Открийте ни и в

Музика

WOA Metal Battle Bulgaria 2016

MIKA

публикувано

на

От 1-ви декември до 5-ти февруари 2016 ще бъдат приемани заявки и документи за второто издание на конкурса Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria. Около седмица по-късно ще знаем кой ще участва, датите и мястото на провеждане на концертите.

Победителя ще представи страната ни в големия финал пред публиката и международното жури на фестивала WACKEN Open Air 2016 – най-големият и престижен метъл фестивал в света.

Условията за участие тази година са:
–    Групата трябва да е от България;
–    Музиката, с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими (!!!);
–    Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
–    Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
–    Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни;
–   До 5-ти Февруари 2016 година ни изпратете на адрес: MetalBattleBG@bgtsc.eu като прикачени файлове:
1. В мр3 формат 4-6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без каквито и да е допълнителни лога и надписи по нея;
3. Биография на групата в .txt или word формат;
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;

От миналогодишните кандидати и участници не могат да участват единствено  победителите от Dash The Effort. Всички останали групи могат да кандидатстват отново и при новите условия. А тези, които следят конкурса помнят, че миналата година финалите се проведоха в 6 дни като 61 групи бяха допуснати да се представят на откритата сцена в столичното заведение «Маймунарника».

По традиция международния финал се провежда на WET Stage, а от три  години и на Headbanger’s Stage на W: O: A. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да й покажат как и какво означава метъла в родната им страна.  В предишните години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5” и групите вече се награждават с материални и парични награди.

W:O:A Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на W:O:A групите могат да се срещнат с продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании. За 11 годишната си история конкурса и неговите партньори подкрепи няколко групи в стартирането на кариерите им, като например: Drone, Torture Squad, Hammercult и Battle Beast (които видяхме миналата година на една сцена със Sabaton и Delain). Участието в него е не само фантастична възможност за групите да представят себе си на световната публика, но и шанс за страните, на които светът не обръща особено внимание, въпреки страхотната им метъл сцена. Това е и причината в конкурса W:O:A Metal Battle да участват повече от 40 страни. Като някои страни като някои от тях например Хондурас, Коста Рика, Израел, Египет, бившите Югославски и някои от бившите съветски републики участват в общи групи, избирайки една банда, която да представя общата им сцена на финалния кръг на Wacken Open Air.

Тук можете да видите част от представянето на Dash The Effort:

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо