Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Tехнологии

Viber представя изложбата My City, My Vibe: Stickers Trip Around the World по време на фестивала ONE DESIGN WEEK 2016

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Viber, едно от водещите в света приложения за комуникация, с повече от 754 милиона уникални потребители в цял свят, ще участва в тазгодишното издание на фестивала One Design Week, което ще се проведе в периода от 10-ти до 19-ти юни в гр. Пловдив.

Изложбата „My City, My Vibe: Stickers Trip Around the World“ представя стикери от топ финалистите в конкурса My City, My Vibe на Viber, както и  най-отличителните стикери от българските участници.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”650″]viber stickers[/media-credit]

Експозицията стартира на 12-ти юни с откриване от 12:00 в SOUND.TRAP Пловдив и ще представлява своеобразна разходка из световните градове, вдъхновили всеки един от създателите на стикери. Събитието може да бъде посетено и онлайн на: https://www.eventbrite.com/e/creating-a-mood-board-for-a-brand-tickets-25861769248

Осмото издание на международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK тази година изследва съвременния дизайн – многобройните му измерения и въздействието, което има върху нашия живот. Специално за събитието идва и Ейнав Рошу, главен UI и UX дизайнер във Viber, която ще бъде почетен гост и ще участва с презентация по време на официалния форум и работилница. На 17-ти юни, по време на форума, тя ще говори за добрите и лошите практики при дизайна на интерфейси и ще сподели вътрешна информация за процесите в компанията.

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”650″]sticker 2[/media-credit]

На 19-ти юни, по време на работилницата, първите записали се 20 души (запиши се тук) ще имат възможността да се срещнат лично с Ейнав Рошу и да чуят и работят по усвояването на техника, използвана в т.нар UX/User Experience дизайн – дизайн на потребителското изживяване. Освен това, участниците ще се занимаят и със създаването на вдъхновяващи колажи (moodboard). Работилницата ще започне с инструктаж относно основните характеристики на колажите (moodboard), а участниците ще трябва да създадат 3 предложения, представящи различни подходи към дизайна на работното пространство. Също така, ще бъде показан начинът, по който Viber е променил своя бранд и moodboardinga, спомогнал процеса на тази промяна.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

eMAG разкрива кои са среднощните купувачи на онлайн сайта

MIKA

публикувано

на

от

Стефана Здравкова, директор eMAG.bg, снимка: ПР

Едно от съществените предимства на онлайн пазаруването е 24-часовият достъп до предложенията на електронните магазини. Именно от това се възползват много потребители, които пазаруват на eMAG.bg след полунощ.

Основният мотив на среднощните купувачи е съвсем разбираем – те искат да разгледат всички предложения на спокойствие след приключване на работния ден и семейните ангажименти, и внимателно да обмислят
бъдещите покупки. Според статистиката на eMAG.bg, среднощните потребители са най-активни в часовия пояс 0-1 часа през нощта, когато са регистрирани най-много поръчки. Общият брой покупки за цялата 2016
година, извършени в часовете между полунощ и 6 сутринта, е 31981. Това прави средно по почти 15 поръчки на час.

Анализът на eMAG.bg дава информация и за най-популярните продукти, които пазаруващите нощем купуват. Интересното е, че на първо място са пелените за бебета, следвани от еспресо кафе машините и мобилните телефони. Можем само да гадаем дали между двата продукта първенци има нещо общо – родителите имат нужда от кафе, за да останат будни и да се грижат за своите наследници.
Разбира се, има и много потребители, които са изпълнени със страст към най-популярната съвременна джаджа – смартфонът. Това се доказва от водещата като обем поръчвани продукти категория при нощното
пазаруване – аксесоарите за телефони.

„Големият брой поръчки в малките часове демонстрира нагледно предимствата на онлайн търговията – 24 часов достъп до предложенията и удобството да пазаруваш независимо къде се намираш стига да имаш
достъп до Интернет“ каза Стефана Здравкова, Директор на eMAG.bg. „Данните за покупките в интервала 0-6 часа ни показват кои са категориите, към които потребителите проявяват най-голям интерес след полунощ и ние ще насочим усилията си да предлагаме все по-интересни оферти и през тези часове на денонощието на нашите клиенти.“

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Горещо