Открийте ни и в

Lifestyle

VIVACOM ART HALL с подводно пътешествие с фотографиите на Михаил Заимов

MIKA

публикувано

на

снимка: Михаил Заимов

На 7 март във VIVACOM Art Hall, в 18.30 ч. ще бъде открита най-новата изложба с подводни фотографии на пътешественика и изследовател Михаил Заимов. Галерията ще представи широкоформатни фотографии на миниатюрните черноморски обитатели, живеещи едва на метър под водната повърхност. Не по-големи от палец, с мечтателни и красиви имена като звездоброец и морски паун, те сякаш населяват друга планета, а не заклейменото като мъртво Черно море, в което „няма нищо за гледане“.

Експозицията ще бъде придружена от специална интерактивна лекция за деца над 4 години на тема „Животът в Черно море“, която ще се проведе на 12 март от 10:30 ч. във VIVACOM Art Hall. В рамките й авторът ще разкаже за богатството на живот в Черно море, за историята му през вековете и защо е важно да се грижим за него и да го ценим.

Михаил Заимов от години се бори за популяризирането на голямата си любов – Черно море и забравените му богатства и история. Населявано от най-древни времена, вплело в себе си легендите за възникването на човека и Великия потоп, за известен период Черно море е център на света, когато Константинопол е най-големият, богат и развит град на земята. То запада през Средновековието, когато се превръща във вътрешно море, а Проливите се затварят по политически причини, и от тогава тъне в забрава и неразбиране, подложено на жестоко отношение от хората.

„Изобилието на живот в родното ни море остава слабо познато за широката публика, а всъщност е изумително“, казва Михаил Заимов. „Дълг на народите, населяващи бреговете му и споделящи жизнените му ресурси, е да пазят и обичат водната му шир и да се постараят да предадат тези чувства на поколенията след тях.“ Фотографската изложба „Черноморски портрети“ прави тъкмо това, като разкрива съкровищата, които родното море благородно споделя с нас – стига да пожелаем да ги видим.

На премиерата на изложбата с миниатюрните ни приятели от родното море ще ни запознаят авторът и Пейо Колев, създател на сайта с архивни фотографии „Загубената България“.

„Черноморски портрети“ може да бъде разгледана във VIVACOM Art Hall, ул. Гурко № 4 до 20 март.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо