Открийте ни и в

Lifestyle

WIZZ AIR обяви поръчка за 146 самолета A320neo от семейството на AIRBUS

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Wizz Air Holdings Plc, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви, че след проведен конкурс е подписала Меморандум за разбирателство с Airbus S.A.S. за покупката на нови 146 самолета A320neo от семейството на Airbus (72 самолета A320neo и 74 самолета A321neo). Доставките ще започнат през 2022 г., но основната част от самолетите ще бъде доставена през 2025 и 2026 г., след като бъдат доставени поръчаните от Wizz Air през 2015 г. 110 самолета Airbus A321neo. Съгласно Меморандума за разбирателство, Wizz Air има право да замени няколко самолета A320neo с Airbus A321neo и обратно в зависимост от бъдещите си нужди.

При текущите пазарни цени тези допълнителни самолети ще струват общо над 17,2 млрд. долара, въпреки че от Airbus предоставят отстъпки. Финализирането на поръчката е предмет на одобрение от акционерите на Wizz Air.

„Airbus отново предложи най-добрата комбинация от самолети, ефективност на разходите, поддръжка и цена. Ние сме убедени, че Airbus A320neo и A321neo ще бъдат самолети на промяната за Wizz Air, тъй като продължаваме да растем с темповете на лидерите в бранша и да разширяваме пазарните си позиции в Европа и извън нея, каза Йозеф Варати, главен изпълнителен директор на Wizz Air. Чрез самолетите от ново технологично поколение ще  продължим да намаляваме оперативните разходи, тъй като основна цел на Wizz Air е да бъде авиокомпанията с най-ниските цени и най-ниските разходи в Европа. Wizz Air ще продължи да стимулира търсенето на самолетни пътувания в ЦИЕ и извън нея, предлагайки най-ниските тарифи на нашите клиенти, като същевременно им предоставяме чудесно преживяне на борда на една от най-младите флоти в Европа.“

Тази нова поръчка, ако бъде одобрена от акционерите на Wizz Air, ще увеличи направените поръчки на Wizz Air от Airbus до 282 самолета, включително 8 самолета Airbus A320ceo и 18 самолета Airbus A321ceo, доставките на които ще продължат до началото на 2019 г., и 110 самолета Airbus A321neo, доставките на които са планирани да започнат през 2019 г. и да продължат до края на 2024 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 2 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 2 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 2 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 2 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 13 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 19 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 19 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 21 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо