Открийте ни и в

Кино

WARCRAFT: НАЧАЛОТО надхвърли 460 000 лева с предприерните си прожекции

MIKA

публикувано

на

Първият филм по една от най-популярните в света игри за последните 20 години – WARCRAFT: НАЧАЛОТО, чиято премиера в България беше на 10 юни, очаквано оглави българския бокс офис с 38 000 зрители и приходи от близо 395 000 лв. в премиерния уикенд. Филмът реализира най-голям бокс офис за годината на филм, който не е анимационен, както и най-добра юнска премиера за всички времена. Досега WARCRAFT: НАЧАЛОТО вече е гледан от близо 43 000 зрители, събирайки над 460 000 лв. По света WARCRAFT: НАЧАЛОТО е тотален хит в Китай, където дебютира на 8 юни. До момента бокс офисът на филма в азиатската държава е 156 млн. щ.д., като според Legendary това отбелязва най-добирят уикенд за чуждестранен филм в Китай, изпреварвайки „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. WARCRAFT: НАЧАЛОТО вече постави и нов рекорд за чуждестранен филм, който най-бързо е надхвърлил приходи от 1 млрд. китайски юяна, постигайки това за 114 часа в сравнение със 120 часа за „Бързи и яростни 7“ миналата година.

Първите предпремиерни прожекции на WARCRAFT: НАЧАЛОТО стартираха в нощта на 8 срещу 9 юни, които напълниха киносалоните в цялата страната. Първата специална прожекция на WARCRAFT: НАЧАЛОТО в България, за която не бяха пуснати билети в продажба, събра косплей играчи с костюми на герои от необятния свят на Warcraft, които се смесиха със запалените фенове от „Господари на ефира“, „София ден и нощ“, волейболистът Владо Николов, Башар Рахал, Еди Казасян и Веси Бонева, Славин от X-Factor, Гурко от „МФортно Диско“ и „Анимационерите“ и много други. Вълнението си от първия филм по една от най-успешните игри за последните 20 години, която едновременно играят до 12 милиона души по света, споделиха в специално фен видео Владо Николов, Александър Кадиев, известният гейм влогър Христо Стефанов (YT: Христо Играе – https://www.facebook.com/pavelkolevofficial), известният български Warcraft геймър Владо Маринов, Александър и Искра Вълчеви, които се запознават в играта и впоследствие създават семейство, и други. Епичният филм вдъхнови и отборите по ръгби РК Варварите София и РК Локомотив София за специален приятелски мач между Ордата и Алианса:

WARCRAFT: НАЧАЛОТО е вече в кината 3D и IMAX 3D.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо