Открийте ни и в

Tехнологии

Samsung UBD-K8500 Ultra HD получи UHD сертификат от UHD Alliance

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Samsung Electronics обяви, че Blu-ray плейърът UBD-K8500 Ultra HD е получил сертификата „UHD Premium“ от UHD Alliance (UHDA). Вече част от екосистемата от устройства с ултрависока резолюция (UHD) на Samsung, UBD-K8500 се присъединява към гамата SUHD телевизори на Samsung, които са сертифицирани от UHDA.

Samsung представи първия си UHD Blu-ray плейър, UBD-K8500, през 2016 г. Той е HDR съвместим и предлага четири пъти по-добра резолюция и 64 пъти по-детайлни цветове от стандартните Blu-ray плейъри. В съчетание с дисплея на SUHD телевизорите, базиран на квантови точки, новият UHD Blu-ray плейър предоставя качество на картината, невиждано до момента в домашното кино. Вградената преоразмеряваща технология в UBD-K8500 подобрява качеството на картината на стандартните Blu-ray и DVD дискове.

UBD-K8500 е преминал през серия от тестове, за се провери дали може да чете информацията от Blu-ray дисковете, които са сертифицирани от UHDA и дали покрива много високите стандарти за качеството на UHD картина. Логото „ULTRA HD PREMIUM“ на UHDA постепенно ще бъде поставено на всички Ultra Blu-ray плейъри на Samsung. По този начин потребителите ще могат лесно да разпознават първокласните технологии и да избират най-добрите продукти.

„За нас е голяма чест, че нашият Blu-ray плейър UBD-K8500 е получил първокласен сертификат от  UHDA и едновременно с това, за нас е удоволствие, че можем да предложим на нашите потребителите пълно UHD домашно забавление, чрез гамите Ultra HD Blu-ray плейъри и SUHD телевизори от 2016 г.,“ каза Джон Джей Уай Ким, вицепрезидент на „AV Product Marketing Group“ на Samsung. „Благодарение на фокуса на цялата индустрия върху екосистемата от UHD продукти, потребителите могат да очакват още нови първокласни предложения, които предлагат най-доброто качество на картината, при това в удобството на техния дом.“

UHDA е надежден източник на информация и проучвания по отношение на UHD качеството на картината. Нейните първокласни сертификати са създадени, за да помогнат на потребителите да намерят телевизори, съдържание и вече Blu-ray плейъри, които са способни да предложат първокласно визуално преживяване в дома. Сертификатите се дават на продукти, съдържание и услуги, които покриват много високите стандарти на UHDA по отношение на резолюция, висок динамичен контраст, яркост, нива на черното и цветовата гама на картината.

UHDA първоначално сертифицираше само телевизори и съдържание в ултрависока резолюция, но вече организацията оценява и Ultra HD Blu-ray плейъри. Добавянето на този престижен сертификат отбелязва значима стъпка при развитието на Blu-ray плейърите, тъй като сертификатът показва, че те могат да възпроизведат картина с качество близко до оригинала.

UHDA е организация, която е посветена на стимулиране развитието на UHD екосистемата и на промотирането на UHD технологията за забавление. Групата създаде и наложи критериите за определяне качеството на HDR на различните дисплеи, съдържание и начини за разпространение. Тези критерии са разработени съвместно с водещи филмови студия, производители на потребителска електроника, разпространители на съдържание и технологични компании, като всички те са получили значително количество информация от проведените потребителски проучвания от организацията.

За повече информация относно стандартите на UHDA, моля, посетете: www.uhdalliance.org

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Lifestyleпреди един ден

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди един ден

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди един ден

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди един ден

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди един ден

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди един ден

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди един ден

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Културапреди един ден

Бестселърът „Малки пожари навсякъде“ от Селест Инг вече и на български

Класическапреди един ден

На 19/10 излиза новият албум на 2CELLOS – ,„Let There Be Cello“

Музикапреди един ден

Три концерта в „Октомврийските джаз вечери“ на КНИГАТА

Горещо