Открийте ни и в

Театър и постановки

Възторжени аплодисменти за шоу спектакъла „Големанов“

снимка: PRВъзторжените аплодисменти на повече от 4000 лекуващи зрители гръмнаха в знак на благодарност към актьорите и музикантите от шоу спектакъла „Големанов” в летните театри на Бургас и Пловдив. Турнето на комедията по Ст. Л. Костов заедно с Берковската духова музика, Йордан Йончев-Гъмзата и Нина Николина предизвика небивал интерес и фурор сред публиката.

Проектът ще бъде показан в София на 18 ноември в зала 1 на НДК.

MIKA

публикувано

на

Възторжените аплодисменти на повече от 4000 лекуващи зрители гръмнаха в знак на благодарност към актьорите и музикантите от шоу спектакъла „Големанов” в летните театри на Бургас и Пловдив. Турнето на комедията по Ст. Л. Костов заедно с Берковската духова музика, Йордан Йончев-Гъмзата и Нина Николина предизвика небивал интерес и фурор сред публиката.

Проектът ще бъде показан в София на 18 ноември в зала 1 на НДК.

Проектът на „Мелпомена” събра на една сцена артисти от различни формации и представи една модерна концепция на театралното изкуство. Подобен сценичен експеримент, съчетваващ театъра с жива музика на открито, не е правен до момента в България. Режисьор на пиесата е покойният режисьор Георги Стоилов, основател на „Мелпомена”.

Поройният дъжд в града под тепетата, който се изсипа минути преди началото на представлението, не отказа верните почитатели на театъра. Публиката търпеливо изчака дъжда и се наслади на страхотната игра на Любо Нейков, Елена Петрова, Мария Статулова, Стефан Рядков, Силвия Лулчева и Мирослав Кьосев.

„Lihnida” („Охридското езеро”) в изпълнение на Нина Николина и Берковската духова музика вдигна завесите.  Актьорът Стефан Рядков в ролята на Горилков направи дует с Нина Николина на песента „Пуста младост”. В летния театър на старопрестолния град прозвучаха още и любимите „Месечина” и „Гергьовден”. Всички музиканти бяха облечени в автентични фолклорни носии. А на „Месечина” екзалтираната публика избухна и аплодира горещо виртуозния Йордан Йончев-Гъмзата, който освен със свирене на тромпет, показа и певчески умения в дует с Нина Николина.

снимка: PR

Пиесата акцентира на пиперливи злободневни моменти от политическия живот в началото на миналия век, показвайки съвременния образ на кандидата за власт. Политическата сатира в текста е силно актуална. Като че ли създаден, за да бъде изигран от гениалния Любо Нейков, образът окарикатурява необузданите амбиции за власт, пари и слава. Вманиаченият кандидат за министерско кресло съвсем губи чувството си за мяра и постепенно разкрива лукавия си нрав, лицемерие и глупост. „Аз съм готов за всяко министерство, каквото ми дадат”, възкликва героят на Нейков.  Красивата съпруга на Големанов – Живка /Елена Петрова/ допълнително подсилва скъперничеството му, хленчейки постоянно за пари. Безупречният Стефан Рядков майсторски се претворява в ролята на Горилков, Мария Статулова зрителите могат да видят в образа на баба Гицка,  Мирослав Косев като Чавдаров, а Силвия Лулчева като министершата.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 седмици

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 седмици

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 седмици

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 седмици

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 седмици

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Lifestyleпреди 2 седмици

Естетична клиника NeoEffect отвори врати в София

Tехнологиипреди 2 седмици

Филмово производство в облака – Microsoft и The Walt Disney Studios ще разработват съвместно иновации

Lifestyleпреди 2 седмици

Huawei представя новата си кампания „Истински истории“, в които технологичният прогрес работи, за да направи света по-добро място за живеене

Горещо