Открийте ни и в

Култура

Кандидатстването за конкурса Th13teen Arts започна

Th13teen Arts е националният етап от световния конкурс за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup и дава уникалната възможност на българските предприемачи да осъществят най-смелите си идеи!

MIKA

публикувано

на

Th13teen Arts е националният етап от световния конкурс за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup и дава уникалната възможност на българските предприемачи да осъществят най-смелите си идеи!

Основната цел на конкурса е да докаже и на най-големите скептици, че творчеството може да бъде основа за стабилен бизнес!

В конкурса Th13teen Arts могат да участват всички, чиито бизнес е свързан с производство или разпространение на филми и видео; звукозапис или издаване на музика; радио или телевизионни предавания и програми; театрална или друга сценична дейност (включително организиране на концерти и представления), занаяти, изкуство, галерии, мода, дизайн, реклама, кулинария, компютърно програмиране и производство на игри, книгоиздаване, архитектура.

За да участвате в конкурса трябва да вече да имате предприятие в някои от тези сектори и оригинална идея за новаторско развитие на вашия бизнес. От тук нататък всичко е изключително лесно – просто трябва да попълните формуляр за участие и да го изпратите най-късно до 23 юни 2014 г. на адрес: t.mitova@mee.government.bg

Регламента и формуляра за участие може да откриете тук: http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

В началото на юли 2014 г. специално жури ще открои най-убедителната концепция, а авторът й ще има уникалната възможност да се пребори за титлата „Най-добър творчески предприемач в света” на световния финал на конкурса в Дания. Освен наградния фонд от 100 000 щатски долара, участниците във финала ще имат шанса да разкажат идеите си на най-големите компании в света и заедно да намерят начин за реализирането им.

Ето и няколко любопитни факта за творческите индустрии, които може би не знаете:

Само четири сектора за периода на икономическата криза са отбелязали растеж в броя на предприятията, заетостта и добавената стойност. Два от тях са от творческите индустрии: филмовата индустрия и информационните технологии.

Четирите най-касови филма, произведени в България за последните три години са донесли в световен мащаб на своите продуценти приходи от 900 милиона долара.

Фирмите от творческите индустрии в България имат годишен оборот общо от 6 200 000 000 лева. Това е равно на бюджетните разходи на всички общини в България.

Ако и вие вярвате в потенциала на творческите индустрии и развитието на новаторски подход в областта – това е вашия конкурс!

В края на месец май проектът Th13teen Arts ще бъде представен в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив, където ще разберете повече за механизма на кандидатстване, ще чуете практическите бизнес съвети  и ще можете да зададете въпросите си.

Националният етап на международния конкурс се провежда под ръководството на Министерство на икономиката и енергетиката.

Очаквайте още подробности за конкурса Th13teen Arts, а актуалните новини може да следите тук:

http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

https://www.facebook.com/Th13teenArts

Регламент – http://www.mi.government.bg/files/useruploads/files/businessenv/th13teen_arts_2014_rules.pdf

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо