Открийте ни и в

Галерия

SOHO представя изложбата „Алиса на Теодор Лозанов“ – пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

MIKA

публикувано

на

SoExhibition е ежемесечното зареждане на стените в SOHO с храна за душата под формата на картини, фотографии и инсталации.

SOHO ви кани на разходка в чудния свят на Алиса, такава каквато я вижда Теодор Лозанов. Хванете въображението си под ръка и нека заедно скочим смело в заешката дупка.

Изложбата включва серия от специално създадени и селектирани илюстрации, вдъхновени от култовия роман на Луис Карол.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“212″]alice cat small[/media-credit]

Илюстрациите показват нов по-различен поглед върху класическите персонажи видени през очите на човек, израснал с литературната класика и тълкуващ я днес от позицията на творец в съвременния свят.

Авторът споделя, че е щастлив от възможността да представи тема, която го вълнува силно още от детството му. „„Алиса в Страната на чудесата“ за мен винаги е била история, която едновременно предизвиква въображението и доставя удоволствие на сетивата.

“ Визуалният елемент е съществена част от тази история и най-хубавото е, че всеки може да го развива по собствен начин. „Алиса на Теодор Лозанов“ е трактовката на младия автор за този магически свят, изпълнен с образи и случки, които по един или друг начин много се доближават до реалността.

 

Изложбата „Алиса на Теодор Лозанов“, можете да разгледате в арт коуъркинг пространстовото SOHO на ул. Искър №4, всеки делничен ден от 9 до 19ч, между 13 април и 31 май.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо