Открийте ни и в

Tехнологии

SAS и Software Group пуснаха иновативна платформа за подкрепа на българското правителство в борбата срещу COVID-19

MIKA

публикувано

на

SAS, лидер в областта на анализите и партньорът на SAS Software Group, глобална ИТ компания, специализирана в решения за дигитализация и интеграция за финансовия сектор, обединиха усилията си да създадат интегрирана платформа, която ще помогне на българското правителство в борба срещу COVID-19.

Системата, наречена COV.ID, е национален централизиран регистър на случаите с COVID-19 в България, който ще има ключова роля за намаляване на разпространението на новия коронавирус. Проектът е част от общонационална инициатива, предприета от българския Министерски съвет и беше официално представен от премиера Бойко Борисов на пресконференция на 4-ти април в София.

COV.ID, разработен от Software Group, дигитализира събирането на лични и медицински данни от институции, работещи със случаи на COVID-19, като регионални здравни инспекции, гранична полиция, МВР, общопрактикуващи лекари, болници, лаборатории и общини. Платформата обработва данните по структуриран и сигурен начин, като дава на специализираните държавни институции информация в реално време. Системата е интегрирана със SAS® Visual Analytics, който осигурява интерактивни, многоизмерни визуализации и автоматизиран анализ на епидемиологични данни, както и прогнози за потенциалното въздействие на епидемията.

„Гордеем се, че допринасяме за борбата срещу пандемията. Чрез предоставянето на технологично решение, което може да обработва големи количества данни и да дава смислена информация, ние помагаме на отговорните органи да вземат правилни решения. Това не може да бъде проект на един отдел. За да успеят, държавните органи, гражданските организации и експертите в областта на здравеопазването като епидемиолозите, трябва да работят заедно. Щастлив съм да видя този холистичен подход, при който нашите доверени партньори се възползват от данни, за да дадат резултати.“, заяви Георги Робев, представляващ SAS в България.

В допълнение към интерактивните геопространствени доклади, SAS Visual Analytics предоставя епидемиологични данни, усъвършенствани в най-добрите практики, прилагани при създаването на модели на тази пандемия в много страни по света. Очаква се да помогне на правителството в следните области: моделиране на различни сценарии, свързани с пандемията, оптимизация и разпределение на ресурси (човешки, материални и финансови), контрол и предотвратяване на разпространението на вируса, както и пълен анализ на процес на лечение на пациентите с COVID-19.

„Нарастващата заплаха за общественото здраве и необходимостта от незабавни мерки изискват централизирано и ефективно решение. Имаме удоволствието да си партнираме със SAS и да се борим с COVID-19, като използваме богатия си опит в дигиталните решения и системната интеграция “, каза Калин Радев, изпълнителен директор на Software Group.

COV.ID вече е интегриран с географска информационна система в мобилно приложение „ViruSafe“ за граждани, разработено от партньорски ИТ компании, както и със системите на държавните институции, отговорни за мониторинга и намаляването на разпространението на COVID-19. Управлението на проекта, информационната сигурност и управлението на данни се осъществява от националния интегратор “Информационно обслужване” АД, ключов партньор в ИКТ на държавните институции.

За SAS

SAS е лидер в бизнес аналитичните платформи. Чрез иновативен софтуер и услуги SAS дава възможност и вдъхновява клиентите по целия свят да преобразуват данни в смислена информация. SAS ви дава „силата да знаете“ (THE POWER TO KNOW®). За повече информация как SAS помага на организациите да отговорят на проблемите, свързани с коронавируса, посетете COVID-19 Resources Hub.

За Software Group

Software Group е глобална технологична компания, специализирана в решения за дигитализация и интеграция за институции, които предоставят финансови услуги с присъствие в повече от 70 страни по света. В Software Group винаги сме се гордели да създаваме въздействие чрез технологиите. Страстта ни към разработването на целенасочени технологични решения сега ни дава шанс да се включим в борбата срещу COVID-19 и да помогнем за намаляване на разпространението на коронавирус.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

MMD пуска новия Philips 242B1V

MIKA

публикувано

на

от

MMD, водещ специалист при дисплеите и лицензен партньор на Philips monitors, обяви новия 24” (23,8″ / 60,5 см диагонал) LCD монитор Philips 242B1V. Проектиран, за да помогне на професионалистите да увеличат своята продуктивност, докато защитава чувствителните данни и съдържание от любопитни очи, новият модел идва с Full HD резолюция (1920 x 1080) и SmartImage, за да осигури най-доброто представяне на изображения и видео.

Защитете конфиденциалните данни от визуално хакване

Philips 242B1V моментално осигурява дискретност с лесния за включване личен режим, който предпазва от визуално хакване и скрива екрана от хора наоколо в откритите офиси и местата за съвместна работа. Тази нова иновативна функция е специално проектирана за тези компании и професионалисти, които се занимават с чувствителни данни и трябва да защитят тяхната конфиденциалност. Режимът Philips Privacy Mode предлага интегрирано решение за защита, без нужда от неудобните протектори за екран. Само с натискането на бутон екранът става тъмен и едва видим от двете страни, докато запазва ясна картина при фронтално наблюдение. Благодарение на нововъведението Philips Privacy Mode, само потребителят директно пред екрана може да прочете съдържанието на екрана, възползвайки се от този по-сигурен начин на работа.

Отлично качество на картината и комфортно потребителско преживяване 

Докато помага за предпазването на данните на екрана, Philips 242B1V осигурява висококачествени изображение с Full HD 1920 x 1080 резолюция и IPS технология за изключително широко и точно цветово възпроизвеждане и големи зрителни ъгли от 178°/178°.

Освен с възможности за конфиденциалност и представяне на високо ниво, този нов модел е зареден с функции за увеличаване на комфорта и създаване на ергономично и приветливо работно място. Дисплеят е снабден с Easy Read режим за осигуряване на преживяване като четене от книга и SmartErgoBase – настройваща се по височина стойка с възможност за завъртане и накланяне, която позволява на потребителите да позиционират монитора на идеалното разстояние и позиция. Philips 242B1V предлага и LowBlue Mode настройка, специално разработена за запазване на добрата кондиция, която намалява вредната синя светлина и FlickerFree технология, която елиминира трептенето и осигурява комфортна работа.

Устойчив & екологичен

Екологичното „сърце“ на този монитор блести в неговите иновативни функции. Philips 242B1V предлага три опции за пестене, докато гарантира най-добро качество на картината и комфорт: LightSensor, Power Sensor и SmartImage технология. LightSensor осигурява перфектната яркост с минимум енергия и работи за допълнително намаляване на енергопотреблението, а Power Sensor засича присъствието на потребителя и автоматично настройва яркостта на монитора като я намалява, когато той не е пред екрана, за постигане на по-дълъг живот и намаляване на сметките за електричество с до 70 процента.

SmartImage е ексклузивна водеща технология на Philips, която оптимизира представянето на дисплея. На база на анализа на показваното съдържание SmartImage адаптира контраста, цветовото насищане и остротата на изображенията и видеото.

В допълнение към многото модерни иновации Philips 242B1V е много енергийно ефективен и съответства на множество стандартни за защита на околната среда, включително EnergyStar 8.0, EPEAT* и RoHS.

Защитаващ конфиденциалната информация, с отлично представяне и щадящ природата, мониторът Philips 242B1V ще бъде наличен от средата на юни 2020 на препоръчителна крайна цена от 879 лв. с ДДС.

* EPEAT рейтингът е валиден само за страните, в които Philips регистрира продукта. Моля, посетете https://www.epeat.net/ , за да проверите регистрационния статус за Вашата държава.

Продължете понататък

Tехнологии

AMI Communications Group отбелязва 15 години от влизането си на българския пазар

MIKA

публикувано

на

от

AMI Communications Group (www.amic.cz) отбеляза 15 години от влизането си на българския пазар. Групата е партньор на глобалната комуникационна фирма Edelman (www.edelman.com) и е сред водещите PR консултантски компании в Централна и Източна Европа. В структурата й влизат агенции, които предоставят PR и PA услуги, дигитални комуникации, дизайн, медиа планиране и купуване.

Българското дружество на групата – AMI Communications България (www.amic.bg), е в ТОП 5 на PR агенциите у нас*. От създаването си през 2005 г. до момента, то е реализиралo стотици успешни проекти за повече от 60 компании от 17 различни сфери на дейност. Близо 70% от клиентите на българската агенция са международни компании, а 25% са част Fortune Global 500.

„За 15 години комуникационният сектор и бизнес средата се промениха много. Ние също се развивахме постоянно спрямо новите реалности и нуждите на клиентите. Днес сме една от водещите PR агенции на българския пазар. Работили сме за десетки глобални компании, натрупали сме сериозна експертиза, имаме отличително висока ефективност. Екипът ни е силен и влага професионализъм и опит във всичко, което прави. Изградили сме дългосрочни отношения с много от клиентите си, защото им помагаме да са успешни и да преодоляват проблемите, пред които се изправят. Това е сериозна основа, която ни дава увереност, че ще преминем стабилни през предизвикателствата на днешните дни и ще продължим напред с още по-бърз темп на развитие“, коментира Илияна Александрова, управляващ партньор на AMI Communications България.

„Радваме се, че имаме силно присъствие в България. Местното ни дружество се развива успешно и прилага иновативния подход и високите стандарти на работа на групата. Показателно е, че през годините много големи бизнеси се довериха на консултантския му опит. Работим в сътрудничество по редица проекти, което е ефективен начин за обмен на ноу–хау и за предоставяне на висока добавена стойност на клиентите“, каза Ян Кучмаш, партньор в AMI Communications Group и регионален директор.

AMI Communications България предлага широко портфолио от комуникационни услуги и работи в съответствие с добрите практики на международните мрежи от които е част. Печелила е български и международни награди в области като корпоративни комуникации, управление на кризи, вътрешни комуникации, организиране на събития, корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Агенцията предлага и интегрирани услуги чрез мрежа от партньори, специализирани в области като реклама, медиа планиране и купуване, BTL.

През годините AMI Communications България е реализирала кампании за част от най-големите международни фирми в страната. Работила е по сложни комуникационни казуси и има стабилен опит в управлението на кризи. Предоставяла е комуникационна подкрепа и на редица чуждестранни инвеститори при влизането им на българския пазар. С цел да подпомага решенията на своите клиенти, агенцията им предоставя периодично проучвания, които очертават тенденциите в комуникациите и очакванията към бизнеса и брандовете.

AMI Communications България  е член е на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) и на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Екипът й включва консултанти с богат опит в сферата комуникациите и медиите. Сред клиентите на агенцията през годините са Visa, ContourGlobal, Lockheed Martin, Aurubis, Meridiam, Chevron, Shell, CEZ, AES, Coca-Cola, LG, GSK, Bosch, Kaufland, Carlsberg и много други.

* Годишна класация на комуникационния пазар в България на седмичника Капитал, декември 2019 г.

Продължете понататък

Горещо