Открийте ни и в

Lifestyle

Turkish Airlines възобновява част от международните си полети

MIKA

публикувано

на

снимка: Chad Slattery

През този месец Turkish Airlines ще възобнови част от своите международни полети. Това се случва след близо двумесечна пауза, въведена като част от мерките за предотвратяване на разпространението на COVID-19. Първите новостартирали маршрути на авиокомпанията са до Великобритания, Германия и Холандия, а от 19 юни отново ще бъдат пуснати и част от тези до САЩ и Далечния Изток. Към момента се очаква полетите от и до България да бъдат подновени през юли.

Основана през 1933 г. с флотилия от едва 5 самолета, Turkish Airlines лети до над 315 дестинации по целия свят – повече от всяка друга авиокомпания в глобален мащаб. Заради пандемията COVID-19 и като част от мерките, предприети с цел да се ограничи разпространението ѝ, през март превозвачът трябваше да спре международните си полети за няколко месеца. От 11 юни Turkish Airlines започна да възобновява част от тях, а от 1 юни – и вътрешните маршрути. Полетите до Чикаго, Вашингтон и Шанхай са сред първите, които ще бъдат подновени на 19 юни, следвани от тези до Маями – на 22 юни, и до Лос Анджелис, Хонконг и Сеул – на 24 юни. Пълният списък с маршрути за този месец може да бъде открит на официалния уебсайт на авиокомпанията тук.

В сегашната предизвикателна и динамична ситуация Turkish Airlines предлага на пасажерите гъвкави възможности за пътуване. Всички клиенти, закупили билети в периода 21 март – 20 юни 2020 г., могат да ги презаверяват за друг полет до 31 декември 2021 г. или да ги заменят за отворен билет. Безопасното и удобно пътуване за всички пътници е основен приоритет на Turkish Airlines, затова авиокомпанията е взела нови допълнителни мерки за сигурност, включващи безплатни хигиенни комплекти, предоставяни на борда, ограничаване на броя лични вещи, позволени на борда, разполагане на защитни панели на точките за обслужване, както и въвеждане на автоматизирани гишета за чек-ин на багажа, нови правила за бординг, започващ вече с пасажерите от последните редове, назначаване на хигиенни специалисти като част от екипажа и други.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Viasat Explore стартира „Австралийски спасителен отряд“

MIKA

публикувано

на

от

Пригответе се за нови приключения с любимия ни спасителен екип на юг от Екватора! В района на Уитсъндей, Северен Куинсланд в Австралия, екипът се захваща с критични спасителни мисии… Сезон 2 на „АВСТРАЛИЙСКИ СПАСИТЕЛЕН ОТРЯД“ започва по VIASAT EXPLORE на 30 юли, четвъртък, в 22:00. Междувременно повторение на сезон 1 можете да видите всеки четвъртък от 22:00 или събота от 20:30.

Спасителите трябва да се справят с район, опустошен от скорошен циклон Категория 4, причинил огромни щети и покрил територията с потрошени превозни и плавателни средства. Въоръжен с австралийска издръжливост и решителност, екипът се справя с всяко предизвикателство, като не забравя и да се забавлява при това.

Пълна с напрежение, вълнения и приятелство, поредицата показва как хората се справят с несгодите, за да помогнат за поддръжката на една от най-красивите брегови линии в света в добро състояние.

Продължете понататък

Lifestyle

Lana Del Rey издава дебютна книга с поезия!

MIKA

публикувано

на

от

Lana Del Rey, снимка: Mat Hayward/Getty Images

Номинираната за ГРАМИ носителка на награда Brit, мултиплатинената изпълнителка и автор на песни Lana Del Rey, представя дебютната си книга с поезия – Violet Bent Backwards Over the Grass.

Колекцията включва над 30 поеми, сред които заглавията Never to Heaven, The Land of 1,000 Fires, Past the Bushes Cypress Thriving, LA Who Am I to Love You?, Tessa DiPietro, Happy, Paradise is Very Fragile, Bare Feet on Linoleum и много други. Красивото издание с твърди корици включва написани на ръка текстове от самата Lana и нейни оригинални фотографии. Премиерата на книгата е на 29ти септември 2020.

В допълнение към печатното издание, поезията на Lana Del Rey оживява и в специална аудио книга. 14 избрани поеми, прочетени от самата Lana Del Rey под акомпанимента на музика от дългогодишния й сътрудник, носителят на ГРАМИ Jack Antonoff, който е музикален продуцент на последния й албум “Norman F**cking Rockwell”. Аудио изданието ще излезе на 28ми юли 2020 и ще бъде налично за сваляне в електронен формат във всички водещи платформи за аудио книги. Аудио книгата ще излезе на физически носител във формат стандартно CD и винил на 2ри октомври 2020.

Lana Del Rey: “Violet bent backwards over the grass е първата ми книга с поезия. Текстовете са искрени, еклектични и непретенциозни. Точно затова съм горда с резултата, защото са написани в автентичен стил. Щастлива съм да даря значителна част от приходите от книгата на американските организации, които винаги съм искала да подкрепя, заради преживяванията и опита ми, които до голяма степен оформиха моя житейски път.

Продължете понататък

Горещо