Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung QLED TV пренася зрителите директно на стадионите

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Ненадминато реалистично изживяване предоставят QLED телевизорите на Samsung. Благодарение на тях, през футболната 2018 г. феновете ще могат да се пренесат директно на стадионите и съпреживеят като на живо дългоочакваните футболни срещи. QLED телевизорът с голям екран пренася екранното забавление на едно изцяло ново ниво на потапяне в действието със спиращи дъха моменти, превръщащи всеки кадър в кинематографско изживяване. По този начин всеки момент, всяка дузпа или незабравим гол оживяват пред очите на зрителите с още по-жизнени цветове и в безкомпромисни детайли.

Samsung постигна подвиг в еволюцията при телевизорите и вече дванадесет поредни години е №1 в глобалния бизнес с телевизори според Futuresource Consulting. С непрекъснатите иновации и ненадминатите си характеристики, QLED моделите предоставят възможност за комфортно гледане, дори отдалеч, със своя голям екран, един милиард цвята и подробни детайли. По този начин зрителите виждат нещата на екрана сякаш в реалния свят. Благодарение на Q Smart технологията, потребителите могат да управляват всичките си устройства по-удобно с One Remote Control и да взаимодействат с телевизора само с гласа си.

Преди броени дни, един от моделите – Q9FN, който вече е наличен в България, получи и забележителната оценка на Trusted Reviews:

“Samsung Q9FN е рядък звяр, който пасва еднакво добре в светло или тъмно помещение. Осветеността и цветовите показатели на картината са, както и миналата година, безпрецедентни“.

Над милиард цветови нюанси с Q Colour

QLED телевизорите са първите в индустрията, които могат да възпроизведат 100% от обема на цветовете, което е потвърдено от Verband Deutscher Elektrotechniker. А през 2017 г. гамата QLED получи ULTRA HD PREMIUM сертификат от UHD Alliance (UHDA).

Всичко започва с Quantom dots

Разработени ексклузивно от Samsung, първите в света Quantum dots без кадмий са частиците с наноразмери, които превръщат светлината в милиардите ярки цветове, които виждаме на QLED телевизорите. Също като диамантите, Quantum dots са неорганични. Това означава ярки и жизнени цветове в продължение на много, много години напред. Технология предоставя най-доброто съчетание между светлина и цвят, налично в дисплей технологиите в момента. Тя адресира всички основни аспекти на качеството на картината, включително зрителния ъгъл, обема на цветовете, яркостта и подобрения контраст.

Q Contrast – по всяко време, при всякаква светлина

Вече няма значение колко светлина има в стаята. Независимо от това дали е прекалено светло или тъмно в стаята качеството на картината остава непроменено при QLED моделите, благодарение на по-дълбоки и по-тъмни черни цветове, които подчертават всеки отделен детайл.

Виж отвъд сенките с Q HDR 2000/1500/1000

Понякога зрителят просто не може да види това, което е на собствения му телевизионен екран. Особено когато е тъмна сцена с малко сенки. Q HDR е създадена чрез комбинацията от експертен опит и технология HDR10+, за да осигури широк диапазон от яркост и контраст, които да вдъхнат живот във всички нюанси на картината.

Технологията HDR 10+

С технологията HDR10+ изображенията се обработват индивидуално, кадър по кадър, за да се оптимизира визуализацията чрез динамичния диапазон на тоновете. Това придава на картината наситени цветове, дълбок контраст и зрелищно качество на изображението за всеки кадър. По този начин, в действителност се вижда какво е съдържанието, което хората зад тези кадри са искали реално да покажат.

Q Engine

В новата QLED серия телевизори на Samsung за 2018 основният двигател е Q Engine за още по- впечатляваща картина. Това е мощна иновация, която води зрителите през спиращо дъха изживяване с над един милион нюанси и цветове. Технологията осигурява 100% обем на цветовете, които виждаме в реалния живот.

Повече за QLED технологията на Samsung и новите модели телевизори вижте на: http://www.samsung.com/bg/tvs/qled-tv/highlights/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо