Открийте ни и в

Tехнологии

Viber разработва функционалност за пазаруване директно в приложението

MIKA

публикувано

на

Viber, едно от водещите приложения за разговори в света, обяви днес, че в началото на март ще пусне нова функционалност за електронно пазаруване, която позволява на потребителите да откриват продукти и брандове по интереси, директно в панела за съобщения. Така Viber ще заимства от експертизата на японската компания Rakuten, глобален лидер в електронната търговия, от чието семейство е част.

Шопингът е една от най-популярните дейности и през мобилни устройства. Скорошни проучвания сочат, че повече от половината собственици на смартфони ползват телефоните си за пазаруване, като 66% от тях го правят поне веднъж седмично. Но всеки един, който някога е купувал през телефона си може да каже, че подобно изживяване винаги може да се подобри и да стане по-забавно и социално.

Именно заради това, с тази нова функционалност, Viber цели да добави доза споделено изживяване в пазаруването през телефон. От търсене, споделяне и обсъждане на покупката, до директна комуникация с бранда и избор на продукти, Viber предлага начин всичко това да става на едно място. Сега, потребителите могат да стартират пазаруване с натискането на само един бутон в рамките на панела за разговори. След като го направят, приложението предоставя разнообразие от марки и стоки, между които да избират, да ги споделят и обсъждат в чата с приятели – и ако е нужно, да бъдат препратени към сайта или приложението на търговеца, за да завършат покупката си.

„Общуването започва нова ера в света на мобилните устройства”, каза Джамел Агауа, Глобален изпълнителен директор на Viber. “Добавяйки възможност за електронно пазаруване в платформата, Viber създава за любителите на шопинга решение, с което да споделят страстта си с хора, на които държат, само с няколко таба. Това е първата стъпка към това невероятното изживяване, в което планираме да се впуснем заедно с нашите потребители. Очакваме да стане още по-вълнуващо, защото ще включим повече партньори, за да получим обратна връзка и от тях“.

Новата услуга ще е налична от 6 март, позволявайки на потребителите да пазаруват от редица брандове. Бета версията на Instant shopping първоначално ще бъде достъпна само в САЩ, като до края на година се очаква постепенно да навлезе и на останалите пазари.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо