Открийте ни и в

Lifestyle

STARBUCKS посреща звездите от Фермата 3 Калоян Димитров-Ballan и Иван Сапунджиев

MIKA

публикувано

на

На 20 май от 16,30 в кафене STARBUCKS в Sofia Ring Mall двамата съратници от риалити формата, а днес и съавтори, ще очакват всички, които искат да поговорят с тях за дома, детството и всички останали теми в „Докога ще чакаме бащите“, да получат автограф или просто да се снимат със своите любимци.

Организирана съвместно със Starbucks и сайта „Аз чета“, това ще е първата от поредица срещи с автограф, които издателство „Софтпрес“ ще проведе в страната за почитателите на Иван и Калоян.

Историята на тяхното запознанство е добре известна – Иван и Калоян се срещат по време на участието си във „Фермата“. Пред погледа на цяла България между тях бързо се заражда истинско приятелство, основано на общ мироглед и ценности.

След излизането им от риалити формата, където Калоян достига до финал, приятелството между двамата се задълбочава. Задълбочават се и темите на честите им разговори – семейството и отговорностите, миналото и бъдещето, целите и амбициите, важните неща в живота. Така постепенно се ражда идеята за романа „Докога ще чакаме бащите“. Донякъде базирана на реалната житейска история на Калоян, книгата е топла и разтърсваща история за деца и възрастни, която преоткрива корените на българското.

„За нас е удоволствие да посрещнем авторите на романа и техните почитатели в Starbucks, като вярваме, че ще създадем за тях приятна възможност за споделяне и общуване. Нашата компания традиционно насърчава четенето и с времето се е превърнала в символ на приятно прекарано време с книга. Също така тази година в глобален план работата ни в полза на обществото е насочена към образованието и дейностите по осигуряване на равен достъп до него. Затова се надяваме, че с участието си в подобни инициативи ще подкрепим културата на четене в България и ще привлечем все повече млади хора към литературата“ – казва Иван Георгиев, регионален мениджър на Starbucks България.

„Докога ще чакаме бащите“ е роман за цялото семейство – убеден е главният редактор на издателство „Софтпрес“ Димитър Риков. – Това е книга, която завързва скъсаните нишки между поколенията, носи носталгията, която възрастните изпитват към детството, но и идеализма, на който само младите хора като Калоян са способни. Изключително щастливи сме, че Иван, Калоян и техните герои от „Докога ще чакаме бащите“ станаха част от голямото семейство на „Софтпрес“, и сме сигурни, че това е книга, която всяко българско семейство ще обикне.“

„През годините основният приоритет на екипа на „Аз чета“ винаги е бил да среща читателите си с хубавите книги – те не просто описват живота, но и ни показват страните му, които може би пропускаме. И в този случай сме уверени, че партньорството със Starbucks и „Софтпрес“ ще помогне на едно важно издание да достигне до още повече читатели, а на феновете на Калоян Димитров и Иван Сапунджиев – да се докоснат до тяхната книга в наистина уютна обстановка“ – казва Александър Кръстев, създателят на най-големия сайт за книги и четене в България „Аз чета“.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 4 седмици

Anew Platinum Instant Eye – Революционна грижа за кожата с мигновен лифтинг ефект и трайност през целия ден

Театър и постановкипреди 4 седмици

Програмата от представления на театрална група МЕТЕОР за месец НОЕМВРИ 2018

Lifestyleпреди 4 седмици

Седем световни имена в дизайна пристигат за фестивал през ноември

Културапреди 4 седмици

Предстои премиера на „Когато капят кестените” от Стефан Коспартов

Lifestyleпреди 4 седмици

Cannes Lions отново в България с програмата SEE IT BE IT

EDMпреди 4 седмици

Десет години Хелоуин с Yalta Club и специалното участние на Cadenza Vagabundos

Музикапреди 4 седмици

Роджър Уотърс представя нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Tехнологиипреди 4 седмици

Phoenix Point ще бъде представена за първи път пред българска публика

Обществопреди 4 седмици

Задава се първата Софийска нощ на игрите

Класическапреди 4 седмици

Strauss Capelle Vienna идват в състав от 35 човека

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо