Открийте ни и в

Lifestyle

Turkish Airlines кани своите пътници на пътешествие на „Петте сетива“

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Turkish Airlines, носител на отличието „Най-добра авиокомпания в Европа“ на Skytrax за шест последователни години, представи своята нова телевизионна реклама в неделя, 4 февруари, по време на най-гледаното шоу в историята – Супербоул, финалът на 52-рото издание на първенството на Националната футболна лига на САЩ.

Режисьор на клипа е носителят на редица награди датчанинът Мартин Аамунд. Рекламата ще бъде излъчвана в десетки страни в Европа, Южна Африка, Далечния изток, Близкия изток, Северна и Южна Америка, до които авиокомпанията лети. Снимките на рекламата приключиха преди месец, като бяха проведени в различни страни, обслужвани от Turkish Airlines, в Северна Европа, Африка и Далечния изток.

Заснет при екстремни метеорологични условия – при температури до 50°C в пустинята Сахара и под 0°С в земите на Северното сияние, рекламният клип прославя магията на човешкия организъм да издържа на различни условия. „Разшири своя свят“ е призивът към зрителя да изследва света чрез своите пет сетива.

Сетивата ни дават възможността да усетим света по уникален начин. Докосване, мирис, звук, зрение и вкус са петте магични начина да се пренесем на дадено място и да изживеем момента, да го почувстваме и запомним. Чрез петте сетива се съхраняват някои от най-ценните спомени, които могат да ни пренасят във времето. Уникалното на тези внушителни пътувания е, че най-често се вдъхновяват от най-малките детайли – независимо дали това е аромат на цвете или вкус на подправка. Кампанията „Five Senses“ („Петте сетива“) насърчава зрителите да изпитват чувство на благоговение както от вселената вътре в човешкото тяло, така и от невероятната планета, с която Turkish Airlines ни свързва.

Ахмед Олмущур, Главен маркетинг директор на Turkish Airlines, коментира дебюта на новата кампания на Супербоул:

„Като авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга, ние твърдо вярваме, че нашата мисия е много по-голяма от това да превозваме пътници до тяхната дестинация. Ние активно ги насърчаваме да открият света и чрез него да опознават себе си. Нашата кампания „Петте сетива“ има за цел да подчертае опита, който всяко пътуване носи, за да ни помогне да открием неизвестното чрез нашите пет сетива. Ние сме повече от доволни от обратната връзка и резултатите от нашите рекламни кампании със световно известни личности. Миналата година кампанията ни с Морган Фрийман пожъна огромен успех. Сега очакваме новото ни сътрудничество с Д-р Оз да е също толкова ползотворно. Стремим се да затвърждаваме лидерската си позиция чрез нашата мисия „Разшири своя свят“, която да вдъхнови целият свят да търси нови открития.“

Световноизвестният сърдечен хирург и телевизионна звезда Д-р Мехмед Оз подчертава значението на изключителното преживяване на пътниците:

„Като лекар, посветил живота си на разкриването на чудесата на човешкото тяло пред света, аз съм развълнуван да работя с Turkish Airlines в техния изключителен проект „Петте сетива“. Заедно ще проследим уникалните преживявания, които можем да имаме на различни места по света, позовавайки се на любопитството и откривателското чувство на нашата публика.“

Новата кампания следва примера на изключително успешната реклама с участието на Морган Фрийман, която се излъчи по време на рекламната пауза на Супербоул през 2017 г. и се превърна в една от най-гледаните реклами на Супербоул в YouTube с 53 милиона показвания. През 2016 г. Turkish Airlines спонсорират кино хита „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и излъчват рекламата си като част от спонсорството на Супербоул за пръв път пред аудитория от над 800 милиона души по целия свят. Друг рекламен клип на авиокомпанията – „Коби срещу Меси: The Selfie Shootout“ с участието на Лионел Меси и Коби Брайънт, бе избран от YouTube за най-доброто комерсиално видео на последното десетилетие.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо