Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Общество

Vesper Photo Studio:”Перфектният кадър днес не винаги е перфектният кадър утре”

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Vesper photo studio е най-новото дизайнерско фото студио в София, което носи различно настроение и енергия. Мирослава Дерменджиева, фотографът зад кулисите на студиото, възприема фотографията като изкуството, което представя действителността по-красива отколкото е.

Перфектният кадър днес не е перфектният кадър утре. Ключът в работата и качеството на Vesper photo studio е усета на Мирослава да съчетава в работата си хармония, естетика, емоция и техника.

„Най-важното във фотографията е да дам частица от себе си във всеки кадър. Да запечатам емоцията, която е протекла между мен и модела или настроението, което съм изпитала, когато съм била на дадено място. Няма две еднакви снимки. Независимо дали двама фотографи ще заснемат една и съща сцена, тя никога не е еднаква. Всеки пречупва кадърът през своето светоусещане, своята емоционалност и през житейския път, по който е минал.“ – казва Мирослава Дерменджиева. „Като професионалист аз се развивам непрекъсното. В работата си влагам много любов, тъй като процесът на снимане е дълъг, независимо къде се правят снимките.“

Vesper photo studio е дизайнерско студио по проект на Gamma design и е оборудвано с водещата швейцарска техника BRONCOLOR. Vesper photo studio е първото студио, което използва най-новата иновация на BRONCOLOR – импулсното осветление siros 800s, даващо възможността да се контролира чрез ipad и iphone. BRONCOLOR се отличава с изключителна прецизност по отношение на качеството на светлината.

„Тази година посетих фабриката на BRONCOLOR в Базел и видях как всяка една част се асемблира ръчно от високо квалифициран персонал. Веднага разбрах защо това е предпочитаното оборудване от фотографите на световно ниво.“ – споделя впечатления Мирослава. “На място имах практически занимания с професионални модели и успях да работя с всички продукти, които бяха необходими за избраните от мен фотосесии. През цялото време бях придружавана от един от консултантите и фотограф на BRONCOLOR – Урс Рехер.“

Vesper photo studio предлага възможност за най-различен тип фотография: портретна, детска, художествена, модна и семейна. Студиото е просторно и има различни интериорни елементи, които могат да се използват като реквизит.

За своите клиенти Vesper photo studio предлага различни възможности за отпечатване на снимките. За Мирослава е важно хората да ценят фотографията като произведение на изкуството. Затова влага много желание и старателност в реализирането на крайния продукт, защото времето минава, но снимките запечатват спомените, които остават завинаги. Клиентите могат да отпечатат своите снимки на различен вид хартия, да си поръчат отпечатване на фотографии на Hahnemuhle Fine Art хартия с галерийно качество или цялостна фотокнига, изработена по индивидуална поръчка.

Това което отличава Vesper photo studio от стандартните фотостудия е концепцията на Мирослава по отношение на дизаина на студиото реализиран от Gamma design. Категоричното желание на Миролсава е да предостави на клиентите си едно незабравимо преживяване още с влизането. В просторната приемна на студиото цари уютна атмосфера, целяща да предразположи хората да се почувстват като у дома си. Да изпият чаша кафе или чай, докато обсъждат предстоящата фотосесия и очакванията си от нея в приятелски разговор, преди да слязат на долното ниво, където се намира същинското студио. Приятелското и човешко отношение е ключът към успешната работа според Мирослава, която с удоволствие изслушва желанията на клиентите си (особено на най-малките), защото знае че всяко желание е важно. Точно това е целта – да предостави на всеки възможността за няколко часа да се пренесе в магическа атмосфера, достъпна за всеки. Въпреки дизайнерският характер на студиото, то е насочено към широк кръг публика на конкурентни цени.

Оборудването на Vesper photo studio е изцяло на швейцарската фирма BRONCOLOR и включва импулсно осветление Siros 800s, гарантиращо продължителност на светкавицата от 1/13000s и постоянен цвят през цялото време. Обхвата им варира до 9 F стопа. Различните светлинни модификатори на фирмата като софтбоксове, бюти диш, рефлектори, пчелни пити, клапи помагат за реализирането на различни фотосесии, в зависимост от концепцията и желания резултат. Студиото също така разполага с един от най-желаните продукти на BRONCOLOR от фотографите на световно ниво PARA. Това е не просто модификатор, а отделна светлинна система, която дава възможност да се постигне ефект на фокусирана или дефокусирана светлина. За външните фотосесии Vesper photo studio разполага с Move Outdoor Kit на BRONCOLOR. Студиото е оборудвано с roof track system, която помага неимоверно много в работния процес, достигайки до позиции невъзможни за обикновен статив. Системата също е швейцарска на фирмата  FOBA.

 

Мирослава Дерменджиева снима с камера NIKON D800Е, която е снабдена с широк диапазон обективи, позволяващи да покрият цялостния спектър от обективи, които са нужни да покрият изискванията за различните типове фотография: от широкоъгълни обективи (за пейзаж), през различни варио обективи, даващи възможност за избор според целта (портретна или модна фотография), и макро обектив, който позволява детайлно фокусиране. Всички обективи са Nikkor на Nikon.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Галерия

Луис Басат се завръща в България за изложба в Националната галерия

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Луис Басат, една от най-ярките креативни личности на нашето време, пристига в България за oткриването на изложбата „Колекция Басат. Съвременно изкуство в Испания“, която ще представи част oт произведенията от колекцията в Националната галерия, Двореца,  от 1 март до 9 април 2018. За създаването на една от най-значимите колекции за съвременно изкуство, известният рекламист ще разкаже в лекцията си „Животът на един колекционер“ на 28 февруари от 18 часа в изложбената зала на Roca – Експо Баня София. Събитията са основният принос на Испания към културната програма за председателството на България на Съвета на Европейския съюз.

Изложбата включва 84 творби на световноизвестни автори, ключови фигури за изкуството на XX век, като Пикасо, Миро, Барсело, Тапиес, Карел Апел, Александър Калдер, Анди Уорхоу и Кристо. Те ще бъдат представени лично от колекционера и от посланика на Кралство Испания в България Франсиско Хавиер Перес-Грифо и де Видес в официално откриване на 1 март от 18 часа.

В последите четиридесет години Луис Басат и съпругата му Кармен Ореляна създават „Колекция Басат” – един от най-представителните фондове с ключови произведения от историята на изкуството на XX век. От 1973 насам колекцията постоянно нараства с творби от международно признати артисти. Фондът разполага с над три хиляди образеца на живописта, скулптурата и графиката, които предлагат глобален поглед и върху каталунското и испанското изкуство от периода  след Гражданската война до наши дни. От 2009 седалището на колекцията е в Матарó, малко селище до Барселона, със споразумение между дружеството „Музей за съвременно изкуство в Матаро“ и „Колекция Басат”. Намира се в сградата „Нау Гауди”, първият архитектурен проект на Антонио Гауди от 1883.

Това е четвъртото посещение на колекционера в България. В края на 2016г.  той пристигна с 33 творби от личната си колекция на изложба в Националната галерия, Квадрат 500. Тогава той представи и последната си книга „Креативността“ на отворена лекция в Аулта на Софийския университет, на която присъстваха над 400 студенти, журналисти и професионалисти от рекламния бизнес. На тържествена церемония в Министерство на външните работи Луис Басат получи и отличието “Посланик на добра воля” от заместник-министъра на външните работи Румен Александров.

Луис Басат е един от най-известните испански рекламисти и колекционери. Семейството му е със сефарадско-еврейски корени и произхожда от Шумен. През 1912 се мести в Истанбул, минава през остров Корфу и се установява в Барселона. На 24-годишна възраст прочита „Изповедите на един рекламист“ на Дейвид Огилви, книга, която определя призванието му и чертае една дълга траектория, за да го превърне в най-известния испански рекламист в света. На 25 години създава своята първа рекламна агенция. През 1975 основава рекламната агенция Bassat & Asociados, днешната Bassat Ogilvy, част от Ogilvy & Mather Group. Развива едни от най-известните световни марки, организира рекламната кампания за Олимпийските игри в Барселона през 1992, носител е на над 400 награди в областта на рекламата. През 2004 името му фигурира в списъка на „Най-влиятелните мъже в рекламата”. През 2006, когато навършва 65 години и се пенсионира, Bassat Ogilvy е първа сред рекламните агенции на Иберийския полуостров.

Проектът се осъществява по инициатива на Институт Сервантес и Посолството на Испания в партньорство с Националната галерия в София,  Рока България, УниКредит Булбанк, Ogilvy Group Bulgaria и Фондация „Отворени изкуства“ и със  сътрудничеството на Столичната община.

Програма на събитията от посещението на Луис Басат в България:

/1 март, 11 часа – Национална галерия, Двореца, Бална зала, (пл. „Княз Александър I“ № 1)

// Пресконференция

/ 1 март, 18 часа – Национална галерия, Двореца,  (пл. „Княз Александър I“ № 1)

// Официално откриване „Колекция Басат. Съвременно изкуство в Испания“

Изложбата продължава от 1 март до 9 април 2018

/ 28 февруари, 18 часа – изложбената зала Roca – Експо Баня София

// Лекция „Животът на един колекционер“

Продължете понататък

Lifestyle

Двудневен фестивал открива рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

През уикенда на 31 март и 1 април, за втора поредна година, край бреговете на река Струма ще се проведе Outdoor & White Water Fest, с който ще бъде дадено официално началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Домакин е Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.

След като близо 800 човека посетиха първото издание на събитието миналата година, през 2018 г. се очаква фестивалът със свободен достъп да посрещне над 1200 човека с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.

Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и, разбира се, да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле.

Едни от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров и представители на местните общински власти, които ще отправят към публиката важни послания за съдбата на българската природа и значението на  локалния туризъм за развитието на региона.

Уютен палатков лагер, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще подслони  почитателите на къмпингуването, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината, като същевременно не остават далеч от фестивалното парти настроение на музикалната сцена.  Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.

Първото издание на Outdoor & White Water Fest през 2017 г. утвърди дългогодишната традиция в последната седмица на март пролетното пълноводие да бъде отбелязвано  с  DJ парти, специални гости, демонстрационни спускания и придружаващи активности. Всяка година събитието е посрещано от стотици почитатели на водните спортове в тихи и бързи води, нетърпеливи да се отдадат на страстта си и да го отпразнуват с приятели.

Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция  в района пред една широка аудитория като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.

Как да стигнем до Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет: на 120км. от София по магистралата  Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно – GPS: 41.834594,23.15307

Подробности за програмата и участниците ще бъде представена съвсем скоро.

Официална Facebook страница на Outdoor & White Water Fest
https://www.facebook.com/whitewaterfest/

Продължете понататък
Галерияпреди 1 минута

Луис Басат се завръща в България за изложба в Националната галерия

Lifestyleпреди 6 минути

Двудневен фестивал открива рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле

Tехнологиипреди 8 минути

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

Кинопреди 14 минути

Гледаме “Смартфонът-Беглец” в конкурсната програма на София Филм Фест

Културапреди 24 часа

Излиза „Хазарски речник“, шедьовърът на Милорад Павич

Музикапреди 24 часа

Камила Кабейо обяви първото си самостоятелно турне – “Never Be The Same Tour”

Културапреди 24 часа

Нов роман за почитателите на мръсни книги

Музикапреди един ден

Рики Мартин представя нов сингъл на фестивал в Дубай

Кинопреди един ден

Куп звезди на премиерата на „Привличане“ в София

Културапреди един ден

Излезе „Вещерът: Огнено кръщение”- част пета от хитовата поредица за Гералт от Ривия

Горещо