Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung QLED 2018 преобръща разбирането за телевизора днес

MIKA

публикувано

на

QLED 2018 е телевизорът, който прави всичко и обещава да преобърне представата ни за черния екран и неговите възможности. Новата серия телевизори на Samsung дава възможност за комфортно гледане, дори отдалеч, благодарение на големия екран и Quantum Dot технологията, която прави картината повече от реалистична. Наред с това, QLED 2018 може да се свързва с всички смарт устройства в дома и да получава известия от пералнята или телефона, например. А в резултат на усилията на Samsung в областта на дизайна, телевизорът се слива безупречно с домашния интериор и се превръща в красиво допълнение на стената.

„Три прости думи описват нашето разбиране за QLED и телевизорът днес и те са: несравнимо визуално изживяване“, сподели Димитър Вълев, директор отдел „Аудио-видео продукти“ в Samsung България. „Новите ни QLED телевизори осигуряват удивително изненадващи изживявания – от нашето ненадминато до момента най-добро качество на картината до интуитивни смарт функции и красив дизайн, в който всеки потребител може да се влюби.“

Новата линия QLED телевизори на Samsung е с иновативни характеристики, които обогатяват ежедневието на потребителите и претворяват начина, по който телевизорът става част от дома, както и начина, по който се наслаждават на съдържанието и управляват устройствата си.

Край на черния екран

Режимът Ambient Mode превръща телевизора в красиво и естествено допълнение на домашния интериор и го прави невидим, тъй като се превръща в част от стената, на която е монтиран. В този режим на екрана се проектира декоративно съдържание, полезна информация като актуална прогноза за времето или последни новини. С Ambient Mode телевизорът се превръща в дигитален албум с любими снимки, съчетава се перфектно с интериора и може дори да възпроизвежда лека фонова музика.

Една невидима връзка

Една невидима връзка е всичко, което е необходимо, за да бъде телевизорът свързан и захранен с енергия. Модулът One Connect дава възможност всички устройства да бъдат свързани на едно място  и по този начнин с едно дистанционно управление можеш да контролираш уредите в дома. QLED 2018 слага край на всички преплетени кабели, включително захранващия кабел, тъй като са слети в едно и не се виждат. А наред с това дължината на кабела дава свобода на потребителите да избират къде да поставят телевизора, независимо от разстоянието до рутера или електрическия контакт.

Смарт телевизор с гласово управление

Смарт характеристиките на новите QLED 2018 предлагат революционно ново разбиране за телевизора днес. Приложението SmartThings* позволява безпроблемно свързване с широк набор от смарт устройства и електроуреди – от хладилника до мобилния телефон, като по този начин осигурява интуитивен начин за пълен контрол на дома и отвъд него. Благодарение на IoT Dashboard потребителите могат да контролират всички IoT свързани устройства безпроблемно и директно от телевизора, както и да получават известия от бебефона или пералнята, например. Времето за конфигуриране и първоначална настройка на телевизора е драстично намалено, като е достатъчно потребителят да свърже смартфона си с телевизора, за да направи първоначалните настройки в пет лесни стъпки. А чрез интелигентната платформа Bixby**, потребителите могат чрез гласови команди да стартират любими предавания и да управляват съвместимите устройства.

Зашеметяващо качество на картината

Благодарение на Quantum dot технологията картината е удивително реалистична и има един милиард цветове и подробни детайли. Ultra Black и Direct Full Aray характеристиките на QLED 2018 дават безкомпромисно качество на картината, дори при пряка слънчева светлина или при слаба осветеност в стаята. Черните цветове са по-дълбоки и по-тъмни и подчертават всеки отделен детайл. А HDR10+ технологията на Samsung осигурява широк диапазон от яркост и контраст и дават възможност да се виждат детайли отвън сенките. На практика всяко изображение се обработва индивидуално, кадър по кадър, за да се оптимизира визуализацията чрез подръжката на HDR съдържание.

QLED 2018 характеристики

Новата линия телевизори на Samsung за 2018 г. включва 9 модела от QLED, Premium UHD, UHD и ултраголеми дисплеи в различни размери. Моделите за 2018 г. включват както плоски, така и извити дисплеи.

  • QLED телевизори: QLED моделите за 2018 включват – Q9F (65”, 75”, 88”), Q8C(55”, 65”),,Q8F (55”, 65”, ), Q7F (55”, 65”, 75”) и Q6F (49”, 55”, 65”, 75”, 82”). QLED телевизорите са с подобрени цветове и контраст, HDR10+ съвместимост, режим Ambient Mode, Smart TV функции, One Remote Control и One Invisible Connection****.
  • Premium UHD: Premium UHD моделите на 2018 включват: NU8502 и NU8002. Premium UHD телевизорите имат характеристики като Dynamic Crystal Colour, HDR10+ съвместимост, решения за прикриване на кабелите,  Smart TV и One Remote Control.
  • UHD: UHD моделите включват: NU7652 (49”,55”, 65”), NU7472 (43”,50”,55”,65”), NU7372 (49”,55”,65”), NU7172/NU7192 (49”,55”, 65”, 75”/40”, 43”). Tези телевизори са с характеристики като 4K UHD и HDR картина, решения за прикриване на кабелите, стилен дизайн и Smart TV функции.

Новата линия телевизори на Samsung ще бъде достъпна в търговската мрежа от месец април 2018 г. За повече информация, моля посетете: http://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/ .

* SmartThings е съвместима с устройства, функциониращи с iOS и Android.

** Наличността на Bixby услугата може да варира в зависимост от страната доставчик. Гласовото управление разпознава американски английски, мандарин, китайски и корейски езици. Не се разпознават всички акценти, диалекти и изкази. Списъкът с функции, които могат да се управляват гласово чрез Bixby, ще се разширява в бъдеще. Мобилните функционалности на Samsung Galaxy 8 или по-висока серия смартфони са съвместими с Bixby функциите. За използване на функциите е нужен Samsung акаунт и идентификация, както и Wi-Fi или интернет връзка, за да бъде използвана пълната функционалност на Bixby.

*** Специфичните характеристики на продукта варират от страната и региона.

**** One Invisible Connection е налична при Q7 и по-високите класове телевизори, с изключение на Q8F. Характеристиката One Remote Control е налична при NU7400 и по-висок клас модели.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо