Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Събития

Threesome & Alien Mustangs идват за Impossible Fest 2015

MIKA

публикувано

на

Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци Alien Mustangs ще са част от програмата на тридневния фестивал за независима музика и театър Impossible Fest, който ще се проведе между 4 и 6 декември в ДНК. Това е едно от първите големи събития в новото пространство за съвременен танц и пърформънс в София (в подлезана НДК).

Изборът на локацията не е случаен. Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло“ субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание – вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат в събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив. Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичко ядецът“ на режисьора Ани Васева и „Саломе“ с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др. ).

Голяма част от музикантите в програмата със подчертано отношение и връзка с театъра, като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти. Публиката ще има възможност да се срещне и с известните композитори, носителите на “ИКАР” и “Аскеер” Емилиян Гацов – Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.

Всяка вечер (4-6 декември) актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на НДК от  19:30 ч,  след което програмата ще продължи с музика.

Билети:
Предварителнапродажба: 30 лв. тридневен, 12 лв. за1 ден.
На място: 35 лв. Тридневен, 15 лв. за 1 ден.
Постановката “Саломе” е с отделенбилетот 10 лв.

Организатор е Eberhard. Повече инфомация на: Impossible Fest във Facebook и на сайта на фестивала: www.impossiblefest.com

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Класическа

‘Both Sides of the Sky’: неиздавани записи на Джими Хендрикс

MIKA

публикувано

на

от

На 09/03 излиза новият албум с неиздавани записи на Джими Хендрикс, озаглавен ‘Both Sides of the Sky’ от каталог подразделението на Sony Music – Legacy Recordings. Албумът ще бъде издаден у нас в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на CD & 2-LP винил. Предварителни поръчка на албума в musicmall.bg

“Both Sides of the Sky” е последният проект от трилогията албуми, представящи най-значимите неиздавани студийни записи от архива на Джими Хендрикс. “Both Sides of the Sky” включва 10 неиздавани записа на Хендрикс и излиза след първите два албума от трилогията “Valleys of Neptune” (2010) и “People, Hell and Angels” (2013).

На 16/01 излезе пилотният сингъл от албума “Mannish Boy”. Легендарният продуцент и тон-режисьор Еди Крамер представи премиерно записа в ефира на BBC. Чуйте “Mannish Boy” тук:

На 22.04.1969 г. в нюйоркското студио “Record Plant”, по време на първата си студийна сесия трима музиканти преаранжират и записват хита на Muddy Waters – “Mannish Boy”. Тримата по-късно ще станат известни под името “Band of Gypsys” – това са Джими Хендрикс, басистът Били Кокс и барабанистът Бъди Майлс. Групата прави първите си публични изяви с четири последователни концерта във “Fillmore East” през 1969 година, следват албумите “Band of Gypsys” (1970) и “Machine Gun” (2016).

Продължете понататък

Музика

BECKY G е #1 в чарта на Билборд “Latin Airplay” със сингъла “MAYOR ES”

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Световният хит на Becky G“Mayores“ – с участието на Bad Bunny е #1 в радио еърплея на радиостанциите с латино звучене в САЩ и Пуерто Рико, и оглави класацията на Билборд “Latin Airplay”. По този начин, 20-годишната Becky G се превърна в най-младата изпълнителка застанала на #1 място в класацията. “Mayoresе на върха за втора поредна седмица в чарта “Latin Rhythm Airplay” на Билборд.

Сингълът “Mayores” достигна изключителни продажби по целия свят: диамантен сертификат в САЩ от RIAA (Асоциация на звукозаписната индустрия в Америка) или 13 пъти платинен статус ; 4x платинен в Испания, 3x платинен в Мексико, платинен в Аржентина и Чили, и златен в Колумбия. Дигиталните продажби на сингъла непрекъснато растат, а видеото в YouTube вече има над 1 милиард гледания за по-малко от 7 месеца от премиерата и 250 милиона стримвания в Spotify.

Продължете понататък

Горещо