Открийте ни и в

Lifestyle

WIZZ AIR обяви поръчка за 146 самолета A320neo от семейството на AIRBUS

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Wizz Air Holdings Plc, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви, че след проведен конкурс е подписала Меморандум за разбирателство с Airbus S.A.S. за покупката на нови 146 самолета A320neo от семейството на Airbus (72 самолета A320neo и 74 самолета A321neo). Доставките ще започнат през 2022 г., но основната част от самолетите ще бъде доставена през 2025 и 2026 г., след като бъдат доставени поръчаните от Wizz Air през 2015 г. 110 самолета Airbus A321neo. Съгласно Меморандума за разбирателство, Wizz Air има право да замени няколко самолета A320neo с Airbus A321neo и обратно в зависимост от бъдещите си нужди.

При текущите пазарни цени тези допълнителни самолети ще струват общо над 17,2 млрд. долара, въпреки че от Airbus предоставят отстъпки. Финализирането на поръчката е предмет на одобрение от акционерите на Wizz Air.

„Airbus отново предложи най-добрата комбинация от самолети, ефективност на разходите, поддръжка и цена. Ние сме убедени, че Airbus A320neo и A321neo ще бъдат самолети на промяната за Wizz Air, тъй като продължаваме да растем с темповете на лидерите в бранша и да разширяваме пазарните си позиции в Европа и извън нея, каза Йозеф Варати, главен изпълнителен директор на Wizz Air. Чрез самолетите от ново технологично поколение ще  продължим да намаляваме оперативните разходи, тъй като основна цел на Wizz Air е да бъде авиокомпанията с най-ниските цени и най-ниските разходи в Европа. Wizz Air ще продължи да стимулира търсенето на самолетни пътувания в ЦИЕ и извън нея, предлагайки най-ниските тарифи на нашите клиенти, като същевременно им предоставяме чудесно преживяне на борда на една от най-младите флоти в Европа.“

Тази нова поръчка, ако бъде одобрена от акционерите на Wizz Air, ще увеличи направените поръчки на Wizz Air от Airbus до 282 самолета, включително 8 самолета Airbus A320ceo и 18 самолета Airbus A321ceo, доставките на които ще продължат до началото на 2019 г., и 110 самолета Airbus A321neo, доставките на които са планирани да започнат през 2019 г. и да продължат до края на 2024 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо