Открийте ни и в

Lifestyle

Tullamore D.E.W. Irish Whiskey вдига наздравица

MIKA

публикувано

на

На 17 септември Tullamore D.E.W., второто най-популярно ирландско уиски в света отпразнува откриването на новата си дестилерия на стойност 35 млн. евро в родния си град Тъламор в сърцето на Ирландия. С потичането на първите капки алкохол от казана под аплодисментите на стотиците поканени гости това ключово събитие отбеляза връщането на производството на уиски в града;

60 години след като първата дестилерия затваря врати.

„Това е истинско ново начало за Tullamore D.E.W. и ние вдигаме наздравица, за да отбележим отварянето на нова вълнуваща глава в нашата 185-годишна история“, каза Глобалният бранддиректор на Tullamore D.E.W. Каспър МакРий. „Ирландското уиски е най-бързо развиващият се вид алкохол в света в момента и нашата дестилерия ще ни позволи да задоволим производствените си потребности през идните десетилетия“. Дестилерията на Tullamore е първата нова дестилерия, построена на зелено в Ирландия от повече от 100 години и до днес е едно от най-вълнуващите постижения във възраждането на ирландското уиски.

zx620y348_2386690

Присъстваха гости от цял свят, както и Министъра на земеделието, храните и морските въпроси от ирландското правителство Саймън Ковъни, който се върна отново тук, за да открие съоръжението, след като беше направил първата копка за дестилерията преди 12 месеца.

За тържествата по откриването в Тъламор се върна също и Том МакКейб (84 г.), бивш работник на първата дестилерия, който сега живее в Ню Джърси, САЩ. Том е работил три години като дестилатор в оригиналната дестилерия, преди да имигрира в Америка, и днес той се събра отново с брат си Фергал и сестра си Уна – първият момент от 1952 г. насам, в който тримата са заедно в Тъламор. На събитието Том сподели истории и спомени с друг бивш дестилатор и коренен жител на Тъламор – Пади Лоубридж (90 г.).

В реч на официалната церемония по откриването Министърът на земеделието, храните и морските въпроси в ирландското правителство Саймън Ковъни каза:“Ирландското уиски е звезда в небосклона на хранителната и питейната промишленост в Ирландия и е най-бързо развиващата се алкохолна напитка на световните пазари. Днес аз отново съм впечатлен от увереността на фирмите, които са инвестирали 1 млрд. евро в ирландското уиски за период от десет години. За мен беше удоволствие да направя първата копка на тази дестилерия в историческия град Тъламор, а днес първите капки златиста течност изтичат в бъчвите, за да преминат през умело контролирано отлежаване, обещаващо един висококачествен продукт и изключителни преживявания за посетителите. Това е нещо специално. Правителството се ангажира да защитава репутацията и идентичността на ирландското уиски, произвеждано от индустрия, която работи заедно за по-нататъшно увеличаване на износа на един устойчив, качествен и уникален ирландски продукт.“

zx620y348_2386708

Джон Куин, Глобален посланик на Tullamore D.E.W. също коментира: „Тази нова дестилерия връща Tullamore D.E.W. обратно към корените. Ние сме изключително годи с дестилерията на Tullamore и знаем, че нейното откриване е очаквано с нетърпение от нашите ключови пазари по целия свят. Гледаме напред, за да надградим досегашния си успех и да помогнем на новите ни почитатели по целия свят да открият магията на Tullamore D.E.W.“

За да отбележи възраждането на дестилерията, Tullamore D.E.W. пусна ограничена серия от 2014 бутилки Tullamore D.E.W. Celebratory Phoenix Single Batch, изключително изражение на гамата Tullamore D.E.W. Phoenix. Фениксът е много подходящ символ на Тъламор и Tullamore D.E.W. Той присъства в герба на града като почит към смелото му възстановяване, след като е бил почти изцяло унищожен от пожар заради опустошителна авария с балон с горещ въздух през 1785 г. и е символ на издръжливостта, оптимизма и напредъка – качества, които са допринесли за отварянето на дестилерията Tullamore.

Дестилерията Tullamore включва четири ръчно изработени казана, проектирани, така че да наподобяват оригиналните казани на старата дестилерия; шест ферментатора с вместимост 34 000 литра всеки и склад за 100 000 бъчви. Дестилерията Tullamore използва най-чистата природна ирландска вода от близките планини Слийв Блум и има капацитет да произвежда еквивалента на 1,5 млн. каси Tullamore D.E.W. годишно.

zx620y348_2386701

Tullamore D.E.W. второто най-продавано ирландско уиски в света, което бележи двойно увеличение на глобалните си продажби до над 850 000 каси (9 л.) от 2005 г. насам. Известно по целия свят със своя мек и нежен вкус, Tullamore D.E.W. Irish whiskey е тройно дестилирано и е комбинация от всички три вида ирландско уиски – зърнено, малцово, дестилирано в казан. Сладката мекота на зърненото уиски, лекият аромат от казана и плодовите нотки на малца отличават Tullamore D.E.W. от всички останали ирландски уискита. Призовата гама на Tullamore D.E.W. включва Tullamore D.E.W. Original(оригинално), Tullamore D.E.W. Phoenix (Феникс), Tullamore D.E.W. 12 Year Old Special Reserve(12-годишно специална резерва) и Tullamore D.E.W. 10 Year Old Single Malt(10-годишно сингъл малц).

За да отбележи откриването на новата си дестилерия, Tullamore D.E.W. пусна празнична серия от 2014 бутилки Tullamore D.E.W. Celebratory Phoenix Single Batch. Тази ограничена серия се продава в избрани луксозни ирландски магазини.

Открийте ни във Facebook

zx620y348_2386707

„A Parting Glass“

Подготвяйки откриването на новата си дестилерия, Tullamore D.E.W. Irish whiskey организира кампанията „Parting Glass“ (Наздравица за ново начало), глобално онлайн проучване за най-добрите наздравици, отбелязващи началото на нови етапи в живота.

Кампанията е вдъхновена от награждавания късометражен филм „A Parting Glass“, излязъл в края на 2013 г., с който Tullamore D.E.W. влиза в сърцата на почитателите по целия свят. Филмът представя четирима млади приятели, които се приготвят да вдигнат чаша, за да кажат „довиждане“ на свой приятел – но не поради причината, за която се сещаме. Очарователно заснет в хълмистата ирландска природа, филмът е създаден от нюйоркската агенция Opperman Weiss и е режисиран от Лорънс Дънмор от компанията на Ридли Скот RSA Films.

Филмът може да бъде гледан тук.

Тъламор е среден по големина град в графство Офали с население 15 000 души, разположен в централната част на Ирландия на около 100 км. западно от Дъблин. Слийв Блум (Slieve Bloom) на север се счита за една от най-старите планински вериги в Европа, а на юг се намира Лок Бура (Lough Boora) – обширен природен резерват. Градът е свързан с Дъблин посредством Големия канал (Grand Canal) – стар търговски воден път, връзка между столицата и могъщата река Шанън в западна Ирландия.

Tullamore D.E.W. е най-известният продукт за износ в града, създаден в далечната 1829 г. Въпреки затварянето на оригиналната дестилерия през 1954 г. градът винаги е бил гордо асоцииран с Tullamore D.E.W., а посетителският център Tullamore D.E.W., отворил врати през 2012 г., се е превърнал в популярна туристическа забележителност.

За ирландското уиски:
Днес ирландското уиски е най-бързо развиващият се вид алкохол, като новото поколение потребители открива неговия мек вкус и приятен характер.
Този вид алкохолна напитка е имала бурно минало – от разцвета ѝ в началото на ХХ в., когато търсенето ѝ по целия свят е огромно, се стига до нейния сериозен упадък, причинен първо от забраната на алкохола, а след това от политическата нестабилност в Ирландия и икономическото съперничество с Великобритания.

За сравнение, шотландското уиски, което не е било повлияно от същата тази предизвикателна конкурентна среда, бележи поредица от успехи и става основното вносно уиски на големите пазари като Северна Америка и Великобритания.

Ирландското уиски почти изчезва от Америка и всъщност може би е било спасено благодарение на употребата му в ирландското кафе, което става много популярно на Западния бряг.

С модернизирането на целия сектор на производство на уиски в Ирландия Tullamore D.E.W. преминава през няколко различни собственици. То става част от семейството на William Grant & Sons през 2010 г.

William Grant & Sons Holdings Ltd е независима семейна дестилерия, основана от Уилям Грант през 1887 г. Днес компанията притежава някои от водещите марки шотландско уиски, включително най-награждаваното сингъл малц уиски в света Glenfiddich®, гамата ръчно изработени сингъл малц уискита Balvenie® и третия най-продаван смесен скоч в света Grant’s®, както и други знакови марки като Hendrick’s® gin, ароматния ром Sailor Jerry® и Tullamore D.E.W.® Irish whiskey

За повече информация за фирмата посетете www.williamgrant.com

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Подаръци за потребителите на Lidl и през лятото

MIKA

публикувано

на

от

Лидл България продължава да изненадва своите потребители и през август с любимата игра „33 ваучера х 3 000 лв. за пазаруване в Lidl“. След големия интерес и хилядите участници в предишните две издания на лятното предизвикателство 33х3000 и тази година веригата ще зарадва още 33 от своите клиенти с ваучери, всеки на стойност 3 000 лв. Късметлиите ще могат да използват своите Lidl средства многократно, за закупуване на любимите си продукти, до изчерпване на сумата.

