Открийте ни и в

Интервю

Zafayah: “Артистът не спира да търси себе си”

MIKA

публикувано

на

Броени часове преди проектът DUBFILES, състоящ се от тримата вокали на MELLOW MOOD  и реге гласището FORELOCK, ръководени от реге-дъб маестрото PAOLO BALDINI, пристигат в *MIXTAPE 5* на 6 април, за да ни отнесат към музикалния флоу на Ямайка, имаме удоволствието да се срещнем и да разговаряме с Zafayah.

Zafayah & Jahmmi Youth, които имат вече записана колаборация с проекта и ние нямаме търпение да ги чуем на живо.

Колко далеч може да стигне човек, мечтаейки?

Мечтите само по себе си са хубаво нещо, но за да стигне далеч, човек трябва да ги подплати с действия и също така да се зареди с голяма доза непримиримост и стоицизъм, които ще са му нужни докато ги отстоява.

Правили сме много колаборации. С кой артист бихте искали да работите отново?

Kin Riddimz. Скоро той пуска нова riddim компилация, от която съм част и аз, нещо, което отдавна искахме да направим и мисля, че предстоят още и в бъдеще. С него сме колаборирали и за участия и винаги работата с него е била удоволствие.

Какво е бъдещето на музиката в България?

Нещата се променят динамично. Българските музиканти започват да се осъзнават все повече и повече и като част от световната сцена. За съжаление, все още повечето слушатели се осланят само на това, което им се поднася на готово и много качествени български проекти не са много отразени. Искам да вярвам, че това ще се промени.

Ако имахте супер сили какви биха били те?

Ние имаме, затова продължаваме да правим това, което правим.

Разкажете ни забавна случка с фен! 

Skinheads в съседна на България държава ни чакат пред клуба преди участие и чуваме неприятни скандирания по наш адрес. В последствие си плащат билет, за да продължат скандиранията си вътре в клуба, аз лично си помислих, че ще стане страшно меле… , а броени минути след това изведнъж почнаха да се кефят на музиката и да подскачат.

Какво искат БГ феновете?

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото това, което искат днес, може да не е това, което искат утре. Мисля, че е важно ние, като артисти, да се стремим да им даваме максимума от това, на което сме способни. Както и събитията да се организират по професионално и с повече концепция.

Как може един артист да открие себе си?

Като не спира да се търси, защото ние, тъй както всичко останало на този свят, се променяме и “себе си” не е константа.

Ако можехте да върнете времето назад, какво бихте направили по друг начин?

Както казват “Човек или печели, или се учи”, така че аз съм благодарен и за победите и за уроците. Благодарение на уроците, знам какво ще направя по друг начин за в бъдеще.

Оттук накъде? Какви са бъдещите ви планове?

Още повече продукция и повече сцени, на които да я представям. Сега предстои да излязат 2 нови видеа и още други интересни неща, не само в музикален план, но това – по-натам..

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Solar Christmas 2017

Интервю

Първата жена, изкачила всички 14 осемхилядници без кислород пред “Директно” по Bulgaria ON AIR

MIKA

публикувано

на

от

снимка: Bulgaria ON AIR

Герлинде Калтенбрунер – първата жена, изкачила всички 14 осемхилядници без допълнителен кислород, с ексклузивно интервю за „Директно“ по Bulgaria ON AIR.

За най-опасните и запомнящи се моменти от годините й като алпинист до момента и за изкачването на К2, след поредицата от опити да достигне върха – вижте цялото интервю на Юлия Христова с Герлинде Калтенбрунер.

Продължете понататък

Интервю

6 неща, които не знаете за най-успешния датски автор Юси Адлер-Улсен

MIKA

публикувано

на

от

Досега на сцената на скандинавския трилър доминираха шведи и норвежци – Стиг Ларшон, Хокан Несер, Ю Несбьо, Карин Фосум, но и Дания може да се похвали със свое голямо име. Юси Адлер-Улсен вече е носител на множество награди в родната си страна, престижния „Стъклен ключ”, връчван за най-добър скандинавски криминален роман, както и наградата „Бари” за най-добър криминален роман на годината, издаден в САЩ и Канада. Книгите му вече са преведени на над 40 езика, а 11000 екземпляра от тях се продават на ден в цял свят. Юси Адлер-Улсен дебютира като автор на 47 години, а животът му преди да се отдаде изцяло на писането е всичко друго, но не и скучен…

Кариерата на бащата на Юси, известния психиатър и сексолог Хенри Улсен, се е развивала главоломно и семейството се е местело от град на град и от болница в болница. Един от най-ярките му спомени датира именно оттогава. На осем години, докато семейството живее в психиатричен комплекс в Зеландия, Юси вижда мъж, затворен в клетка, който крещи в изстъпление. Тогава баща му се приближава и му обяснява, че и този човек някога е бил дете – точно като Юси. От този миг нататък Юси никога не е избягвал сблъсъка и срещите с хора с проблеми. Животът в психиатричната болница и досегът с болни хора го е направил чувствителен към човешкото нещастие и го е научил да проявява разбиране и емпатия. Недоумява защо някои хора старателно пазят децата си от сблъсъка с погребения например. Смята, че това е част от живота и не бива да бъде тема табу. Благодарен е на баща си, че го е направил съпричастен към професията си, вместо да го изолира от пациентите си.

Започнал е да пише, след като е напуснал позицията си на административен директор в издателство „Бониер“. Искал е да има повече време за себе си и да може да приготвя палачинки на сина си, да играе с него футбол, да се отдаде и на музиката, едно от любимите му занимания. Видял е как хората от издателския бранш си отиват без време. Кратките срокове и напрежението съкращават живота на мнозина негови колеги.

Като млад заедно със съпругата си Хене отваря магазин за комикси – „Пегас“. Навлиза в издателския бранш като редактор на списания и комикси. Смята, че именно магазинът за комикси, наред с необичайното му детство, са го формирали като писател с тънък усет за човешката душевност.

Пътува много; приблизително 135 дни в годината не е в дома си.

Той казва, че само две неща могат да състарят човека: липсата на креативност и липсата на любознателност. Самият той винаги се е вълнувал от новото и продължава да се вълнува.

Книгите от серията за специален отдел „Q“ ще бъдат десет, засега Юси е стигнал до седмата. Но пък държи рекорда за най-голям първоначален тираж в историята на Дания – шестият случай, „Безгранично“, е отпечатан във фантастичните 230 000 екземпляра.

 

Продължете понататък

Горещо