юни 2020 г. на препоръчителна крайна цена от 2558 лв. с ДДС, а 278M1R ще бъде пуснат в края на юли 2020 г. за 884 лв. с ДДС.

Продължете понататък

Tехнологии

А1 предлага създаване и управление на профили на бизнес клиентите в социалните мрежи

MIKA

публикувано

на

от

А1 стартира нова услуга за създаване и управление на профили в социалните мрежи – А1 Smart Social media. Тя е предназначена за бизнес клиенти и с нея компаниите получават професионално поддържани профили във Facebook и Instagram, според предварително уточнена концепция. С тази услуга, дори без да разполагат с маркетинг специалисти в компанията си, организациите могат да изградят и подобрят своето онлайн присъствие. По този начин те по-лесно и ефективно ще привличат потенциални потребители.

Онлайн присъствието на фирмите има нарастващо значение за конкурентоспособността им в дигиталната ера. Според данните на Националния статистически институт през 2019-а близо 70% от българите между 16 и 74 годишна възраст използват интернет ежедневно, 52,9% са активни потребители на социални мрежи, а 37,9% се информират онлайн за продукти и услуги.

В допълнение към управлението на комуникациите във Facebook и Instagram, всички, които са клиенти и на услугата А1 Smart View за създаване на виртуална разходка на физическите обекти на бизнеса, получават изграждане и поддръжка на профила им в Google My Business. Това е особено важно и полезно за компаниите с физически локации, защото техните клиенти могат по-лесно и удобно да намират местоположението им чрез услугите на Google.

Новата услуга се предлага като месечен абонамент в два пакета – А1 Smart Social media и А1 Smart Social media Lite. И двата включват създаване на бизнес профили във Facebook и Instagram с подходящи профилни снимки. Според избрания от клиента вариант, месечният абонамент включва по 8 или 4 поста с креативен текст и дизайн за Facebook, и също толкова визии с подходящ хаштаг за Instagram. При пакет А1 Smart Social media се предлагат и общо 4 „story“ поста на месец в една от двете социални мрежи – по избор на клиента.

Професионално подготвените постове в социалните мрежи помагат на компаниите да изграждат лоялна група от потребители на продуктите и услугите си, да комуникират с тях и да получават обратна връзка. Те са с оригинален текст и дизайн, както и с висококачествени снимки с платени авторски права. Визиите са в адаптивен формат, така че да отговарят на изискванията на социалните мрежи и да са атрактивни на различните видове устройства и размери дисплеи.

С услугата А1 Smart Social media клиентите получават анализ за ефективността на дейностите в социалните мрежи на всеки 3 месеца. Чрез него те ще могат да преценят дали е необходимо да адаптират стратегията си.

А1 Smart Social media е част от портфолиото услуги на телекома в помощ на маркетинговите усилия на бизнес клиентите. То включва още услуги за създаване на онлайн магазини – А1 Smart e-shop, мобилно приложение – А1 Smart App и за виртуални разходки – А1 Smart View.

Продължете понататък
Музикапреди 4 седмици

Американски продуценти ще споделят безплатно опит в България

Lifestyleпреди 3 седмици

А1 спечели две награди за „Продукт на годината 2020“

Обществопреди 4 седмици

Онлайн премиера на необикновената пиеса на Рич Орлоф „Забавно като патерица“

Кинопреди 4 седмици

Джавада Филм обявява селекция за продуциране на независими игрални и документални проекти

EDMпреди 3 седмици

CACAO BEACH (пре)ОТКРИВА 2020!

Културапреди 3 седмици

„Отнесени от вихъра“ в ново естетско издание

Телевизияпреди 4 седмици

„Ябълко и Луки“ се завръщат с нови епизоди по Cartoon Network

Кинопреди 2 седмици

„Преди да кажеш Да“ и „Проблемът с Ди Ди“ – хитовите филмови предложения на FilmBox този четвъртък

Tехнологиипреди 3 седмици

Ефектът на COVID-19 върху света на маркетинга: ключови промени и водещи тенденции

Tехнологиипреди 3 седмици

Новият таблет Prestigio Q Pro идва във VIVACOM

Горещо