Открийте ни и в

Lifestyle

TNT транспортира черепа на Тиранозавър рекс в Европа

MIKA

публикувано

на

TNT транспортира безопасно череп на Тиранозавър рекс, който е собственост на Центъра по биоразнообразие „Натуралис“ (Холандия), от Института по геоложки изследвания „Блек Хилс“ в Южна Дакота, САЩ, до Центъра за научни изследвания Рентгенова техника (EZRT) „Фраунхофер“ във Фюрт, Германия.

Добре запазеният череп е на женски Тиранозавър рекс на 66 млн. години, намерен при разкопки в Монтана, САЩ, през 2013 г. и станал собственост на  „Натуралис“ през 2014 г. Самият скелет ще бъде изложен  в Центъра по биоразнообразие в холандския град Лайден през септември 2016 г.

Във „Фраунхофер“ праисторическият череп ще бъде изследван със скенер с висока резолюция, проектиран да осигурява детайлни 3D структурни изображения. Центърът по биоразнообразие „Натуралис“ и Центърът за научни изследвания Рентгенова техника (EZRT) „Фраунхофер“ ще представят резултатите от изследването по-късно този месец.

TNT ще транспортира експоната обратно до САЩ в края на тази седмица.

Черепът, тежащ 690 килограма, измина цели 7800 км от САЩ в дървен сандък с дължина 1,90 м, подготвен много внимателно и запечатан добре.  TNT превози черепа на разстояние от 2785 км от Южна Дакота до летище „Джон Ф. Кенеди“, Ню Йорк, след което го транспортира с Боинг 747 до въздушния хъб на TNT в Лиеж, Белгия, и от там го превози с камион до Фюрт. По време на пътуването редовно бе докладвано за състоянието на черепа. По пътя си обратно експонатът ще направи спирка в Амстердам, за да участва в национално телевизионно шоу. Брандираният специално за събитието камион на TNT е оборудван с технология от последно поколение за проследяване и се кара от „спецшофьори“ от отдел „Специални услуги“ на компанията.

„Горди сме от възможността да помогнем на Центъра по биоразнообразие „Натуралис“ при пренасянето на този рядък скелет на Тиранозавър рекс в Европа – сподели Грант Кохрейн, директор на международен отдел „Специални услуги“ на TNT. – В TNT имаме нужните опит и компетентност, свързани с пренасянето на много специални товари. Това обаче е нашата първа възможност да транспортираме праисторически експонат с такава висока научна стойност.“

снимка: PR

 

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Музикапреди 4 седмици

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Lifestyleпреди 4 седмици

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Lifestyleпреди 4 седмици

OSMOSIS България бе отличена с приз „Зелена иновация“

Tехнологиипреди 4 седмици

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Tехнологиипреди 4 седмици

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Tехнологиипреди 4 седмици

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Lifestyleпреди 4 седмици

ГЕНИАЛНИТЕ СНИМКИ В НОВИЯ КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2020 СА ДЕЛО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ПРОВОКАТИВЕН ФОТОГРАФ ДЕЙВИД ЛАШАПЕЛ

Културапреди 4 седмици

Седемгодишна авторка дарява приходите от първата си книга за бездомните кучета

Музикапреди 4 седмици

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди 4 седмици

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо