Открийте ни и в

Музика

WRONG FEST 2016 с четвърта официално обявена група.

публикувано

на

[media-credit name=“Wrong Fest 2016″ link=“https://www.facebook.com/events/1597666217169710/“ align=“alignnone“ width=“635″]Brond at Wrong Fest 2016[/media-credit]

Wrong Fest официално обявиха и четвъртата потвърдила група за следващото издание на фестивала, който ще се проведе на 25 и 26 юни, 2016 г. в периферията на София. Тя е българска, а именно четиригласната машина за рифове Brond, чиято музиката е смесица от най-различни  влияния и напомняща донякъде на Rollins Band, Melvins, Helmet, Don Caballero и Baroness. Бандата е активна от 2012 г., а членовете и́ са били част от историята на КПД-0, GRДD, Voyvoda, Mental Architects, Der Hunds и Mindown. Лайв дебютът им е като подгряващи на двата концерта на Kylesa в София през 2014 г. След това Brond получават възможността да делят сцената с банди като Sigiriya (ex-Acrimony), Philm (Dave Lombardo), Planet Of Zeus и The Rodeo Idiot Engine (Франция). Едновременно с работата си по нови парчета групата успява да запише в собственото си студио дебютното си EP –“Feint”. Записите са дело на Петър Пейков, а смесването е поверено на Aaron Harris (Palms, ex-Isis). Мастерингът е на Maor Appelbaum, сред чийто последните работи е и най-новият албум на Faith No More. Brond официално подписаха с Magnetic Eye Records (Horsehunter, Summoner, I Am Become Death) за издаването на дебюта им. “Feint” беше издаден както на CD, така и в дигитален формат на 11 август 2015 г.

В момента групата работи върху дългосвирещ албум, който се очаква да излезе през 2016 г., а на 26 ноември тази година, заедно с Obsidian Sea ще бъдат подгряващи на концерта на американците от Torche в малката зала на софийския клуб *Mixtape 5*.

Други потвърдили банди са гръцките и румънските рокаджии Nightstalker и Roadkilsoda, както и добре познатия български алтернатив/инди квартет Macrophone. Още могат да бъдат закупени двудневни билети тип „рано пиле” в мрежата на Ticketlogic.bg. Цената им е 35 лв, а след изчерпването им, организаторите ще пуснат още 400 двудневни билета от 45лв.

Очаква се да бъдат обявени поне още  поне 10 групи за Wrong Fest 2016.

Продължете понататък
Реклама Арена ди Верона квартет

No Banner to display

Горещо