Открийте ни и в

Lifestyle

Starbucks България изненада фенове с дегустация на уникално кафе

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Starbucks България изненада своите фенове с дегустация на уникални сортове кафе от Азия, Африка и Южна Америка, приготвени с френска преса. Събитието се проведе в най-новия обект на веригата в София на ул. Съборна 1 и събра многобройни почитатели на компанията и на ароматната напитка.

“Знаем, че българите харесват качественото кафе, което им предлагаме. Затова решихме да им подарим неповторимо изживяване с уникални сортове от трите световни лидери в производството – Азия, Африка и Южна Америка. Щастливи сме, че бяхме домакини на това събитие именно в кафенето на ул. Съборна в София. Най-хубавото е, че това кафе е достъпно и пакетирано в нашите обекти и клиентите могат да му се насладят и вкъщи“ – сподели Васил Николов, управител на Starbucks Съборна.

По време на дегустацията почитателите на Starbucks имаха възможност да опитат общо три сорта кафе и да научат повече за техните характеристики. Veranda идва чак от Латинска Америка и представлява светло изпечено леко кафе с жива киселинност. Ethiopia е средно изпечено кафе от Африка със средна плътност и киселинност, нотки на какао и цитрусови плодове. Азиатската Sumatra се приготвя чрез тъмно изпичане и притежава плътност и билкови нотки. И трите вида кафе бяха приготвени с френска преса, която подчертава техните богатите аромати и етерични масла.

снимка: ПР

„Френската преса е чудесен метод за приготвяне на кафе. С нея всеки любител на кафето се превръща в професионален бариста. С пресата се работи много бързо, лесно и удобно. Тя ви позволява да добавите и мляко. Освен това е компактна и лесно преносима, което означава, че можете да се насладите на любимата напитка навсякъде“ – заяви Теодора Байрактарова – заместник-управител на Starbucks Съборна.

В рамките на събитието феновете на Starbucks се включиха и в състезание за приготвяне на кафе с френска преса, а победителят спечели овациите на публиката и отнесе пресата у дома.

От Starbucks обещават в следващите месеци да организрат за своите почитатели още дегустации с други сортове кафе и методи на приготвяне.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама

Горещо