Открийте ни и в

Tехнологии

Smartclassroom.bg – реално образование в дигитална среда

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Над 1000 са учителите от 20 области на страната,преминали обучениеза работа с платформата SmartClasroom.bg. Обученията стартираха през ноември 2015г., веднага след официалното представяне на SmartClassroom.bg. Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България.

„За нас това е стратегически проект. С програмите си нашата организация се стреми да подобри образователната среда, което върви ръка за ръка с използването на новите технологии. Затова повишаването на дигиталните умения на учители и ученици е от особена важност. Интересът към платформата е изключително голям. Това ни радва и изпълва с увереност, че сме на прав път, което личи и от писмата на директори и учители, които получаваме всеки ден“, каза Магданела Делинешева от Джуниър Ачийвмънт България.

До момента в платформата са регистрирани 2000 учители от над 400 училища, а качените курсове надхвърлят 1200.

„Всички колеги бяха впечатлени от новата платформа и са готови да работят снея. Намираме яизключително полезна и много добре съобразена с начина на работа и ежедневните задачи на един учител“, заяви София Бонева, преподавател в 23 СОУ „Фредерик Ж. Кюри“ – гр. София и един от обучителите.

От ноември 2015 г. до края на февруари 2016 г. са проведени общо 64обучения в цялата страна. За по-добри резултати и по-голяма ефективност, обученията на учителите се провеждат от техни колеги, също учители. Самото съдържание и структура на платформата са създадени в съвместна работа и консултации с действащи преподаватели от няколко училища, така че максимално да отговарят на изискванията и потребностите на един учител.

Обученията на учителите ще продължат до края на април, като след това са предвидени редица дейности, които допълнително да популяризират платформата и да улеснят ползването й.

„Екипът на Samsung  ще продължим да развиваме функционалностите на SmartClassroom.bg и да обогатяваме съдържанието и възможностите, които тя дава на учители и ученици. Нашата цел е да превърнем платформата в един удобен и достъпен инструмент на образователния процес,който да го направи не само по-лесен, но по-ефективен и по-близък до очакванията на съвременните ученици, като част от глобалната ни политика да подобряваме и дигитализираме образователната среда в България“, заяви Жасмина Петкова, специалист „Корпоративни социални проекти“  в Samsung Electronics България.

SmartClasroom.bg e безплатна платформа, изцяло изработена в България, която учителите могат да използват в дигитална работна среда, за да систематизират своите материали и разработки както за работа в клас, така и за поставяне на домашни задачи и проекти, за групова работа и дискусии. Те могат да разработват и преподават дигитални уроци и курсове съвместно с други учители, да създават и провеждат тестове онлайн, да оценяват поставените задачи и изпращат обратна връзка на учениците и др. От своя страна, учениците имат достъп до уроците и допълнителните ресурси към тях, предвидени от учителя, могат да изпълняват домашни работи онлайн и да получават обратна връзка, както и да провеждат интерактивни упражнения и тестове онлайн, да създават свое портфолио с изпълнените задачи, да работят по групи и т.н.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Културапреди 9 минути

Предстои премиера на „Когато капят кестените” от Стефан Коспартов

Музикапреди 22 минути

Роджър Уотърс представя нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Lifestyleпреди 26 минути

Седем световни имена в дизайна пристигат за фестивал през ноември

Lifestyleпреди 5 дни

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди 5 дни

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди 5 дни

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди 5 дни

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди 5 дни

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди 5 дни

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди 5 дни

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Горещо