Открийте ни и в

Събития

Silent Weapon и Big Gun в Derida Dance Center

MIKA

публикувано

на

Чували ли сте за груповата манипулация като социално явление в негативен аспект? Кое променя възприятието и поведението ни? Кое убива нашата идентичност и кое ни унифицира? Успешни ли са нашите опити за завладяване на срещуположния пол и как преодолявме конкуренцията?

Интересни възможни отговори на тези въпроси ще намерите в номинираните за Икар 2015 съвременни танцови спектакли Silent Weapon и Big Gun, които ще бъдат представени на 14-ти и 15-ти март от  20:00 часа в Derida Dance Center.

BigGun_photo_Mariza_Kolcheva3

Silent Weapon е танцов спектакъл, който отбелязва приключването на едногодишната обучителна и тренинг програма Dance PORT Derida 2013/2014, финансирана от фондация „Америка за България“. Той се фокусира върху груповата манипулация като социално явление в негативния му аспект, която цели промяна на възприятието и поведението на хората. През последните години развитието на технологиите прави изключително успешно налагането на стратегии както на отделни личности, така и на групи от хора. Много често подобни атаки оказват безвъзвратен ефект като убиват идентичността, водят до унифициране и налагане на гледни точки.  Концепцията и хореографията на пърформанса са дело на Живко Желязков. Спектакълът можете да гледате на 14-ти март (събота) от 20:00 часа в Derida Dance Center.

Silent_Weapon_photo4

Със същия начален час в неделя (15-ти март) ще бъде представен танцовият пърформанс Big Gun на Мартин Пенев и Станислав Генадиев.  Той е ироничен поглед върху това мъжко поведение, което в социалната психология се нарича „peacocking“ (паунско перене)  и се изразява в опитите за завладяване на представител от срещуположния пол, както и „разбиването“ на всякаква конкуренция от страна на собствения такъв чрез всевъзможни средства – демонстрация на социално и финансово положение, на власт, безнаказаност, контрол.

Повече информация за двата пърформанса, както и възможност за резервиране на места, можете да намерите на уебсайта на Derida Dance Center

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди един ден

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 4 седмици

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 4 седмици

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 1 месец

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 1 месец

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 1 месец

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо