Открийте ни и в

Събития

Threesome & Alien Mustangs идват за Impossible Fest 2015

MIKA

публикувано

на

Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци Alien Mustangs ще са част от програмата на тридневния фестивал за независима музика и театър Impossible Fest, който ще се проведе между 4 и 6 декември в ДНК. Това е едно от първите големи събития в новото пространство за съвременен танц и пърформънс в София (в подлезана НДК).

Изборът на локацията не е случаен. Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло“ субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание – вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат в събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив. Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичко ядецът“ на режисьора Ани Васева и „Саломе“ с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др. ).

Голяма част от музикантите в програмата със подчертано отношение и връзка с театъра, като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти. Публиката ще има възможност да се срещне и с известните композитори, носителите на “ИКАР” и “Аскеер” Емилиян Гацов – Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.

Всяка вечер (4-6 декември) актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на НДК от  19:30 ч,  след което програмата ще продължи с музика.

Билети:
Предварителнапродажба: 30 лв. тридневен, 12 лв. за1 ден.
На място: 35 лв. Тридневен, 15 лв. за 1 ден.
Постановката “Саломе“ е с отделенбилетот 10 лв.

Организатор е Eberhard. Повече инфомация на: Impossible Fest във Facebook и на сайта на фестивала: www.impossiblefest.com

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Обществопреди 4 седмици

„Съвършено розово“ с нежен зов от сцената на 14 ноември и 13 декември

Lifestyleпреди 4 седмици

Стотици семейства се потопиха в непознати светове на „Lidl неделя в Музейко“

Обществопреди 4 седмици

Балет „АРАБЕСК“ представя Анжелен Прелжокаж

Музикапреди 4 седмици

Оратница се завръщат с национално турне и трети албум

Културапреди 4 седмици

Веселина Седларска описва своята борба с депресията в „Депресията ме обича”

Музикапреди 4 седмици

Теодосий Спасов и Иван Шопов ще изсвирят албума InFusion на живо

Културапреди 4 седмици

„Абсолютно забележителна история“ за тъмната страна на интернет славата

Музикапреди 4 седмици

KAZKA: Украинската група, която превзе БГ ефира

Музикапреди 4 седмици

“Непознат” ни запознава с Vanski

Обществопреди 4 седмици

“Да бъдеш Владо Пенев“ броени часове преди Нощта на театрите

Абонирайте се за нашия бюлетин

Горещо