Всички желаещи да изпробват късмета си и да се съревновават за една от наградите, трябва да пазаруват през август в магазините на веригата в страната за минимум 33 лв. и да регистрират своята бележка на www.lidl.bg/3000. Късметлиите ще бъдат избрани на случаен принцип след края на играта.

Лятната игра на веригата продължава от 1 до 31 август 2020 г. В рамките на този период всеки потребител на Lidl може да участва неограничен брой пъти, като всеки път трябва да регистрира различен касов бон. Всички участници следва да запазят своята касова бележка и да представят копие от нея при получаване на награда, в случай, че са един от 33-мата победители.

Печелившите участници ще бъдат изтеглени на 1 септември и обявени на страницата на Лидл България най-късно на следващия ден. Повече информация и пълните условия на играта може да откриете на www.lidl.bg/3000

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air Унгария е първата авиокомпания със сертификат за въздушен превозвач от EASA

MIKA

публикувано

на

от

Wizz Air Унгария, най-големият филиал на най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания* в Европа, обяви днес, че става първата авиокомпания от своя ранг в Европа, чийто компетентен орган, отговорен за надзора на безопасността, считано от 1 август 2020 г. ще бъде Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA). Унгария, като държава-членка на ЕС, ще продължи да бъде считана като „държава на произход на превозвача“ по отношение на сертификата за въздушен оператор на авиокомпанията.

Основният регламент на EASA (ЕС) 2018/1139 въведе през 2018 г. възможността организации, опериращи в повече от една държава-членка на ЕС, като Wizz Air, да поискат EASA да действа като компетентен орган, отговорен за надзора върху безопасността и сертифицирането.

Този регулаторен преход ще подкрепи многонационалното разширяване на групата на Wizz Air, която управлява флотилия от 126 модерни самолета Airbus A320, летящи до 46 държави и свързващи над 160 града. Надзорът на EASA ще даде възможност на авиокомпанията да засили сътрудничеството с националните органи за гражданска авиация на своите настоящи и бъдещи пазари. Wizz Air Унгария ще продължава да лети под унгарския флаг, а Унгарската служба за гражданска авиация ще продължава да упражнява регулаторен контрол върху оперативния лиценз и разрешителните за опериране на различни маршрути на превозвача.

Днешната новина идва заедно с новата ера на безопасни пътувания. Наскоро Wizz Air въведе разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „С удоволствие съобщавам, че Унгария е първата държава-членка, която внедрява иновации в европейското регулиране на авиокомпаниите, а Wizz Air Унгария е първата авиокомпания, която ще разчита на EASA като европейски компетентен орган да контролира сертификата ѝ за въздушен оператор. Този основополагащ регулаторен модел между унгарските и европейските власти свидетелства за амбициите на Wizz Air да расте и въвежда много нови възможности за иновации в отрасъла, както е правила всеки ден през последните 16 години.“

Патрик Ки, изпълнителен директор на EASA, заяви: „Ние сме много щастливи да посрещнем такава млада и динамична авиокомпания като първия самолетен оператор под надзора на EASA. Сертификатът за въздушен оператор на ЕС е подходящ за авиокомпании като Wizz Air, които имат множество оперативни бази в различни държави-членки. Като централизиран компетентен орган за операциите на Wizz Air, EASA ще гарантира прилагането на международно признат висок стандарт за надзор над авиокомпанията.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските през финансовата 2019 г. сред европейските авиокомпании (57.2 гр/км/пътник).

Продължете понататък
Музикапреди 3 седмици

Alanis Morissette с нов албум Such Pretty Forks In The Road

Кинопреди 4 седмици

„Кръв във Виена“ от автора на „Шерлок“ и „Доктор Кой“ с премиера по EPIC DRAMA на 12 юли

Музикапреди 4 седмици

Фестивалът EXIT 2.0 с намален капацитет на присъстващите

Културапреди 3 седмици

„Пеперуда в леда“ – ново от автор №1 на New York Times Силвия Дей

Класическапреди 2 седмици

METALLICA & SAN FRANCISCO SYMPHONY с продължение „S&M2“

Културапреди 3 седмици

Книга събира 52 мъдрости от цял свят

Културапреди 4 седмици

„Лятото, когато срещнах Джак“ – книга, вдъхновена от истинската история на Джон Ф. Кенеди

Кинопреди 3 седмици

„Милиарди“, „Династията на борджиите“ и много други по БНТ 1

Културапреди 2 седмици

„Памет и справедливост” от Даниела Колева – как помним комунизма и защо?

Lifestyleпреди 4 седмици

Красимир Матаров с две награди за мобилна фотография от престижния международен конкурс „35AWARDS“

Горещо